Hattrick - 7. kolo - tepeme dál

První liga

Prerov United - Ještěrky Kroměříž 2 : 1 - Oba dva týmy se v První lize prezentují se skálopevnou obranou a co nejvyšším možným držením míče. Podle toho také vypadal průběh zápasu, diváci tak viděli více karet a simulování než gólů. Přerov si tři body nechává především proto, že jeho hráči už mají v krvi útok po jedné straně a neplýtvají své síly na průniky slabšími stranami. Ještěrky pro změnu neuspěly se svým ofenzivním rozestavením. Možná i proto, že třetí útočník nešahal svými kvalitami spoluhráčům ani po pás, kteří ho spíše ignorovali, aby jim nekazil hru.

Fianna - Wizardos 3 : 0 - V tomto zápase podávaly oba týmy úplně stejné pojetí hry jako v zápase Ještěrek s Přerovem akorát v nižší kvalitě. Diváci viděli stejný počet gólů ale čistější hru. Nezaujatého diváka tyto zápasy nutí přemýšlet, proč týmy v První lize obětují útok místo obrany. Uvidíme, zda další nováčci trochu rozčeří poklidnou hladinu standardních taktik nějakými novinkami. Prozatím i současní nováčci podřizují svoje taktiky tomuto trendu. Jak je vidět v následujícím zápase.

FC Sternberg - Slezan Frýdek-Místek 4 : 0 - Sternberg se rozhodl, že jako nováček nebude nic zkoušet a vsadí na jistotu. A tato sázka se mu vyplácí. Po prvních zápasech byl ještě jasným kandidátem na sestup, ale když byl jeden ze soupeřů prošetřován (který ještě předtím, než se ztratily důkazy o jeho vině, zároveň zabral poslední příčku), zabral i Sternberg a najednou se vyhoupl na čtvrtou pozici. A vzhledem k již zmíněným zničehonic ztraceným důkazům se nám soutěž stává napínavou alespoň v rozuzlení, když ne v zápasech samotných.

Ničivá Síla - FC Zdar nad Sazavou 3 : 1 - Bylo nebylo, Dicemaster byl na návštěvě své babičky kdesi v Čechách. Jednou v noci se probudil, bylo to ve středu kolem páté hodiny ranní, a řekl si (všechny Dicemasterovi myšlenky jsou přeloženy z angličtiny, Dicemaster česky neumí) : "Hmm, tady je nuda. Že bych se šel podívat na Internet, když si teď babička pořídila ten supermoderní počítač s modemem? O čem mi to vlastně říkal můj kámoš, ať se na to podívám? Jo, vzpomínám si, www.hattrick.org. Juknu na to." Tak si Dicemaster vzal z ledničky salám, k tomu rohlík a šel se připojit přes superrychlé ISDN k Internetu. Zabrouzdal stránky www.hattrick.org a rovnou se rozhodl, že se zaregistruje. "Hmm, co to tu píšou: Pokud je země, ze které pocházíš, v tomto seznamu, musíš si vybrat tuto ligu nebo riskovat smazání týmu. Tak když už se registruji od babičky, tak bych mohl hrát v České Republice, jako hold mým předkům to každý pochopí. Jééé, to je náhoda, akorát před měsícem jí otevřeli". Dicemaster se ještě na chvíli zamyslel, jestli by neměl jít hrát spíš do Anglie, přeci jenom tam hrají ti kamarádi, co mu o Hattricku řekli, určitě by s nimi mohl soupeřit. Ale víra v předky byla silnější. Ještě předtím, než si šel s dobrým pocitem lehnout, že od teď už se u babičky nudit nebude, se rozhodl, že si vytiskne kompletní pravidla, aby přesně věděl co a jak.
Tak se dozvěděl, že 4-4-2 je taktika k ničemu a že taktiku musí podřídit tréninku. Jelikož ho vždy fascinovalo umění záložníků, rozhodl se pro trénink tvorby hry a taktiku 3-5-2. A protože tušil, že trénink je v Hattricku nejdůležitější, rozhodl se, že už trénink měnit nebude. Když 19. Května obdržel tým, nudil se zrovna někde jinde, a když 23. května zjistil, že už má přidělený tým, s potěšením také zjistil, že vyhrál. Několik dní tedy strávil přípravou týmu a tréninku a do Hattricku vlétnul čtyřmi výhrami nad soupeři řízenými počítačovými týmy. Když se měl v pátém zápase konečně utkat s lidským protivníkem, měl upřímnou radost. Spolu se soupeřem, který vlétl do ligy podobně připravený jako on, si v angličtině (jeho soupeřem byl Polák) vyměnili pár hecujících emailů. Jeho první test skončil remízou, se kterou byl spokojen, protože jeho soupeř měl pravidla nastudovaná daleko lépe a proto věděl o Hattricku více.
Jeho úspěšné tažení Hattrickem pokračovalo, byl spokojen se svými úspěchy, protože se většinu času utkával se soupeři sobě rovnými. Asi po měsíci si začal všímat nových týmů, které ho zaujaly tím, že hrály 4-4-2 a netrénovaly systematicky hráče. Byl z toho celý zmaten. To snad nevědí, jak se hraje Hattrick? Mám jim poradit? Nebo je mám nechat, ať si sami vyžerou to, že nečtou pravidla? Nakonec se rozhodl týmy jako je Sakura, Přerov United, Admira/Slavoj, či Ještěrky Kroměříž přehlížet, protože takoví hráči, co nevědí, jak se má správně hrát Hattrick, si nic jiného nezaslouží. Ne jako Sparta Bohemia, Bayer Munich F.C, či josedd, kteří si pravidla dozajista dobře přečetli stejně jako já.
A tak milé děti si velice dobře pamatujte, že proto, abyste mohli dobře ovládat Hattrick, je důležité znát přesně pravidla, abyste věděli, co je v Hattricku důležité.
-- Toto je poslední článek v sérii Ničivá Síla. K tématu se rádi vrátíme, pokud nám čtenáři pošlou své podněty a nové informace, redakce je však přesvědčená, že všechny podstatné informace byly uvedeny, a změnit tuto situaci není v jejích silách.
-- Pro další vydání se nám povedlo získat informace o jiném Prvoligovém týmu, který porušil jedno ze základních pravidel, a zatím si beztrestně hraje dál. Nezapomeňte si nás přečíst již příští pondělí.

