Halo 3 Tournaments

Chcete zažít fanouškovské turnaje v Halo 3, spolu s dalšími hráči z naší země? Máme pro vás jednu nabídku.

Halo 3. Podle posledních průzkumů druhá nejhranější multiplayer hra na světě na platformě X360. Ve světě má obrovskou podporu, nejen díky lokalizaci Microsoftu různých zemí, ale také díky obrovské komunitě. Exisutje nespočet turnajů, které pořádají nejen samotní fanoušci a klany, ale Halo 3 se probojovalo i na World Cyber Games. Co ale čeká českého fanouška, chce-li se zapojit do zahraničních turnajů? V případě WCG je to jednoduché. Mít tým a probojovat se až do finále (letos v Kolíně, Německo).

  

V případě lokálních turnajů je ale problémů hned několik. Tím prvním bývá čas, jelikož největší herní Halo 3 komunita je z Ameriky, většinou bývá problém časový posun. Další problém může být jazyková bariéra. Přece jen domluvit se LIVE s anglicky hovořícím hráčem, který navíc mluví rychle a používá slang, bývá obtížné. Toto poznal na vlastní kůži i český hráč, který na XBL vystupuje pod GT jako Peterek82.

Sám neměl nikdy problém nějaký ten turnaj domluvit, ale hrát s krajany má přece jen své kouzlo. Jelikož v ČR a SR je Halo 3 komunita „docela“ velká, rozhodl se spustit projekt webu zabývající se turnaji v Halo 3. A jak to dopadlo? Původní záměr Peterka82 byl udělat ligu, z počátku pro CZ-SK hráče. Liga měla být stálá, měla mít svůj plnohodnotný web s podporou několika partnerů. Bohužel se nepodařilo sehnat schopného člověka, který by na domluveném placeném webhostingu udělal ony webové stránky pro ligu. A jelikož by bylo škoda opustit tento nápad úplně, začalo se od píky.

  

Dne 9.6.2008 byly zprovozněny webové stránky běžící na podpoře estranky.cz. Peterek82 vytvořil jednoduchý web, na kterém nebude nic chybět. Novinkama ve hře počínaje, přes Pravidla turnajů, chystané a probíhající zápasy až po fotogalerii, kde můžou hráči publikovat své nejlepší screenshoty ze hry. Jediný problém, který zde nastává díky chabé technické podpoře, je nemožnost registrace jakýchkoliv uživatelů či hráčů a jejich následná okamžitá online registrace.

Jak tento neduh Peterek82 vyřešil?: „Bohužel kvůli zmiňované nedostatečné technické podpoře v tomto případě jsem musel zavést registraci přes email, ICQ nebo PM na XBL. Zdá se to sice složitější, ale ve finále je to stejně složité, jako online registrace. Hráči se mezi sebou musí domluvit na vytvoření týmu a podrobnosti mi tak zaslat např. formou emailu. Pokud někdo nemá tým, může se zaregistrovat jako jednotlivec s tím, že u něj bude poznámka „hledám tým“ nebo „hledám hráče do týmu“, podle toho, co u registrace uvede. Je to teda zhruba stejně „složité“ jako online registrace.

 

Pro komunikaci hráčů mezi sebou bylo ale vytvořeno externí forum, na nějž je odkaz přímo z webu H3T. Bude ale toto dostatečné k motivaci hráčů zůstat věrni? „Hráči mezi sebou musí zůstat v kontaktu, o tom žádná. To, že to je externí forum by nemělo nikomu vadit. Navíc je možnost, a v některých případech ještě přibude, přidávat komentáře k různým článkům na webu, ať už to jsou Novinky, nadcházející turnaje apod. Navíc hráči mezi sebou komunikují úplně běžným způsobem na ICQ, na jiných herních webech, na XBL, takže si nemyslím, že toto by byl důvod k tomu, aby hráči z H3T odcházeli. Kontakt mezi sebou hráči mají i mimo web. Web H3T je pouze zprostředkovatel organizovaného MP hraní,“ dodává Peterk82.

  

Turnaje budou oznamovány na webu s několikatýdenním předstihem, takže čas na seskupení týmu a registraci bude dostatek. A jelikož Halo 3 nabízí v Multiplayeru mnoho módů, objevte, co se bude hrát: „Pro začátek jsem po domluvě s dalšími hráči Hala 3 spustil mody Team Slayer a Tactics. Zatímco TS je klasická řezba mezi týmy, Tactics bude o CTF (Capture The Flag) a Bombs. CTF je, myslím, každému známo. V modu Bombs jde o to, který tým položí tomu druhému jako první bombu do jeho „základny“ a ubrání je než stihne detonovat. Bomba může být ve hře buď neutrální (tzn., že týmy bojují o jednu bombu a tu pokládají) nebo jeden tým s bombou útočí a jeden brání. Tato verze se hraje na 4 kola (2 útočné, 2 obranné). V plánu ještě zůstává zpracovat FFA mod, 1v1, 2v2. Jinak TS a Tactics budou 3v3 a 4v4 s možností náhradníků.“

Halo 3 Tournaments mají i svá pravidla, které také vypracoval Peterek82. Předtím, než se zaregistrujete a začnete hrát, pečlivě si je pročtěte, aby jste se v budoucnu vyhnuli nedorozuměním a zbytečným chybám.
 

Dostupné pro: X360
Žánr: Akce
Výrobce: Bungie | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 26. září 2007
  • Perfektní adrenalinové boje
  • Skvělá „filmová“ atmosféra
  • Výborný výtvarný styl
  • Vydrží na dlouho
  • Skvělý multiplayer
  • Výpadky AI
  • Grafika lehce zklamala