Hattrick: 10. ligové kolo

První Liga

FC Sternberg - Ničivá Síla 3 : 1
Slezan Frýdek - Fianna 2 : 2
FC Zdar nad Sazavou - Prerov United 3 : 3 - Žďáru se podařilo přerovský vlak přibrzdit, ale ke své smůle nikoliv zastavit, tomu se říká smůla. Celý zápas mělo možstvo Žďáru jasně navrch a do poločasu vedlo 3:0. O přestávce však trenér Přerova nejspíš obětoval fotbalovým bohům nějakého mladíka a ti mu za to přidělili takových šancí, že mohl nakonec vyhrát. Po levé straně se na Žďár valil jeden útok za druhým, tři z nich skončily až v domácí brance.
Ještěrky Kroměříž - Wizardos 4 : 4 - Souboj dvou týmů bezprostředně ohrožených sestupem přinesl parádní fotbal a gólové hody. Ještěrky se svými třemi útočníky totálně otevřely hru, aby co nejvíce hráču tvořilo šance pro své hroty. Díky tomu dostaly soupeřovu obranu pod značný tlak. Jenže když se Wizardos dostal k balónu, tak to byl jasný gól. Remízu asi hůře nesou Ještěrky, které měly v zápase lehce navrch, přesto stále čekají na šťastnou výhru, která by jim snad pomohla nastartovat nějaké bodové žně.

Souhrn:
Přerovský vlak dále táhne ligu a šestibodový náskok pro poslední čtyři kola vypadá více než nadějně. Obě remízy prospěly nejvíce Žďáru, který by jistě radši bral tři body, ale nakonec mu druhá remíza pomohla udržet nadějný náskok od sestupových příček.

II.1

FC The - Mifa.cz 2 : 2 - FC The kouše, kde může, tentokrát dost potrápilo betonáře z Mify. Těm se povedl vstup do zápase famózně, po dvou dotažených brejcích ze tří se do šaten odcházelo za stavu 1:2. Trenér Mify musel být dozajista potěšen třemi brejkovými šancemi, jichž se jeho týmu dostalo, a současně nervózní, protože tušil, že v druhém poločase už se jeho tým žádné šance nedočká. FC The tak k získání čtvrtého bodu v této sezóně stačila jedna šance, kterou domácí proměnili v druhém poločase.
1.FC Kosice - Viktoria Radim 4 : 2 - Košice s pomalu zlepšujícím se Bečkou přivítaly doma outsidera z Radimi. K zápasu tedy přistoupily s tím, že soupeř se přijel podívat jen na památky a porazí se sám. V 41. minutě však domácí překvapivě prohrávali 2:0. Viktorka jen může litovat své nesoustředěnosti, když dovolila soupeřovi ještě do půle vstřelit kontaktní gól. O přestávce pak pan Budinský hráčům vysvětlil, že v Košicích žádné památky nejsou a tak k nim jezdí i slabé týmy hrát fotbal. Jeho svěřenci se tím cítili dotčení a tak vlétli nažhavení do druhé půle a Viktorku třemi góly smetli.
Eden Devils - FC Chlísti Kameničky 6 : 2 - Eden Arena přivítala mužstvo z Kameniček dvěma góly do šesté minuty, Chlísti naopak na pozdrav odpověděli svými dvěma góly do sedmnácté minuty. Na ďábelské pozdravy z druhého poločasu však již hosté uraženě zareagovali balením kufrů a odebráním se do Kérfíru na nákupy. Snad se jim nákup vyvedl a nevezou domů jen nadílku šesti gólů od nováčka.
Parta hyc! - Robin Vnuk Team 2 : 1 - Vnukovci na Partu vlétli s překvapivou taktikou 4-4-2 na rychlé protiútoky a nepřekvapivým vypuštěním zápasu. A trenér Party do 81. minuty vzpomínal na štěstí z prvních zápasů sezóny. Jeho národnostní mix však nakonec slavil úspěch.

