GTA 6 by mohlo mít chytřejší NPC postavy, prozrazuje patent Rockstaru

Rockstar by opět mohl posunout laťku kvality svých projektů.

Na internetu se objevil nový patent vydavatele Take-Two, který se zaměřuje na vylepšení umělé inteligence a jejich schopnost reagovat či se správně pohybovat v prostoru. Patent, který je popsán jako "systém a metoda pro virtuální navigaci v herním prostředí" byl spatřen hbitými uživateli Redditu a datuje se už na říjen uplynulého roku.

V zásadě to znamená, že Rockstar pracuje na technologii, která udělá NPC postavy v herním světě chytřejší, s více věrohodným a realistickým chováním. Současné možnosti a schopnosti těchto systémů jsou velmi omezené a Rockstar chce vytvořit systém, který bude organický a nebude limitován hardwarem ani softwarem.

Jedním z příkladů je např. propůjčit jednotlivým NPC postavám různé typy charakterů a osobností. Někdo může například jezdit skrze centrum města, protože to má raději, jiní se zase projdou pěšky atd. V popisu také nechybí hlášky jako "honičky" a "ambientní doprava", což poukazuje na to, že nepůjde o další kovbojku, ale spíše pokračování Grand Theft Auto. 

Váš názor Další článek: Nový tým pod pokličkou Sony možná pracuje na novém dílu Uncharted

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,