Hackeři z Ruska ukradli materiály vývojářů S.T.A.L.K.E.R.a. Studio varuje před možnými úniky

Jako by toho pro ukrajinské studio GSC Game World nebylo dost. Nyní se vývojáři pokračování survival FPS S.T.A.L.K.E.R. musí vypořádávat z výhružkami ruských hackerů ze skupiny Vestnik TSS, kteří se přes účet jednoho ze zaměstnanců dostali do jejich aplikace pro práci s obrázky a získali tak několik gigabytů materiálu z rozpracované hry. Vývojáři ale nehodlají vyjednávat. Ve svém prohlášení uvádí, že to není první případ hackování a vyhrožování a prosí fanoušky, aby případné úniky ignorovali a nešířili je dál. 

Zároveň doplňují, že jde o zastaralé a rozpracované materiály, které nereprezentují finální podobu hry. Ke komunitě směřují také díky za nepřetržitou podporu studia. Tato slova ale rozhodně nesměřují k ruské skupině, která se zase ve svém prohlášení na sociální síti VKontakte označuje za nejunikátnější část komunity. 

Kromě obrázků má být součástí úniku i celý příběh, popisy cutscén a mapy. Celkově má jít o desítky gigabytů. Skupina si stanovila i své požadavky, které GSC Game World má splnit do 15. března, pokud nechce aby se na veřejnost dostaly veškeré materiály. Jako první má změnit přístup k hráčům z Ruska a Běloruska. Dále má být na oficiálním Discord kanálu hry odbanován účet NF Star, jehož ban měl podle vyjádření být poslední kapkou k tomu, proč k celé téhle akci vůbec došlo. 

Třetím bodem je znovuoznámení oficiálního překladu do ruštiny. Jejich celé prohlášení v angličtině najdete na Redditu. Vyjádření vývojářů jasně ukazuje, že žádné ústupky dělat nehodlají a připomínají, že si v uplynulém roce prožili horší věci, než je vyhrožování nebo vydírání. 

Váš názor Další článek: Last of Us Part I odhalilo hardwarové nároky PC verze. Na nejvyšší nastavení se bez nejnovější grafiky neobejdete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,