Half-Life: Alyx způsobil poprask, VR setů Index je nedostatek

Oznámení kultovní střílečky bude zřejmě dokonalým marketingovým tahem.

Valve Index by asi nebyl nijak zvláště oblíbeným VR headsetem, kdyby nebylo nově oznámeného akčního titulu ze světa Half-Life. Half-Life: Alyx totiž přilákal obrovské davy nadšenců a vypadá to, že nyní výrobce nestíhá plnit objednávky. Přitom se na toto zboží ani nevztahovaly žádné akce z Černého pátku. 

Všechny položky, které obsahují Valve Index nyní mají status "brzy znovu skladem". Alespoň to tak je v Americe. Některé Evropské státy mají zboží stále k dispozici. Otázkou samozřejmě ale zůstává, jako moc bylo Valve na nápor objednávek připravené a jestli prostě jenom nepodcenilo výrobu. Tak jako tak se právě po oznámení Half-Life podařilo přinejmenším v některých regionech jejich VR vyprodat, a to je samo o sobě velkým úspěchem. Přece jenom jde o oblast, která je ještě stále hodně daleko za svým potenciálem.

Zajímavé je, že se tyto objednávky tak rozmnožily i přesto, že hra bude kompatibilní i s ostatními VR sety, které jsou pro počítače dostupné. Half-Life: Alyx vychází v březnu příštího roku.

Diskuze (2) Další článek: 4K obrázky z PC verze Red Dead Redemption 2 lákají luxusní grafikou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,