PC | Akce | GTA

GTA IV zakázáno v Thajsku

Poté, co jeden mladí zkoušel naživo kousky okoukané při hraní akční hry Grand Theft Auto IV, byly v Thajsku staženy z obchodů všechny kopie tohoto titulu. Vláda uvažuje nad změnou legislativy a omezením prodeje her.

I když je Thajsko turistický ráj, kde je dovoleno téměř vše, i tamní svoboda má své hranice. Ty viditelně překročil osmnáctiletý mladík, kterému přišlo, že by mohl vyzkoušet v reálném životě pár triků z akční hry Grand Theft Auto IV. Napadl řidiče taxi, ubodal jej k smrti a následně okradl. Když pak tvrdil, že jen chtěl vědět, zda je doopravdy tak jednoduché někoho okrást, nepomohlo to ani jemu, neboť skončil za mřížemi, ani dané hře, neboť ji potkal virtuálně podobný osud.

 

Rázně zakročila společnost Era Interactive Media, která GTA IV v Thajsku distribuuje, když téměř okamžitě stáhla z prodeje všechny kopie a obchodníkům přitom doporučila nahradit hru v regálech jiným titulem. Stejně tak se snaží zajistit odstranění dané hry z veřejných heren, aby předešli jakémukoliv dalšímu konfliktu. Svoji polívčičku si samozřejmě nezapomněli ohřát ani politici, když z ministerstva kultury se ozvaly hlasy pro zavedení restrikcí pro prodej her. Je však třeba zvážit, že vzhledem k věku pachatele by ani podobná omezení nejspíš neměla smysl.

Zdroj: Gamespot
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce
Výrobce: Rockstar North | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 21. listopadu 2008
Diskuze (6) Další článek: Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – kalašnikov do pozoru

Témata článku: , , , , , , , , , ,