Hardware: Headset Logitech G330 – pro hráče za uši

Kvalitní headset může představovat rozdíl mezi životem a smrtí. Tedy rozhodně ve hře. Podívali jsme se na zub sluchátkům od Logitechu.

Logitech G330 je stereo headset s týlním mostem určený hlavně pro hráče. To dokazuje už velmi stylový, lehce futuristický design kombinující šedý plast s červenou gumou na vnitřní straně (dotýkající se hlavy) headsetu. Největší plus G3030 představuje především velký komfort a pohodlí, jež sluchátka i díky nízké hmotnosti při nošení poskytnou.

Logitech G330 03.JPG

Na rozdíl od běžných headsetů podobné konstrukce se u G300 se dá na pravé straně korigovat šířka mostu – lze jej roztáhnout až o zhruba 5 cm, což by mělo být dostatečné i pro větší mozkovny. Pěnové náušníky jsou dostatečně měkké, samotná sluchátka mají díky speciálnímu silikonu velkou volnost, takže na uši nijak netlačí.

Nic nebrání v dlouhých herních seancích, což je pro většinu hráčů (a nejen jich) asi nejdůležitější vlastnost

Ve výsledku tak nic nebrání v dlouhých herních seancích, což je pro většinu hráčů (a nejen jich) asi nejdůležitější vlastnost. Logitech G330 05.jpgZ vlastní zkušenosti mohu říct, že ani po nějakých 5 hodinách nošení sem nezaznamenal zásadní snížení komfortu (jednoduše řečeno, nebolely mě uši).

Otočný mikrofon najdete připojený na levém sluchátku. Dá se dostatečně dobře tvarovat pro nastavení ideální vzdálenosti od úst, a pokud jej zrovna nepotřebujete, nic nebrání mikrofon otočit zcela dozadu na úroveň týlní konstrukce. Redukce okolního hluku je na velmi dobré úrovni, během hraní si spoluhráči nestěžovali, že by měli problém mi rozumět. Ostatně i hovory prostřednictví služby Skype mikrofon Logitechu G330 zvládá bez problému.

Logitech G330 01.JPG

Rozhodně potěší pružný kabel dlouhý přes dva metry, který kromě nezbytného ovladače hlasitosti a posuvného jezdce na ztlumení mikrofonu nabízí pásek suchého zipu na stočený kabel – ideální nejen na přenášení. Na konci kabelu je dvojice standardní ch 3,5 jacků pro mikrofon a zvuk.

Logitech G330 06.jpgV balení najdete i praktický USB adaptér, kam zapojíte oba jack konektory, takže si ušetříte prohazování kabelů za počítačem. Ideální, pokud máte volný USB konektor na čelní straně bedny, případně jako já na klávesnici. Pro doplnění, po zapojení přes USB zvukovku se automaticky deaktivuje vnitřní počítačová – vždy slyšíte zvuk pouze z jednoho zdroje.

Co se týče zvukového přednesu, patří sluchátka mezi standard, jsou spíše plošší bez výraznějších basů.  Nicméně po připojení USB zvukové karty zvuk díky vestavěným filtrům ožije. Změna je patrnější hlavně při poslechu hudby. Přesto headset neosloví kované audiofily.

Stereo sluchátka zvládají výtečně, takže bez problémů rozeznáte pohyb a střelbu ze správného směru

Hráčům jejich podání však bude dostačovat, žádného 3D zvuku se sice nedočkají, ale stereo sluchátka zvládají výtečně, takže bez problémů rozeznáte pohyb a střelbu ze správného směru. I zezadu. Pokud preferujete sluchátka s týlním mostem – Logitech G330 rozhodně můžeme doporučit. Výtečný komfort, slušný zvuk a cena je rovněž příznivá.

 Herní headset Logitech G330

konstrukce: týlní most
měnič: neodymiový, Ø30 mm
frekvenční rozsah: 40–18 000 Hz
impedance: 32 ohmů
mikrofon: všesměrový
citlivost mikrofonu: -44 dBV
frekvenční rozsah mikrofonu: 100–10 000 Hz
systémové požadavky: Windows XP/Vista/W7, Mac OS
délka kabelu: 240 cm
hmotnost: 110 g (s USB)
cena: 920 Kč

 

Váš názor Další článek: Obsidian chystá třetí Dungeon Siege

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,