Half-Life 2 a jeho epizody dostanou fanouškovský remaster posvěcený Valve

Na nový díl očividně ještě nepřišel ten správný čas. Každopádně to vypadá, že si zanedlouho budeme moci druhý Half-Life projít v líbivějším provedení.

O Half-Life se od vydání Alyx zase dlouhou dobu nemluvilo. Nyní jméno této značky vyplouvá na povrch díky SteamDB, kde se objevila položka s označením Half-Life 2: Remastered Collection. Moderátoři této databáze přidali do poznámky, že se jedná o modifikaci Filipa Victora a Valve s ní nemá nic společného. To ovšem vyvrací insider Tyler McVicker, který se přímo zaměřuje na věci kolem Steamu a Valve. Dle jeho zdrojů sice tvorbu nemá na starosti Valve, ale autoři Remastered Collection od něj dostali oficiální svolení k vývoji.

Vypadá to tedy, že Remastered Collection vzniká za podobných podmínek jako Black Mesa, předělávka prvního dílu. Vylepšení ale nebudou tak razantní. Jde přeci jen o remaster a ne o remake. V případě této kolekce se prý jedná o ještě lepší verzi modifikace Half-Life 2: Update, pod kterou se také podepsal Victor.

Skrz databázi se každopádně nikam neproklikáte. Všechny odkazy, které by vás měly převést na kartu hry na Steamu, vás přesměrují na hlavní stránku obchodu. Na oficiální oznámení tedy ještě budeme muset nějakou chvíli počkat, ale rozhodně to vypadá, že vylepšeného Half-Life 2 se opravdu dočkáme.

Zdroj: Eurogamer.net

Diskuze (2) Další článek: Vesmírný survival Icarus se odkládá na listopad, tvůrci potřebují více času

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,