Hattrick – ve 12. kole se rozhodlo o prvoligovém titulu!

Dvě kola před koncem sezóny může Fianna slavit prvoligový titul! K vítězství v českém poháru z léta 2003 tak přidala do své síně slávy další trofej. Tým manažera Bobulixe se tímto nesmazatelně zapsal do historie – jde o teprve druhý tým v ČR, který dokázal obě prestižní soutěže vyhrát! Prvním týmem, který to dokázal (a ne jen dvakrát), je legendární Ničivá Síla.

Ve 12. kole zavítala Fianna na hřiště silného Přerova. Úvod důležitého utkání byl nervózní z obou stran – hned po několika minutách se vinou nedůrazných stoperů dostal k míči hostující Shackelford a nekompromisně zakončil – 0:1. Fianna se ale z vedení netěšila moc dlouho – ve 12.minutě zápasu se pro změnu dopustila obrovské chyby její obrana a nabídla příležitost ke skórování teprve 19-letému Cejasovi – ten slušně poděkoval a zavěsil – 1:1! Vinou deštivého počasí se hrálo na těžkém terénu, diváci si tak příliš pohledného zápasu neužili…

Rozhodující akce zápasu – a v podstatě celé ligové sezóny – začala rychlým únikem Shackelforda po levé straně hřiště. Největší hvězda utkání pak přesným centrem našla v pokutovém území Přerova australského útočníka Takota, který svým osmým gólem v sezóně zajistil týmu vítězství 2:1. Takota po zápase prohlásil: „To byt moje most dulezita gol v mojim zifot – my nevedet ostatny fisledky – az skoncit sapas my dovedet a byt happy jako plechy!“ K poněkud "předčasnému" titulu totiž Fianna dospěla nejen díky svému vítězství v Přerově, ale také díky zahávání největších konkurentů – o záchranu bojující FC Žďár nad Sázavou totiž porazil Ještěrky Kroměříž 4:1 a Ničivá Síla doma pouze remizovala s Partou Hyc!

Ligový mistr už je tedy znám – přesto však bude závěr sezóny velmi zajímavý. Tuto středu je na programu odvetný zápas finále českého poháru, Sakura si do něj po domácím vítězství nad Žďárem 3:1 přináší velmi slibný náskok. Hrdinou prvního finálového souboje byl japonský útočník Okanao, který hýřil aktivitou a dvěma góly zajistil svému týmu do poločasu rozhodující náskok. Okanao byl velmi blízko hattricku, když mohl v 59. minutě zvyšovat už na 4:0 pro Sakuru – proti jeho střele ovšem zázračně zasáhl brankář hostí. O pár minut později snížil Žďár na 1:3 a zůstal tak před odvetou stále ve hře o pohárovou trofej.

Zajímavá rozuzlení přineslo 12.kolo i v nižších ligových soutěžích – stručně alespoň k vývoji ve druhých ligách:

  • V lize II.1 má už prakticky jistý titul FC Sternberg – v domácím utkání proti FC Chlísti Kameničky sice prohrál 3:4, zaváhání dvou pronásledovatelů mu ale zajistilo před koncem sezóny bezpečný náskok 6 bodů, který vzhledem ke skvělému skóre znamená druholigový triumf! Dramatický bude ještě boj o záchranu – v dnešním kole (podobně jako v První lize) bodovali tři týmy ze dna tabulky. Došlo tak 2 kola před koncem sezóny k situaci, kdy se i druhý v pořadí Robin Vnuk Team může ještě zamotat do sestupových starostí!
  • Také v II.2 se dnes rozhodlo o titulu – a také zde k němu výrazně přispěla ztráta druhého v pořadí! Radlice B neustály řádění jabloneckého záložníka Krakowskiho, který svým hattrickem zařídil vítězství svého týmu 5:2 a tím zároveň rozpoutal velké oslavy ve východních Čechách - Wizardos se stal vítězem druhé ligy a zároveň je velmi blízko přímému postupu do První ligy!
  • Zajímavý zvrat přinesla sezóna v II.3, kde ještě v 8.kole kraloval s plným bodovým ziskem 24 bodů Bombers Ouholice. Zdálo se, že ho nic na cestě za titulem nezastaví… Jenže po měsíci je všechno jinak! Bombers utrpěly 4 porážky v řadě, naopak k drtivému ligovému finiši nastoupil Slezan Frýdek-Místek a po 5 výhrách v řadě si dnes zajistil obhajobu prvenství z loňské sezóny! Dnešní kolo zároveň přineslo sestupovou definitivu pro oba nováčky – FC Biermannovi draci ani FC Dahoman Liberec se tak v II.3 příliš dlouho neohřáli…
  • A tak pouze v jediné z druhých lig ještě není o titulu rozhodnuto – v lize II.4 se schyluje k nevídanému dramatu! Posuďte sami – po dnešních zápasech vypadá tabulka takto: 1. DXX (23 bodů), 2. Dukla Prague (22), 3. Sparta Prag Club (22), 4. FK Praha (22), 5. FK Chmelaři Žatec (21)… Ohromnou vyrovnanost dosvědčují i zápasy 12.kola: Dukla – FK Praha 4:4, Chmelaři – DXX 3:3! Jistotu tak mají v II.4 pouze Good-boys a SK Kolovraty – jistotu, že budou hrát v příští sezóně třetí ligu…

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého hattricku na adrese http://www.hattrick-cz.com/.

Zdroj: http://www.hattrick-cz.com/

Diskuze (2) Další článek: Nová galerie obrázků ze Star Wars Galaxies: Jump to the Lightspeed

Témata článku: , ,