II.1

FC Chlísti Kameničky - Parta hyc! 2 : 4 - První část dvojzápasu v této soutěži je ve znamení souboje týmů z horní půlky tabulky proti dolní polovině. V Kamnech poslední dobou zatápí spíše hosté než domácí. Přesto v tomto zápase to nebylo ani tak překvapením. Přeci jenom si Chlísti moc šancí proti ještě vloni prvoligovému soupeři nedávali. O to větší je překvapení, že nastoupili s poměrně silnou sestavou a ušetřili své fanoušky debaklu. Partě ale stejně stačilo v klidu ohlídat střed pole. Po vstřelení čtyř branek se pak již soustředila na dohrání zápasu ve zdraví a Chlísti tak mohli zaznamenat své čestné úspěchy, které se budou v závěrečném počínání rozhodně hodit.

Viktoria Radim - Robin Vnuk Team 0 : 5 - Viktorka vsadila na to, že se pokusí soupeřovi nepůjčit balón. Vnukovci vsadili na to, že soupeře předčí všude. A Vnukovcům sázka vyšla. Rozdíl ve výkonnosti byl zřejmý, výsledek mu odpovídá. Vnukovce snad může mrzet jen poněkud nezdraví zápal Konečného. Na druhou stranu i bez něj nebudou mít příští týden s Viktorkou doma problémy.

FC The - 1.FC Kosice 2 : 3 - Košice byly poměrně brzy konfrontovány s manýry přeplácené hvězdy. Stephane Beaumont si svých 14 miliónů týdně musí také někdy užít, proto už se v deváté minuty zdekoval hřiště neznámo kam. Kmenoví hráči z Košic toto gesto uvítali a semkli se jako opravdový tým, aby trenérovi naznačili, že takové spoluhráče nechtějí. A přestože byly Košice celý zápas horším týmem a téměř se nepotkali s balónem, tak dokázali v této euforii vstřelit tři branky a toto vedení pak neskutečnou vůlí uhájit. FC The nás začíná příjemně překvapovat svými výkony, doufáme, že mu to vydrží i do dalších kol.

Mifa.cz - Eden Devils 1 : 4 - Mifa klasicky betonovala, betonovala a betonovala a hostům to tam padalo, padalo a padalo. A je opravdu překvapením, že dosud nevýrazní Ďáblove z Edenu dokázali rozpoutat takový brankostroj na stadióně, kde nikdy mnoho gólů nepadá. Fotbal přináší mnohá překvapení, uvidíme, jak se k tomuto zaváhání postaví Mifa v odvetě.

