GTA V i po letech drtí prodejní žebříčky, už prodalo 110 milionů kopií

Prodeje GTA V se ne a ne zastavit.

Take-Two se zase po čase pochlubilo prodejními výsledky svých zásadních herních pecek a rozhodně je čím se chlubit. Čísla mají obě hry totiž vskutku úctyhodná. Red Dead Redemption 2, které vyšlo minulý rok na podzim už vyexpedovalo 24 milionů kopií. To znamená, že Red Dead za poslední tři měsíce prodalo milion kopií. V únoru to totiž bylo 23 milionů kusů. Zatím stále zůstává otázkou, jestli se nakonec westernová akce dostane i na počítače, protože jejím prodejům by to rozhodně prospělo.

V případě městské akce GTA V potom můžeme jenom s podivem kroutit hlavou, protože prodat 110 milionů kopií hry je opravdu nevídaný výkon pro kteréhokoliv vydavatele. Po dosažení tohoto milníku tak opět vyskakuje v mysli mnoha lidí otázka, kdy se to zastaví a odpovědí zřejmě bude, že až v době, kdy vyjde GTA VI. O něm už se nějakou dobu hovoří, ale jestli to je následující projekt Rockstaru zatím nevíme.

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Váš názor Další článek: Temná adventura A Plague Tale děsí hejnem krys ve startovním traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,