Half-Life 2 - Kdo dřív?

Doug Lombardi ze studia Valve oznámil minulý týden na ECTS, že asi nejočekávanější 3D akce letošního roku Half-Life 2 se chystá i na další platformy a to na konzole od Sony a Nintenda. V současné době je plánována pouze verze pro PC a Xbox. Jak již všichni víte, datum vydání PC verze této nádhernými trailery poháněné akční pecky zatím stále zůstává na 30.9.2003.

V rozhovoru s francouzským internetovým serverem Vossey.Com naši zahraniční kolegové položili marketingovému řediteli společnosti Valve otázku: "Bude hra Half-Life 2 uvolněna na další platformy?", na kterou doslova odpověděl: "Ano, patrně na Xbox. Hra bude k dispozici na Xbox ale až v roce 2004. Spolupráce s Microsoftem není exklusivní a my bychom také rádi viděli hru na další verzi konzolí od Sony a Nintenda".

Microsoft se tedy nemusí bát velké konkurence dalších platforem, jelikož vydání nových konzolí PlayStation 3 a N5 (Nintendo) je plánováno až na rok 2005. Majitelé Xboxu si tak budou moci vychutnat tuhle velmi očekávanou hru s ročním předstihem.

   

Související informace (Half-Life 2):
Homepage hry: Prozatím není
Výrobce hry:
Valve Software
Distributor hry: Vivendi
Distribuce v ČR: Cenega
Předpokládané datum vydání: Podzim 2003

Zdroj: Eurogamer, Vossey.Com

Váš názor Další článek: PS2 tituly japonského Konami v nabídce CD Projektu

Témata článku: , , ,