GX Gaming Gila – profesionální herní myš se škorpionem

Dnes se zaměříme na herní myš značky GX Gaming s názvem Gila. Že Vám značka GX Gaming nic neříká? Tak to se Vám vůbec nedivíme, protože tato značka je zelenáčem mezi známými výrobci. Vznikla teprve v roce 2011. Za dva roky vývojáři rozhodně nezaháleli a vyvinuli perfektní produkty. Herní myš Gila je toho důkazem, pojďme si ji představit.

Než se vrhneme na myšku, představíme Vám značku GX Gaming

Jak už jsme naznačili v úvodu, jedná se o poměrně nového hráče na poli herních periferií. Značka bude tento rok slavit teprve druhé narozeniny, ale již za dva roky začala pořádně šlapat na paty známým a tradičním výrobcům herních periferií. GX Gaming se specializuje, jak už název napovídá, na profesionální periferie pro počítačové hráče.

gxg-gila_1.jpggxg-gila_2.jpg

Značku poznáte na první pohled, podle typického symbolu GX Gaming, kterým je jedovatý škorpion. Pro hráče vyrábí kompletní portfolio produktů, od podložek, klávesnic, myší až po headsety a reprobedny. Dnes si představíme myš GX Gaming Gila, která je aktuálně nejvyšším modelem řady myší této značky a na letošním americkém veletrhu CES získala prestižní ocenění CES Innovation award 2013 v kategorii "Gaming Hardware & Accessories product category“.

GX Gaming Gila první seznámení

Při prvním setkání s myší Gila Vás pravděpodobně zaujme pěkné gamingové balení. Víko balení můžete po odepnutí suchého zipu otevřít a za průhledným plastovým obalem na Vás bude čekat Gila, která většině praváků i leváků padne skvěle do ruky.

gxg-gila_3.jpggxg-gila_4.jpg

Design samotný je věc vkusu a co se líbí jednomu, tak druhému může připadat jako kýč, ale podle hráčů i internetových diskuzí se design myši Gila opravdu povedl. Kvalitní materiály, pěkné LED podsvícení a hlavně, což je u myši asi nejdůležitější, velmi dobrá ergonomie.

Nyní se podíváme na myší vnitřnosti

Gila disponuje kvalitním laserovým senzorem s DPI v rozsahu 200 – 8 200 a integrovanou technologií SG Core II. Pro hráče to znamená, že si mohou sami do sytosti navolit rozlišení a spokojení budou všichni. Od těch, kteří mají citlivost na úplné minimum i na úplné maximum.

Za zmínku stojí také tlačítko Sniper, které využijete v případě, když chcete okamžitě snížit DPI. O využitelnosti tohoto tlačítka můžeme vést dlouhé diskuze, ale pro řadu hráčů může být příjemným pomocníkem při jemném zaměřování v akčních hrách.

gxg-gila_5.jpggxg-gila_6.jpg

Dvanáct programovatelných tlačítek ve spojení s programem Scorpion nabízí až 72 makro funkcí, což ocení zejména hráči MMORPG a real-time strategií. Na jedno tlačítko si tak můžete navolit několik kouzel, zbraní nebo taktik. Pokud by Vám nevyhovovala hmotnost myši, můžete si ji snadno přizpůsobit díky šestici přídavných závaží. I když každé závažíčko váží jen 5g, tak můžeme objektivně říct, že je znát, když hrajete s plným nebo prázdným zásobníkem závaží.

Jednou z velkých zajímavostí je LED podsvícení myši. V programu Scorpion si totiž můžete LED diody nastavit až v 16 milionech odstínů barev, ve 4 úrovních intenzity a pulzování a to vše pro celkem 3 nezávislé zóny. Kolik z nich v praxi využijete je jen na Vás, ale vypadá to hezky. Výrobce u myši garantuje 8 milionů kliknutí a jako u ostatních herních myší je i na Gile pozlacený herní konektor a propletený kvalitní USB kabel.

gxg-gila_awards_1.jpg

A na závěr článku to nejlepší – myš Gila má vlastní srdce, resp. procesor s vlastní pamětí 32kB. Procesor se stará o zabránění blokování her nastavením funkcí makro, což v praxi znamená, že i když zmáčknete mnoho makro tlačítek v jeden okamžik, tak myš i počítač přijmou „kliknutí“ tak, jak je uživatel z myši vyslal. Další výhodou je osminásobné zkrácení reakční doby na bleskový čas 1 ms, který ovšem asi nikdo z nás nedokáže změřit.

GX Gaming Gila – hodnocení

Perfektní zpracování, vynikající software Scorpion, díky kterému si můžete myš nastavit podle svého (ať už barevně nebo nastavením makro tlačítek) a pohodlná ergonomie. Když bychom opravdu nějaké chyby chtěli najít, tak by myši možná více slušelo vroubkované kolečko a trošku lepší česká lokalizace softwaru Scorpion, ale to bychom byli opravdu velmi přísní. Perfektní hodnocení si myš rozhodně zaslouží.

Tato myš se stává suverénním vítězem poměru cena výkon. Můžete si ji pořídit např. na Alfa.cz za velmi dobrou cenu 1 289 Kč, která je v porovnání s cenami většiny konkurenčních herních myší, které se pohybují kolem dvou tisíc, velmi příjemná.

Zaujala Vás značka GX Gaming? Staňte se jejími fanoušky na česko-slovenské FaceBook stránce FaceBook.com/GxGamingCZSK

Váš názor Další článek: Epicky stupidní krátký hraný film láka na Far Cry 3: Blood Dragon

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,