GTA mohlo být i v Tokiu, šestý díl už je v přípravě

Během velikonočních svátků vypustil web TechRadar pár zajímavých informací o sérii Grand Theft Auto.

Podle nezveřejněného zdroje se jeden z dílů GTA měl odehrávat v Tokiu nebo jiném asijském velkoměstu. Už je to ale delší doba. Nad asijským dílem se prý přemýšlelo už v dobách třetího GTA a následujícího dílu Vice City.

V roce 2003 si Rockstar zaregistroval ochrannou známku GTA Tokyo, ale i GTA Sin City nebo Bogota. Studio dokonce na určitá místa vyslalo tým pro zdokumentování měst a okolí. Všechny tyto varianty zní opravdu lákavě, ale bohužel se zatím série GTA drží novodobého zasazení do Amerických měst. Tedy krom dílu z Londýna.

O nějakém "cizokrajném" díle se nám asi zatím může jen zdát. Byl by to opravdu odlišný zážitek. Určitě si vzpomínáte na hru Sleeping Dogs, což je taková chudší hongkongská verze GTA. Vážně to bylo něco jiného a příběh motající se kolem zdejší mafie stál za to. Pokud byste se chtěli podívat pomocí her do Asie, nesmíme zapomenout na sérii Yakuza nebo třeba první díl Shenmue.

Asie by opravdu přišla vhod. A co jiné oblasti? Určitě si dokážete představit obrovskou open-world hru z každé části světa. Bylo by to rozhodně příjemné osvěžení po zatím přetrvávajícím americkém stylu. Co takhle Rusko? Nějaká pořádná přestřelka v Zimním paláci by nebyla špatná. Nebo někde ve středu Evropy? A co na blízkém východě nebo v Africe? Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna.

A co období? Mohlo by se následující GTA odehrávat jindy, než v současnosti? Samozřejmě. Ale takových variací už tady máme několik. 70 léta? To by lezli do zelí Mafii. Hlouběji do historie? Na scénu přichází Assassin’s Creed a budoucnost si k sobě vzal Watch Dogs.

Ve výsledku tady máme neskutečně mnoho možností a každá z nich je nějakým způsobem zajímavá. Bohužel můžeme zatím jen spekulovat. Výstava E3 se ale blíží a je šance, že se tam objeví nějaké konkrétnější informace o případném GTA VI. Už totiž máme potvrzeno, že je šestý díl v přípravě, zatím ale nevíme zhola nic. 

Zatím nám třeba můžete napsat, do jaké části světa byste se rádi podívali. A chtěli byste vlastně nějakou změnu nebo je pro vás stávající zasazení série ideální? 

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (2) Další článek: Sony dost možná přinese Playstation VR i na PC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,