Hattrick : 14.kolo - První liga bez Ničivé

Reprezentace
Naše áčko si opět podařilo se silným soupeřem z Portugalska a v Eurocupu se mu zjevně daří. Bohužel střelecká pohoda přichází pozdě. Hodnocení naší hry však vnáší optimismus do žil pro příští kvalifikaci MS.

Junioři sehráli zápas s Oceánií a nevedli si věru zle. Z venku přivezli cennou remízu. Srovnávací penalta ukázala kdo hrál doma.

První liga

SDH Sudice - 1.FC Kosice 2 : 0 - Sudice pokud měli pomýšlet na setrvání v lize museli bezpodmínečně vyhrát. Košičtí už měli dříve jistotu údržby. Oba týmy nastoupili v 3-5-2 a pressingem. Rozdíl byl v tom, že Košičané vsadili na hru na 3 stopery. To nebylo to nejlepší proti dvou ofenzivním křídlům a výsledek tedy nikoho nepřekvapuje.
Slezan Frýdek-Místek - Wizardos 3 : 1 - Vítězství nebo smrt bylo heslem zápasu. Slezan věřil pressingu silné obraně a podpoře záložní řady jedním z útočníků. Domácí měli ve středu díky Campubímu stahujícímu se pro míče do hlouby pole převahu ve středu. Přesto hosté vsítili první gól po podařeném přímém kopu. Na víc se však nezmohli. Pressing Slezanu je doopravdy na velké úrovni. Šance tak byli už jen na straně domácích a ty proměňovali.
FC Zdar nad Sazavou - Ještěrky Kroměříž 2 : 6 - V zápase, ve kterém o nic nešlo domácí podlehli aktivnějším hostům hrajícím v podstatě all off. Domácí nastoupivší z pár imitacemi prvoligistů nemohli pomýšlet na nějaký výsledek. Nu i Franta z dolní si může jednou za život zahrát v první lize.
Fianna - Prerov United 1 : 3 - Zápas prvního z druhým znehodnotila už dávno jasná situace a déšť, který kazil následné hlavní oslavy domácích. Ve vyrovnaném zápase doma Fianna prohrála, ale ono na tom tolik nesešlo.

Souhrn: Fianna mistr, Přerov druhý, Ještěrky nakonec bronz před Košicemi. Baráž čeká Slezan a SDH Sudice. Wizardos rozhodující bitvu nezvládli a padají. Žďár už měl dříve sbaleno.

II.1

FC Dahoman Liberec - Radlice B 2 : 8 - Domácí s druholigovou jistotou v kapse nastoupili k zápasu více než vlažně a hostům z Radlic to vyhovovalo. Oboustranně se nebránilo. Radlice zahráli klasický all off a díky větší ofenzivní síle a vyhrané přetlačované ve středu rozmetali soupeře hokejově 8-2. Velký podíl na tom měla skutečnost, že Dahoman se připravuje na prestižní Liberecký duel s Vratislavicemi.
Evasiveness - Eden Devils 2 : 0 - V zápase o nic domácí došli v klidu k vítězství. Zápas měl velmi nízkou úroveň. Domácí vyhráli se štěstím na lepší proměňování šancí a v příští barážové středě budou doufat, že ht neukáže druhou stranu mince.
Robin Vnuk Team - Mifa.cz 3 : 1 - V tomto zápase měli oba týmy o co hrát. Robinovci měli šanci dostat se na reparátovou příčku a hosté mohli šahat při zaváhání Štenbergu po titulu. Mifa proto vsadila spíše na zálohu a to Vnukovi sedělo. Neměl tak problémy s přípravou a věděl, že tentokráte to CA nebudou. Do toho přišlo hrubé podcenění soupeře. No a když se k tomu přidal super den domácího Kohla, který zařídil hattrick, nebylo co řešit.
Parta hyc! - FC Sternberg 3 : 2 - Parta měla v rukou svůj osud. Výhra a remíza by ji dala jistotu v baráži obhajovat druhou ligu. Při prohře by musela hledět na Robinovce. Štenberg potřeboval na jistotu titulu vyhrát. Parta začala dobře a už v 6.minutě se ujala vedení. Hosté však hned z dalšího útoku srovnali. V 32.minutě si domácí zahráli na Kováře a hostující Piták...respektive Pillund se nemýlil. Parta však zbraně nesložila. V zápětí srovnala. Do sprch se tak šlo se smírným pro domácí nic neřešícím výsledkem. Domácí však nechtěli nic ponechat náhodě a motivování vlétli na soupeře. Výsledek se rychle dostavil. Hosté si vypomohli ve vápně faulem. Čejka si postavil balon a razantně vymetl levý horní roh. Štenberg zavelel do útoku a snažil se vstřelit titulový gól, ale nedařilo se. Nepomohlo ani vyloučení Svozila. To byla hlavička jak od Abidiho. Štenberg však na konci zápasu zvedal ruce jako domácí hráči. Dnes nebylo v léčebně poražených.

