Hardware konzole Xbox One doznal od E3 několika změn

Viceprezident Microsoftu Marc Whitten odhalil v podcastu Larryho Hryba několik zajímavých detailů ohledně konzole Xbox One. Vývoj prý nestojí na místě.

Od výstavy E3 2013 už konzole uběhla slušný kus cesty. Vývojáři dostali do rukou finální verzi vývojářských balíčků a všichni úzce spolupracují s Microsoftem, aby vše klapalo tak, jak má. Taktéž se testuje operační systém a výrobce prakticky denně vypouští aktualizace.

To však není podstatnou novinkou. Whitten taktéž poznamenal, že se hardware konzole dočkal několika inovací. Za prvé obdržel nový grafický ovladač, za druhé se zrychlil takt grafického čipu ze 800 Mhz na 853 Mhz.

Od E3 jsme do akce zapojili tzv. mono ovladač. Je to grafický ovladač, který je na 100% kompatibilní s hardwarem konzole Xbox One,“ řekl Whitten. „Začnete se základním ovladačem DirectX, a poté postupně odstraňujete nepotřebné součásti a prvky. Do té doby, než je vše krásně optimalizované. Vše je nyní dostupné pro naše partnery, takže jde vývoj her a herního obsahu vpřed velmi rychle.

Zdroj: AGB

Diskuze (6) Další článek: Podívejte se na ukázky z multiplayeru Killzone: Mercenary

Témata článku: , , , , , , , ,