Hard Truck 2

Není nad to šlápnout na plyn, pořádně se opřít o klakson a dát všem na vědomí, že široko daleko největší auto na silnici řídíte právě vy. Jaké je to být řidičem kamionu, to si budete moci už brzy vyzkoušet díky simulátoru, který má na svědomí ruský tým SoftLab-NSK.
Hard Truck 2 nebude hra, v níž byste se na okruhu proháněli rychlostí přes 300 km/h takovými žihadly, jaká nabízí třeba Need For Speed. Zachovejte ale klid, konkurence a závodění s časem si užijete taky, protože správný řidič kamionů pracuje na plno, aby vydělal. Žádné holky, žádné zastávky v motorestech, žádná zábava a rozptýlení. Jen snaha dovézt nedostatkové zboží rychleji než druzí, získat zakázky a nakonec být tak dobrý, že všichni ostatní zkrachují.

Hra s takovým námětem by sice mohla být po nějakou dobu zábavná především díky typům vozidel, která budete řídit, ale v současné konkurenci by to asi na úspěch nestačilo. Proto tvůrci taky Hard Truck 2 vyšperkovali ještě o další zajímavosti. Konkrétně: mezi vším tím pachtěním se za ziskem byste měli mít možnost účastnit se různých akcí a závodů pro tahače včetně tzv. truck-footballu. Abyste se za volantem neuzívali nudou, bude vám zpestřovat život v lepším případě policie v autech a helikoptérách („Pane řidiči, proč jste se pokoušel vytlačit ten druhý tahač do propasti?“), v horším případě mafie se zbraněmi a minami („Hele kámo, pokud nám neposkytneš takovou menší nevratnou půjčku za to, že tě chráníme, aniž sis o to řekl, sebereme ti auto a ty nám ještě poděkuješ!“). No a do toho ještě jakýsi náznak strategie, protože kdo odhadne lépe, o co bude zájem a která nabídka je nejvýhodnější, ten vyhraje a vydělá. Samozřejmostí by mělo být proměnlivé počasí, střídání dne a noci, běžný provoz v obou směrech (70 typů dopravních prostředků včetně policejních) a upgradeování stávajícího tahače na hezčí, lepší a výkonnější. S tím, co dostanete na začátku, byste totiž později koukali svým konkurentům jen na záda.

Celkem by mělo být ve hře nachystáno 120 kilometrů silnic, které na sebe budou

bez jakýchkoli přerušení navazovat, křížit se a proplétat. Na svět se budete moci dívat first i third person pohledem a pokud budete přeci jen muset z auta vystoupit, tak to prostě uděláte.

Suma sumárum, vzhledem k tomu, že screenshoty nevypadají věru zle, mohlo by nás v dubnu, kdy se začne hra prodávat, čekat v krabicích s nápisem Hard Truck 2 vcelku příjemné rozptýlení. Uvidíme.

Diskuze (5) Další článek: Nu pagadi !

Témata článku: , , ,