Souhrn: Gratulace Štenbergu. Radlice B nakonec přeskočili Mifu. Dahoman si poštval fanoušky, ale už ve středu se ukáže jestli to za to stálo. Evasiveness pokračují v barážové přípravě. Parta se k nim přidala. Vnukovci se připojili k již dávno známým ďáblům z Edenu.

II.2

Hop - FK ZLIN 1 : 0 - Zápas o ničem využili oba týmy k odpočinku středových řad a nazkoušení signálů před rozhodující barážovou sobotou. Diváci si tak na mnoho nepřišli. Domácí fanoušci však přece jen odcházeli spokojenější po jediné brance Vápeníka.
Dynamo Dablice - Pohroma Ivancice 2 : 0 - Dablice se loučili z druhou ligou. Rozlučka se jim vydařila. Pro domácí diváky byla snad příslibem rychlého návratu. Hosté jakoby pozapomněli dát si pokyn k hře na protiútoky. To, že pak neodolá ani sebelepší obrana na ht nikoho už ani moc nepřekvapuje.
FC Banik Ostrava - Spojené Mlékárny 6 : 1 - Ostrava beze zbytku opět využila domácího prostředí a hlavně bujarých oslav soupeře. Mlékárenští záložníci byli hodně ovíněni a znaveni z minula. Výsledek jim však bude snad výstrahou před brzkým prvoligovým debutem.
Jablonec N.n - Blanicti Rytiri 1 : 5- Rytíři se po krátkém výpadku rychle vrátili do zajetých kolejí a v příští sezoně budou určitě opět na hrotu ligy. Jablonec po minulém roce slávy stále platí daň za drahé posily, které nezvládli vysněný postup. Tým se reorganizuje a v třetí lize bude nabírat znovu dech.

Souhrn: V této skupině bylo vše jasné a výsledky nikoho moc nepřekvapují. Mlékárny zahájili přípravu na první ligu. Ostrava nakonec předčila o skóre pohromu. Rytíři setrvali v bezpečných vodách. O bytí budou bojovat HOP se ZLínem. Dablice a Jablonec pakují.

II.3

SK Slavia - Oggy FC 4 : 2 - V tomto duelu šlo o hodně. Oba týmy si mohli zajistit baráž. Prohra je naopak velmi pravděpodobně mohla strhnout do sestupové vody. Slavie již tradičně vsadila na zálohu podpořenou ofenzivními beky. Oggyho ofenzivní 3-5-2 slibovalo šanci na tvrdé střetnutí plné zvratů. Slavia začala zostra a od začátku měl režii hry ve svých rukou. Dostala se do vedení dva nula, Oggyho do ničeho nepustila. Na konci půle však polevila v koncentraci a dostala v nastaveném čase klasického šatňáka. Oggyho tým povzbuzen brzy srovnal na 2-2. Slavia však ke konci zabrala. Vrána už po několikáté ukázal svou sílu. Hosté pak vše vsadila na útok. Když Moučka svou šanci zahodil přišel zákonitý trest v podobě útoku do otevřené obrany, který Kristek nemohl neproměnit.
Space Storm - Bombers Ouholice 3 : 2 - V zápase šlo jen o čest a průběh zápasu tomu odpovídal. Hrálo se v poklidném tempu. Ouholičtí jen laxně plnili úkoly náročného pressingu. Space měli pro změnu problémy s hledáním svých pozic. V první půli padli všechny góly utkání. V druhé půli to moc ke koukání nebylo. Podepsal se na tom déšť. Zvlášť nešťastné to bylo pro staříka Josefssona, který neměl svůj den. Aby to podtrhl natáhl si ještě lýtkový sval a byl odvezen ihned do nemocnice na rentgen. Na trávník se bude už jen těžko vracet.
1.FC Donner - FK Biermannovi draci 2 : 2- Donner stejně jako Draci potřeboval hodně moc vyhrát. Donner si mohl zajistit titul, Dráčci možnost dělat druholigový reparát. Donner měl v ruce držení a žalostnou koncovku. Draci dobře bránili ve středu a tvrdě útočili. Překvapivě hráli ve velmi pohodovém tempu. Hostující Vrzala hned v úvodu nechal vyniknout brankáře Ukulele tedy Naikelekele. Donnerovec Flórián dvakrát zklamal. Musel ho nahradit Oven. Český Oven Langr nesrovnal, tak se šlo pod sprchy za stavu 1-0 pro domácí. Po přestávce se ve sprchování pokračovalo. Pravický otočil modrým kohoutkem snů domácích o titul. Domácím však pomohl sudí Rovinka velmi zvláštní penaltou. Riedl ji bezpečně proměnil. Český Oven však tentokrát zaúřadoval a za chvilku srovnal. Na víc však už Dráčci neměli sílu a čas. Domácí po zápase z malou dušičkou čekali na oznámení konce zápasu svého rivala. Po oznámení remis se začalo slavit.
Fosforos Cassovia - Sakura 3 : 3 - Plná SonicMeadow si užila infarktový zápas. Utkali se týmy z opačných pólů tabulky, ale z vysokou kvalitou týmů. Střet byl i v pojetí hry. Fosfoři vsadili na ofenzivní 3-4-3 s ofenzivním křídlem a soupeř naopak na hru bez záložní řady za to však s pevnou obrannou a smrtícím protiútokem. Sakura svoje protiútoky předvedla hned v první půli. Kakinomoto předvedl dvakrát ukázkovou koncovku. Domácí však jeho druhý gól natolik vyburcoval, že zaveleli k pohádkovému obratu. Tři rychlé akce v rozmezí tří minut změnili ukazatel s 0-2 na 3-2 a rázem bylo veselo na tribunách. Výsledek ze stadionu Donnera dával šanci, že by titul mohl vyjít. Fosfoři tlačili na Sakuru, a když hlasatel ohlašoval srovnání Biermanovců na Donneru. Nesly se hledištěm oslavné chorály. Domácí tlačili a všude vládl optimismus. V 82.minutě však přišla nečekaná rána. Jaroslav Rubeš pohřbil domácí tým Gabrielovskou přihrávkou Kiselovi, který nemohl nedat. Domácí, tak přišli 8.minut před koncem o titul. Hosté naopak mají šanci zachránit v baráži druhou ligu.

