Hattrick - 4.kolo - Přerov strikes back

První liga

Wizardos - Ještěrky Kroměříž 2 : 1 - Poměrně vyrovnaný zápas, který sliboval zajímavou podívanou pro diváky, skončil ještě před poločasem. Ve 37. minutě obdržel dnes výjimečně nažhavený Vilibald Přídavek druhou žlutou kartu. To totálně rozložilo útočně naladěnou sestavu Ještěrek a ve druhém poločase už si domácí jen hlídali vedení, zatímco trenér Petterson se už ani neráčil dostavit na lavičku a probíral s Přídavkem taktické pokyny a česká slovíčka.

Prerov United - FC Zdar nad Sazavou 4 : 2 - Parádní zápas a parádní drama hodné První ligy. Přerov na soupeře vlétl a po dvou křídelních výpadech vedl již ve 25. minutě 2:0. Když ve 30. minutě ještě zvýšil svůj náskok proměněním jasné penalty, vypadalo to, že zápas se odehraje už jen z nutnosti. Jenže ve druhém poločase začali hráči ze Žďáru konečně plnit taktické pokyny trenéra a napadali soupeře po celé ploše. V 87. minutě se dokonce dostali na kontakt jednoho gólu, což se promítlo i na výkonu rozhodčího, který začal jasně připískávat domácím. V 90. minutě však Žďáru nevyšel risk, když se jejich brankář vydal do soupeřova vápna na roh, a Přerovský obránce tak téměř přes celé hřiště upravil na konečných 4:2.

Fianna - Slezan Frýdek-Místek 5 : 0 - Slezan svým fanoušků letos radost asi nedělá. Ještěže dnešní zápas nevidělo mnoho jeho fanoušků. Trenér Slezanu postavil poměrně ofenzivně, ale současně svým hráčům naordinoval pressing, a tak místo toho, aby jeho útočníci dávali góly, tak se vyčerpávali napadáním soupeře. Ten mezitím soupeře zasypával jedním gólem za druhým a nakonec přidal jako třešničku na dortu parádně provedený přímý kop.

Ničivá Síla - FC Sternberg 1 : 3 - Anglický majitel českého týmu byl shledán jako nevinný v porušování pravidla o zákaze vlastnění týmu z jiné země než své a může vesele pokračovat ve své kariéře nejúspěšnějšího "českého" týmu všech dob. Pravděpodobně mu bylo vedením soutěže přidělěno čestné občanství. Vzhledem k otřepanému "Všichni jsou si rovní, někteří jsou rovnější" považujeme za nehodné našeho zpravodajství pokračovat v reportážích o zápasech tohoto týmu, stejně jako nemá smysl komentovat například zápasy Chivas Townu, kterému k jeho smůle asi oproti Ničivé síle něco chybí nebo přebývá. V dalších reportážích se pokusíme zjistit co.

II.1

Robin Vnuk Team - Parta hyc! 2 : 4 - Parta se po špatném začátku vyšvihla na druhé místo v tabulce a to i díky tomu, že si nyní konečně vybrala i trochu štěstí. Je pravda, že střed pole ovládla, ale nijak velkým rozdílem. A v ostatních činnostech měli mírně na vrch Robinovci. Ti se však soustředili spíše na tlačení soupeře než na střílení branek. A když se probrali až za stavu 0:4, bylo už pozdě.

FC Chlísti Kameničky - Eden Devils 2 : 2 - Spíše podprůměrný zápas bez nasazení se odehrával v kamnech, což nejednoho diváka překvapilo, když šlo o souboj týmů, které se budou pasovat o barážová místa. Tragédií je pro Kameničky dozajista marodka po tomto zápase. Hlavně reprezentant Tomek by mohl chybět, i když trenér po zápase prohlásil, že již do Poháru bude fit.

Viktoria Radim - 1.FC Kosice 1 : 4 - Viktoria nastoupila k zápasu s cílem nezranit si hráče pro důležitější zápasy, zatímco Košice přesvědčené o své síle k zápasu přistoupily s lehčím nasazením. Zápas uchopily pevně do rukou a po dnešku se mohou
radovat ze slibného pětibodového náskoku před Partou. A vzhledem k tomu, že své síly nebude drolit mezi Pohár a ligu, je jasným favoritem na postup.

Mifa.cz - FC The 1 : 0 - Tradice je tradice. Mifa má svůj beton a The tragické výkony. Zápas rozhodl jeden úspěšný brejk Mify ve 21. minutě. Manažer The vystoupil s prohlášením, že The chce dohrát zbytek sezóny se ctí. Přítomní diváci se tomu však museli nejspíš smát.

II.2

Pohroma Ivancice - Spojené Mlékárny 0 : 3 - První ostrý start si odbyla posila domácích Vornicu. Motorová myš na křídledomácím scházela. Jenže liga neni přáteláček a když hraju CA, tak své akce musím co? Proměňovat. Hosté vsadili jako vždy navyrovnanost svých řad a na standartky, které mají nacvičené víc než dobře. To je pro Pohromu vždy smrtící koktejl. Výsledeklze nazvat příliš krutým leč ne překvapivým.