II.2

Dynamo Dablice - Spojené Mlékárny 2 : 3 - Velmi vyrovnaný dramatický zápas mohlo sledovat přes 63 tisíc platících diváků. Ďábličtí vsadili na útočení středem, což se jim ovšem nakonec nevyplatilo. V držení míče sice byli schopni Mlékarenské porazit, ale na soustředěnou obranu nenašli recept.
OB Devils Mrac - Pohroma Ivancice 0 : 4 - Ivančice po dlouhé době vyslyšely volání a překvapily soupeře svou hrou a po zásluze i přes zranění Vornici vyhrály. Ďáblíci byli zaskočeni a bez šance na úspěch. Gratulujeme Ivančickým.
SK Slavien Praha - Jablonec N.n 2 : 3 - Manažer Jablonce si prožil infarktový zápas. Na vině bylo hrubé podcenění, které málem přivedlo Jablonecké k první bodové ztrátě. Kouč Peltola proklel o přestávce tři hráče a přeměnil je ve smějící se lachtany. To zabralo, hráči odehráli ůplně jinou druhou půli a výsledek otočili.
Blanicti Rytiri - FC Banik Ostrava 4 : 2 - Blaničtí hráli opět zezadu a opět předvedli velmi dobrý výkon. Ostravští přijeli s útočným pressingem a důverou ve své obranné řady. Bohužel Bobbie den Bieman těsně před přestávkou odbelhal ze hřiště a rozhozená obrana s úbytkem sil nebyla schopna odolat v poslední desetiminutovce.

II.3

1.FC Steta - Sakura 0 : 1 - Dnes netradičně ofenzivně laděná Steta bez zabezpečené obrany se střetla se Sakurou, která tradičně vsadila na zabezpečenou obranu a rychlé protiútoky. Tradičně skvělá obrana hostů společně s tradičně ehm skvělým útokem znamenaly pro svkělé domácí nepřekonatelnou překážku. Když pak perfektně hrající Ralf Neuenfeld zakončil vynikající protiútok, odvážejí si hosté velmi cenné vítězství.
Fosforos Cassovia - Bombers Ouholice 2 : 2 - Z Fosforos se především doma stává skvěle sladěný a kompaktní tým, vyrovnaný ve všech řadách. Až do 70. minuty toto domácí také potvrzovali výsledkově, když vedli 2:0. Na fenomenální hosty to ale dnes nakonec nestačilo, neboť jejich dva fantastické útoky v následující desetiminutovce přinesly vyrovnání na konečných 2:2.
FK Biermannovi draci - 1.FC Donner 2 : 0 - Velký svátek se konal na poli u záchytky, neboť na něj přijel jeden z úplně nejvíc nejlepších týmů na světě - 1. FC Donner 300+ ultra. Na tento skvělý zápas přišlo pouhopouhých 57000 diváků, mnoho vidláků v domění debaklu domácích radši vyrazilo kydat hnůj místo na stadion. Jasně lepší hosté měli po celý zápas jasně navrch, ale (skoro) reprezentační zkušenosti domácích fenomenálních útočníků se postaraly o překvapivé vedení domácích 2:0 už do 20. minuty. Skvěle připravené hosty to ale nepoložilo, dál trvale bušili do domácí obrany a jejich úžasný útok si vytvářel jednu šanci za druhou. Domácí brankář si ale dnes užil svých 15 minut slávy na pět životů dopředu, neboť pochytal nezpočet stoprocentních šancí hostů, čímž se zasloužil o jedno z největších překvapení této sezony. Přítomní nestranní diváci ale potvrdili, že hosté byli omámeni i na místní poměry silným puchem z kravína a proto nepodali svůj standardní výkon. Vyjádření domácích funkcionářů se nepodařilo získat, přes plynové masky jim nebylo rozumět.
AC South Park - Space Storm 0 : 4 - Kenyho kotel viděl tragédii domácího týmu. Trenér domácích zabetonoval pravý kraj obrany, za což si teď nejspíš trhá vlasy, protože útočná vazba hostí, kterou Stormu závidí kdejaký čtvrtiligový tým, tentokrát tvrdě udeřila středem. Kdo je pánem na hřišti, ukázal už po devíti vteřinách hry Américo Pardal, další tři góly si pak hosté nechali na druhý poločas. Vedení domácího týmu už údajně spřádá plány na příští třetiligovou sezonu.

II.4

DXX - FK Chmelari Zatec 4 : 2 - Hráči DXX doma během 50ti minut rozhodli a jen následné polevení domácích uchránilo Chmelaře před potupným výsledkem a naopak jim dalo šanci zkorigovat na přijatelný výsledek. Chmelaři asi mají více strachu či ambicí na pohár.
Good-Boys - Sparta Prag Club 0 : 2 - Hodní hoši se šetřili na pohár a tak dali hostům šanci, kterou si také hosté nenechali ujít. Sparťanští zahráli svoji klasiku a ta dnes stačila.
Chivas Town - FK Tabor 1 : 3 - Tady není už dlouho o čem mluvit. Chivas bude ještě dlouho otravovat v našich soutěžích. Tábor si splnil povinnou výhru.
1. FC Brno - SDH Sudice 3 : 3 - Brněnští doma překvapivě vyválčili bod, i když dlouho drželi plný bodový zisk na dohled. Hosté ze Sudic však zaslouženě vyrovnali a dále drží vedení v lize.

Pokud vám chyběl článek minulý týden, najdete jej zde.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: Jaký vzhled si na nás chystá PS3?

Témata článku: , , , , , , ,