Souhrn: V této infarktové skupině nakonec zaslouženě slavil Donner, který měl svůj match dle rattingů jasně vyhrát. Druzí Fosfoři prožili nelehké chvilky a zkusí se prosadit v příští sezoně. Bombers a Space se začínají počítat k trvalému inventáři. SK Slavia velké to překvapení zřejmě nemá nic společného se svým reálným jmenovcem. Jinak nelze popsat tento nepochybně úspěšný tým, který mile překvapil. Přejme mu v baráži mnoho úspěchů. Sakura jde též do baráže. Uvidíme jestli budou pořád rozkvetlé květy. Oggy neustává ve svém pendlování na pomezí 2. a 3.ligy. Biermannovci začínají platit reprezentační daně, ale nepochybně stále platí mezi ty vynikající týmy, které se nebojí s reprezentantem tvrdě bojovat o místo na slunci. Trpkých 8.minut je dělilo od možnosti se zachránit.

II.4

Hovadas - FC Tescoma Zlin 4 : 2 - Domácí se chtěli hezky rozloučit a hosté naopak využít zápasu k odrazu pohody týmu před případnou baráží. Obojí se vydařilo a všichni byli spokojeni. V pohodovém zápase domácí získali další body. Jejich radost byla velká. Trenér Tescomy si zápas taky pochvaloval. Žádné zranění a kluci ve středu si odpočali, tož to je dobré. Baráž taky neni co víc si přát.
Good-Boys - FK Tabor 2 : 0 - Tento zápas jde charakterizovat jako předchozí. Totéž v bledě modrém. Domácí rozlučka kontra příprava hostů. Zisk i gólový rozdíl sedí.
DXX - Sparta Prag Club 5 : 0 - DXX nastoupil k zápasu velmi zodpovědně a vsadil opět na útočnou hru. Hosté netradičně se překlikly a místo obvyklého AIMu nás čekala hra na protiútoky. Na poučku o tom, že by měli alespoň malinko pokrývat útoky soupeře pozapomněli. Výsledkem byl debakl 5-0. Pro domácí znamenal nejen tři body, ale po hříchu i titul. Bedny se šampaňským byli hned odeslány do Žatce. Tomu totiž mohou děkovat.
FK Chmelari Zatec - Ničivá Síla 3 : 1 - Chmelaři pokud chtěli myslet na titul by museli doma vyhrát o více než 5 branek a zároveň doufat ve ztrátu bodů ze strany DXX. Hostům naopak výhra i remis přinášela titul se 100% jistotou. Ani jedno se však nestalo. Žatec šel odvážně za splněním svého snu a do půle držel nadějné vedení 3-0. Poté však na stadion prosákl i přes tvrdou cenzuru poločasový výsledek z DXX areny a nadšení opadlo. Domácí zápas už dohráli v poklidu a dovedli ho zaslouženě do vítězného konce. DXX i český fotbal děkuje.

Souhrn: DXX slaví titul. Druhá Ničivá jen o skóre předběhla Žatec, který může být se svými výkony spokojen. Tescoma je určitě spokojena z bramborou. Sparta může být pro některé třetiligisty určitě vítaným soupeřem do baráže. Tábor též bude bojovat o své místo na slunci. Good-Boys i přes finiš nedosáhli na záchranu. Velká cena za pohárové úspěchy. Hovadas jsou rádi a těší se na utkání se sebou rovnými.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Váš názor Další článek: Stalo se 30. 8. - vsaďte si na vojáka

Témata článku: , , , , , , , ,