Happyland Adventures: X-mas Edition – zachraňte Vánoce

Jak vidno, Vánoce jsou již dva dny nenávratně za námi, ale proč si je ještě nezpříjemnit jednou vánoční hrou. Pokud jste našimi pravidelnými čtenáři a sledujete plné hry, které vám zde poskytujeme, není vám název Happyland Adventures určitě neznámý. Dnes se tu totiž setkáme s hrou, která nese stejný název jako jedna minulá hra, navíc však slůvko X-mas Edition.
Happyland Adventures: X-mas Edition má velice zajímavý příběh, posuďte sami: je noc před Štědrým dnem a každý spí…tedy skoro každý. U vás se totiž rozezvoní telefon a v něm se ozve nikdo jiný než sám Santa Claus s tím, že potřebuje nutně vaši pomoc, protože všichni jeho pomocníci někam zmizeli a vy jste jediní, kdo mu může pomoci. Jestliže tak neučiníte, nebudou Vánoce. NIKDY! Vy se vším souhlasíte a vydáváte se opět na vaši dlouhou cestu.

Na začátku hry máte na výběr ze tří možností: Happyland Adventures: X-mas Edition, původní hru Happyland Adventures a navíc ještě si můžete vytvořit vlastní levely. Tato možnost tu byla sice již minule, ale já se o ní nezmínil. Dáme si tedy první možnost, vánoční edici. Následně na to, se před vámi odehraje krátký rozhovor se Santou, který jsem popsal výše. Pak už je tu hra samotná.

Happyland Adventures: X-mas EditionHappyland Adventures: X-mas Edition

Happyland Adventures: X-mas EditionHappyland Adventures: X-mas Edition

Na první pohled vás jistě zaujme pěkné menu, jenž je upraveno do vánočního stylu. Pustíme se tedy do hry. To, co by vás v prvním kole mohlo zarazit, je to, že zatím po Vánocích ani vidu, ani slechu. Nikde žádný sníh, žádní sněhuláci, prostě zhola nic, co by Vánoce připomínalo, byť třeba jen vzdáleně. Nenechte se však odradit – v dalších levelech to je, panečku, něco jiného. Všude jsou kopy sněhu, tu a tam se válí kdejaké dárky, kousek opodál si krásně svítí vánoční stromeček. Skvělá idylka, zvláště teď, když u nás není zatím není mnoho sněhu.

Autor na nás připravil několik vánočně designovaných levelů, spoustu zábavy v celkem obstojné grafice. To, co však musím vyzdvihnout, je hudba – ta je příjemná, líbivá, podmanivá. Skvěle dokresluje atmosféru hry.

Happyland Adventures: X-mas EditionHappyland Adventures: X-mas Edition

Měl-li bych hru shrnout, čeká vás spousta zábavy a legrace. Pokud vám v tomto článku něco chybí, koukněte se na recenzi původní hry, tam jsem se podrobněji zabýval jednotlivými aspekty hry. Teď vás však nebudu dále rušit, protože osud Vánoc, třeba těch nadcházejících leží na vašich bedrech a proto ani vteřinku nečekejte a zachraňte Vánoce!

Download (1 MB) zde, VypalCD zde.

Diskuze (9) Další článek: Cartman's Authoritah – banda prudilů ze South Parku

Témata článku: , , , ,