GTA

GTA pro PSP na pultech už v říjnu

Přesně 28. října je ten den, kdy se dostane do obchodů nový díl série GTA, plným jménem GTA: Liberty City Stories. Na hře spolupracovaly týmy Rockstar North, tvůrci největších hitů, a Rockstar Leeds, kteří jsou firemními experty na handheldy. Takže hra je přesně ušitá na míru možnostem PSP.

Nový díl GTA nás vrátí zpátky do starého dobrého Liberty City. Ovšem nečekejte žádnou předělávku GTA III. Tvůrci jen využili známé prostředí, do kterého přenesli nový děj, postavy a derivát toho nejlepšího z ostatních dílů série. Děj se odehrává tři roky před událostmi z GTA III a vy se vtělíte do role nízko postaveného pohůnka mafie, jménem Toni Cipriani. V minulosti byl na mafiánském žebříčku Toni výš, ovšem musel na čtyři roky zmizet z povrchu zemského a mezitím se Liberty City změnilo. Teď se Toni vrácí zpět do města a začíná opět pracovat pro rodinu Leone.

  

Liberty City Stories přinesou obsahově víc než GTA II/ Vice City, ale některé prvky ze San Andreas chybět budou. Z dopravních prostředků se tak například dočkáme aut, motorek a systému městské hromadné dopravy (nově i trajekty), ovšem do vzduchu se tentokrát nepodíváme. Stejně tak nebude k dispozici široký šatník z SA, ale zůstanou drobné RPG prvky. Všechno pochopitelně okoření tolik známá volnost z ostatních dílů, výborný soundtrack, dabing a grafika.

  

Doupě komentuje: Docela jsme zvědaví, kterak přesně upraví Rockstar hru pro handheld. Přeci jen je rozdíl hrát celý den v obýváku a pustit si hru při pětiminutovém čekání na autobus. Možná nám budou chybět i některé prvky z SA, třeba ježdění po venkově, nebo války o teritoria, které v novém GTA nebudou. Každopádně Rockstar věříme, protože zatím nezklamali.

Související informace (GTA: Liberty City Stories):
Výrobce:
Rockstar North a Leeds(www.rockstargames.com)
Vydavatel: Rockstar Games (
www.rockstargames.com)
Distributor:  Sony Czech (
www.playstation.cz)
Homepage:
www.rockstargames.com/libertycitystories/
Žánr: GTA
Vydání: 28.října

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: NHL 06 má spoustu vylepšení

Témata článku: , , , , , , , , , ,