GTA 6 by mohlo vyjít v roce 2023, prozrazuje to marketingový rozpočet

Take Two se kouká do budoucnosti a my se můžeme podívat na několik detailů, prozrazujících budoucí vydání.

Red Dead Redemption 2 je za námi a všichni fanoušci Rockstaru upřeně hledí do budoucnosti. Co nás čeká? Kromě kroužících spekulací o pokračování Bully je samozřejmě stěžejním pilířem spekulací hlavně další díl věhlasné série Grand Theft Auto. A díky čerstvě vydanému marketingovému rozpočtu vydavatele Take-Two máme možná další náznak. 

Take-Two totiž nedávno vyplnil tradiční formulář 10-K pro americkou bezpečností komisi SEC a v zásadě jde o náhled na to, jak plánuje společnost utrácet v nadcházejících letech. Analytici si samozřejmě ihned všimli nezvyklého skoku křivky u marketingového rozpočtu na rok 2024. Take-Two plánuje utratit 89 milionů dolarů na marketing v období od dubna 2023 do konce března 2024. 

Podle analytika Jeffa Cohena je to přesně to prodejní okno, ve kterém by mělo vyjít Grand Theft Auto 6. Cohen mimo jiné dodává, že totožný finanční skok byl spatřen před vydáním Red Dead Redemption 2 a budeme-li sledovat podobný vzor i tady, GTA 6 pravděpodobně vyjde někdy mezi dubnem 2023 a březnem 2024. Takže konec roku 2023? 

"Nevíme, jak úzce bychom se tohoto vzorce měli držet, ale je pravda, že se naprosto totožně předpovědělo i vydání Red Dead Redemption 2 před jeho oficiálním oznámením," řekl Cohen. 

Máme tedy předpokládané časové okno vydání?

Diskuze (17) Další článek: Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human míří na Steam

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,