Dynamo Dablice - FC Banik Ostrava 3 : 1 - Ďáblice si spravili chuť a po podceněném pohárovém soupeři se na názvem podobnýtým připravily. V obraně sice malinko oproti soupeři pokulhávaly, ale napravovaly to souhrou záložní řady. Střetly se dvěstejné taktiky 3-5-2 na jedno ofenzivně laděné křídlo, ale domácí mají lepší materiál a hrají víc v pohodě.

OB Devils Mrac - Jablonec N.n 1 : 3 - Zápas měl jasného favorita. Ďáblové v bod nevěřili a přesto k němu neměli až takdaleko. Fotbalová spravedlnost se nakonec projevila Gulstendovým gólem na 2-1. Další gól přišel v době, kdy domácí hruotevřeli.

Blanicti Rytiri - SK Slavien Praha 5 : 0 - Rytíři pokračují ve spanilé jízdě ligou. Konečná je asi čeká v příštím kolev Jablonci. Hosté poplatni svému názvu moc do druhé ligy nepatří. Bohužel se ani nesnaží o nějaké pokusy o záchranu či
korekci výsledků.

II. 3

Bombers Ouholice - Sakura 1 : 2 - Další jistota padla, teprve budoucnost všask ukáže, zda šlo jen o výjimku. Aneb Sakura vyhrála zápas, kde zcela ztrácela ve středu pole, ale před brankami dominovala. Takových zápasů ve své historii zažila tak jeden. Nicméně vítězství je to zasloužené, Sakuře dnes nescházel ani penězožrout Zeb Te Huia, který byl nosným bodem záložní řady.

1.FC Steta - Space Storm 3 : 0 - Hosté přijeli na Stetu dusledne branit a soustredit se na rychlé protiútoky s tím, že jdou od zápasu k zápasu. Nicméně záměr se jim vůbec nezdařil, domácí se přes urputnou obranu dokázali třikrát prosadit. Naději na dobrý výsledek navíc potopil hostující trenér tím, že svým hráčům pořádně nevysvětlil, co mají hrát, chvílemi byla hra hostů absolutně chaoticka.

Fosforos Cassovia - 1.FC Donner 2 : 1 - Domácí vsadili na velmi pěkný výkon všech řad, ale přesto málem nevyhráli nad soupeřem, jehož taktická rozmanitost a nápaditost je již pověstná. Tentokrát si pro nás trenér hostů netradičně přichystal taktickou variantu zahuštěný středový kruh, která nesla ovoce až do 70. minuty. Pak se však probudil bůh spravedlnosti a během 12 minut milosrdně dovolil domácím otočit na zasloužených 2:1.

AC South Park - FK Biermannovi draci 4 : 1 - Domácí dnes v útočné fázi doslova explodovali, když více jak zdvojnásobili počet vstřelených gólů v sezoně. Nutno ovšem podotknout, že větší sympatie si za výkon vysloužili hosté, ale jejich skoro reprezentační útočné trio dnes jen smutně přihlíželo tomu, jak se dávají góly. Po zápase si mimo mikrofony Ostiska postěžoval, že když mu neschopní záložníci nedají balon, těžko bude dávat góly.

II.4

Sparta Prag Club - FK Chmelari Zatec 1 : 3 - Chmelaři by mohli vyučovat jak zvolit správnou strategii. Domácí při trošcevariability by byli nechytatelní. Takto byli jejich útoky pokryty a obrana zprava zdecimována.

DXX - SDH Sudice 2 : 5 - DXX doma zahrál pressing, protože věřil v plné nasazení hostů. To byl mylný předpoklad, ale přestoto mohlo vyjít. Nevyšlo. Důvodem byl brutální faul Šimoníka, který bude stát brankáře DXX minimálně tři týdny na nemocničnímlůžku. Ke smůle domácích zákrok nebyl potrestán červeným kartonkem a náhradník Trtek si bohužel z áčkovou obranou moc nepadldo oka.

Good-Boys - FK Tabor 2 : 1 - Všechny góly padly v první půli. V druhé půli 10 statečných bránilo hubené vedení před valící se hordou Táborských. Táborští však recept na gól nenalezli a tak překvapivě neodváží ani bod. Domácí trenér zestárlza zápas o rok.

1. FC Brno - Chivas Town 2 : 1 - Brno mělo nečekaně hodně potíží s již sterilně hrajícím Chivasem. Chivas Town nás opouštídíky porušení pravidel a přijde o licenci. Bohužel jak je v našem kocourkově zvykem, bude to trvat skoro dvě plné sezony.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: Byznys hrátky: Handheldy na vzestupu

Témata článku: , , ,