GTA

GTA IV kraluje v Británii

Sdružení ELSPA (Entertainment & Leisure Software Publishers Association) konečně oznámilo výsledky prodeje Grand Theft Auto IV v Británii za první den na pultech. Hra vytvořila nový rekord, když se jí prodalo 609 tisíc kopií dohromady pro obě platformy.

Fanouškovský herní portál GTAIV.cz nás informoval o podrobnostech okolo prodejnosti akční hry Grand Theft Auto IV ve Velké Británii. Novince od Rockstar se podařilo překonat rekordy stanovené předchozím dílem, když za první den prodeje získali hráči 609 tisíc krabic se hrou. S rezervou se tak podařilo přeskočit něco málo přes půl milionu kusů u dílu San Andreas, který se držel na čele této statistiky v Británii doposud.

   

Aby nebylo rekordů málo, GTA se čtyřkou na konci získalo prvenství i v rámci obou platforem, pro které v současné době vychází. Více se prodávalo hry pro X360, kde se podařilo překonat dokonce i fenomenální Halo 3. Menší podíl pak má na celkovém počtu nový rekord z PS3, kde se prodaly 274 tisíce krabic, což ale stejně stačilo na maximum pro tuto platformu. Zajímavé bude sledovat, zda se opravdu podaří v průběhu prvního týdne překonat i filmové rekordmany Piráty z Karibiku. Ale, jak jsme vás již informovali, ani fenomenální prodeje GTA IV příliš nepomáhají společnosti Take-Two, která hru distribuuje.

Související informace (GTA IV):

Objednejte si na shop.doupe.cz
Grand Theft Auto 4 
  • X360: 1 799,- Kč
  • PS3: 1 799,- Kč
    Grand Theft Auto 4 (sběratelská edice)
  • PS3: 2 599,- Kč
  • X360: 2 599,- Kč
  • Platforma: X360, PS3
    Typ hry: Freeformová akce

    Výrobce: Rockstar North (www.rockstargames.com)
    Vydavatel: Rockstar Games (
    www.rockstargames.com)
    Homepage:
    http://www.gta4.com
    Datum vydání: 29. dubna 2008

    Zdroj: GTAIV.cz

    Váš názor Další článek: Galerie: Starcraft 2

    Témata článku: , , , , , , , , ,