Hackujte svět pomocí Watch Dogs WeareData

Už jste někdy toužili prozkoumat datovou strukturu velkoměst a vcítit se do role opravdového hackera, jak je tomu v titulu Watch Dogs? Díky webu WeareData máte možnost.

Jak si jistě pamatujete z naší Facebookové stránky, Ubisoft už několik dní láká na tajemný web Watch Dogs WeareData, který se zničehonic ukázal na veřejnosti. Nikdo nevěděl, o co jde a co umí, jen bylo jasné, že má něco společného s očekávaným titulem Watch Dogs.

Dnešním dnem je web spuštěn a všichni mohou nahlédnout pod pokličku tajemství. O co že se jedná? WeareData je webová stránka, která hromadí veškerá data z několika světových měst, jako je Paříž, Londýn a Berlín, která jsou prozatím dostupná. Veškerá data jsou veřejně dostupná, ať už jde o sociální sítě, lokalizační služby či specifické webové stránky. Jde tedy jen o iluzi hackování tak, jak ji známe z titulu Watch Dogs, která je však značně působivá.

1372340288-wearedata-1.jpg 1372340288-wearedata-2.jpg

Co tedy můžete na webu dělat? Tak především jsou tři jmenovaná města dostupná ve fešném interaktivním modelu, který je napěchován informacemi. Přesně jako ve hře je tu vše úzce propojeno. V reálném čase můžete vyhledávat a sledovat dopravní informace, sítě, spotřebu elektřiny, umístění dopravních kamer, statistiky o zaměstnání, inflaci a ekonomice, informace o budovách, geografických lokacích a dalších prvcích.

Kromě toho je město naplněno i samotnými lidmi a informacemi o nich, což bylo umožněno díky sociálním sítím. V interaktivním modelu města tedy naleznete poznatky z Facebooku, Twitteru, Instagramu, Foursquare či Flickru, vše v reálném čase. Nutno podotknout, že se jedná pouze o data a informace, které jsou veřejně přístupné na internetu, takže se nemusíte bát, že by se vám někdo naboural do soukromí.

Zaujalo vás to? Tak na nic nečekejte a hopem na Watch Dogs WeareData.

Diskuze (2) Další článek: Thriller The Last of Us obviněn z porušovaní autorských práv

Témata článku: , , , , , , , , , ,