Halo 4 od Gearboxu?

Že si pro nás herní divize Microsoftu chystá další pokračování veleúspěšné sci-fi akce Halo bylo jasné hned po vydání zatím posledního dílu. I přesto se však vydavatelům podařilo pečlivě zakrýt veškeré indície, které by chtivým fanouškům prozradily něco bližšího (naposledy na E3, kdy studiu Bungie "zakázali" představit nově vyvíjenou hru, podle mnohých právě pokračování Halo).

O to překvapivěji tak působí článek redaktorů americké verze Oficiálního Xbox magazínu, v němž se soustředí na Halo 4, kterému prý byla svěřena role launchového titulu pro nástupce X360. Vývojem přitom bylo podle všeho pověřeno studio Gearbox, jež se postaralo o konverzi Halo: Combat Evolved na stolní počítače. Tomu by nahrával i fakt, že Gearbox údajně chystá "něco" velkého, což potvrdil i ředitel studia, Randy Pitchford.

"Chystaného projektu se nedočkáte ani letos, ani příští rok," uvedl Pitchford na oficiálním fóru společnosti. "Dokud na trh nedorazí Brothers in Arms: Hell's Highway a Borderlands pozdržíme ho ve fázi pre-produkce, kde se mu bude věnovat jen malý tým našich zaměstnanců."

Zda-li spolu tajný projekt Gearboxu a pokračování Halo nějakým způsobem souvisí se pravděpodobně ještě nějaký ten pátek nedozvíme, ale ta představa není úplně marná.

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: Galerie: Fable 2

Témata článku: , , , ,