Half-Life 2 jako seriál

Společnost Valve oznámila drobnou změnu názvu datadisku k Half-Life 2, který se místo zažitého Aftermath bude jmenovat Half-Life 2: Episode One. Již název naznačuje, co Valve změnou zamýšlí.

Doug Lombardi, hlava Valve pro marketing, uvedl, že změna názvu upraví i směr, kterým se bud herní série vydávat. Z Half-Life 2 se stane jakýsi seriál na pokračování, kdy nové díly budou hráči dostávat pravidelně prostřednictvím služby Steam. Half-Life 2 tedy nabral podobný kurz, jako střílečka Sin Episodes z dílen Ritual Entertainment, která bude také distribuována prostřednictvím Steamu a průběžně bude dodávat hráčům nové díly dějové skládačky.

  

Petr Kolář komentuje: Nápad dodávat nová rozšíření formou seriálu je velmi zajímavý, skoro se až blíží principu placených MMO her, kdy se svět průběžně mění a přizpůsobuje hráči. Jedinou nevýhodu mohou vidět konzolisté, protože pokud nebudou mít u své konzole disk, budou jim rozšíření nejspíše nepřístupná. Dá se totiž předpokládat, že seriál vyjde pouze prostřednictvím Steamu, nikoliv v krabicových verzích.

Související informace (Half-Life 2: Episode One):
Platforma
: PC
Žánr: Akční
Výrobce: Valve Software (
http://www.valvesoftware.com/)
Vydavatel: Valve Software (
http://www.valvesoftware.com/)
Předpokládané datum vydání: 24.3.2006

Zdroj: Gamespot

Diskuze (13) Další článek: Nový týden: Nefalšovaný masakr

Témata článku: , , , , , , ,