GTA V si pořídilo už 130 milionů hráčů, daří se i Red Dead Redemption 2

Chvíli poté, co GTA V způsobilo poprask na Epic Games Store se Take-Two pochlubilo aktuálními čísly. Hru už má přes sto třicet milionů hráčů.

Take-Two se podělilo o data z prodejů svých dvou největších značek současnosti. Celkově se společnosti v posledním kvartálu dařilo nadmíru dobře a výjimkou nebyly ani oblíbené tituly GTA V a Red Dead Redemption 2. Od svého vydání v roce 2013 se podařilo GTA V prodat již 130 milionů kopií a stalo se nejlépe prodávanou hrou dekády v USA. Ani divokému západu v Red Dead Redemption 2 se nedaří vůbec špatně. Hra má momentálně na kontě 31 milionů prodaných kopií.

Kromě prodejů her je společnost spokojená i s tím, jak se daří vydělávat prodejem předmětů ve hrách. Nejvíce v této oblasti vydělává GTA Online a NBA 2K, které se svými mikrotransakcemi nechvalně proslavilo. Mnoha hráčům to ale očividně nevadí a vydavateli tedy také nemusí. Take-Two se také zavázalo k tomu, že podpora GTA Online i Red Dead Online bude nadále pokračovat, takže pokud máte v oblibě jednu z těchto dvou akčních her po internetu, nemusíte se v dohledné době bát, že byste už nedostali nový obsah.

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (9) Další článek: Novogenerační RPG studia InXile využije Unreal Engine 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,