Half-Life: Alyx je dokonalý VR titul, shodují se světové recenze

Na návrat série Half-Life na naše obrazovky se stále čeká. Do VR headsetů ale už dorazil a podle světových médií nastavuje zcela novou laťku konkurenci.

Fantastický, revoluční, dokonalý. Podobnými slovy zahraniční média při recenzování Half-Life: Alyx nešetří. Pokračování slavné sci-fi série, které je čistě pro virtuální realitu se setkalo s nelibostí fanoušků, ale zároveň také s enormním zájmem, který vyústil až ve vyprodání veškerých kusů světových zásob VR setu Valve Index. Už z prvních záběrů bylo jasné, že půjde o něco zcela výjimečného a podle čísel z recenzí se opravdu tato očekávání splní.

O Half-Life: Alyx se svět poprvé dozvěděl minulý rok na podzim. Celkově se ale o hře mluvilo o něco déle, protože už dříve se na světlo světa dostaly uniklé obrázky a spekulace týkající se brýlí Valve Index a toho, že by měly vyjít spolu s novým Half-Life, což se nakonec potvrdilo. Hra je zasazená do období mezi prvním a druhým dílem a jak už název napovídá, vžijete se do kůže hrdinky Alyx. Half-Life: Alyx je zajímavý už jenom z toho důvodu, že jde o první AAA titul o délce rovné hrám na klasických platformách.  Podle stránek Engadget dokazuje, že je možné udělat velký a úspěšný VR titul s našlápnutým rozpočtem. Na konkrétní čísla ze světových recenzí se můžete podívat níže. Na naší recenzi již pilně pracujeme.

Diskuze (10) Další článek: Hráli jsme Resident Evil 3 Remake: zombíci se vám opět dostanou pod kůži

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,