Souhrn:
Ďáblíci z Edenu se z ničehonic objevili na čtvrtém místě v tabulce a odsunuli tak Robinovce na barážovou pozici. Dle zákulisních informací má Robin vše dobře spočítané a soutěž udrží. Otázkou je zda finance nebo bodové zisky v následujích utkáních. O prvním místě v současnosti rozhoduje jedna vstřelená branka navíc ve prospěch Košic. Navíc Parta jede v příštím kole na hřiště Mify, kde se může stát všelicos. A díky FC The, které může v příštím zápase na Viktorce zaútočit na další tři body, není v této soutěži vůbec nic jisté.

II.2

SK Slavien Praha - Blanicti Rytiri 2 : 6 - Slavien pokračuje v kopírování svého reálného jmenovce. Vždy když si fanoušci týmů řeknou, že hůře být nemůže, tak je přesvědčí o opaku. Blanickým naopak vše vychází. Zápas se odehrál v jejich režii, hlavně v druhé půli už domáci nestíhali reagovat. Slavien míří jasně do propadliště, naopak Blaničtí jsou stále na dostřel lídra.
Jablonec N.n - OB Devils Mrac 2 : 3 - Překvapení kola se konalo v Jablonci Nisou nad. Jablonečtí byli překvapeni odvážnou taktikou hostů a po poločase kde, nepředvedli nic než mentální onanii ve středovém kruhu, prohrávali 1:3. V druhé půli nastoupil už jiný Jablonec Nisou nad, ale ďáblíci bránili na hranici sebeobětování a dovolili soupeři jen snížit. Jablonec tlačil, ale nebyl schopen účinně zakončit. Totální zmar podtrhl Németh, který se rozloučil druhou žlutou po zbytečně zakopnutém míči po odmávání útočného faulu. Ďáblíci z Mrače - gratulujeme, i když jste potřebovali kopec štěstí, tak odvaha a taktika slavila úspěch. Jablonec Nisou nad přesto drží v rukou první místo a postup si může zkazit jen sám. Mrač se tvrdě vrací do boje o barážovou příčku.
FC Banik Ostrava - Dynamo Dablice 5 : 3 - Oslava fotbalu se konala na trávníku Ostravy. Setkaly se dva velmi vyrovnané týmy. Na obranu se v zápase moc nemyslelo. Nakonec rozhodoval o něco lepší útok domácích a trochu lépe zahrané obranné rozestavení. Ostrava si tím pojistila velmi dobré postavení a zřejmě druholigovou jistotu. Dynamo čeká litý boj s Démony z Mrače.
Spojené Mlékárny - Pohroma Ivancice 2 : 1 - Mlékárny použily osvědčený recept a defenzivní ulitu Pohromy rozlouskly útočným rozestavením 3-4-3. Pohromská obrana sice stále měla navrch, ale rozdíl už nebyl tak markantní. Pohroma šla velmi brzy do vedení a pokud by ho i potvrdila, jen těžko by Mlékárenští otočili, ale Van den Hout předvedl svíčku k pohledání. Domácím tak zvedl mandle a ti už hosty do ničeho nepustili. Naopak se dvakrát prosadlili a uhájili tři body. Mlékárny se drží na dostřel špičky a druholigová jistota klepe na dveře. Hosté z Ivančic už příští kolo rozhodnou o svém osudu. Momentálně to spíše vypadá na baráž.

II.3

FK Biermannovi draci - AC South Park 5 : 0 - Na Vidlákov přijel South Park s velmi defenzivním rozestavením, když postavil pět obránců na malé vápno, ostatní hráči pak museli praktikovat presink v územích A4, B3, B4, C5 a D1 (až D2). Vidláci si s tím dlouho něvěděli rady, ani Ostiska si neřekl o nezfackování, když zahodil jasnou šanci v půli prvího poločasu. Těsně před odchodem do kabin ale zavelel ke zteči slivovicový král Langer, po návratu z kabin tuto zteč navíc ještě potvrdil. Tím se odhodlání hostů naprosto vytratilo, jejich hráči začali zmatkovat a zcela netakticky zabíhat do prostor E4, G7 a H0, kde toho opravdu mnoho neupresují, to ví každý malý Eman. Seno a vidle nabídnutou šanci neodmítly, naopak klubu z velkoměsta přibalily ještě další tři góly, aby nebyla cesta domů pro hosty tak chumrná.
1.FC Donner - Fosforos Cassovia 1 : 4 - Výsledkový boom Fosforu pokračuje, nejmenších námitek neměl ani Donner z největších. Sice bohatý domácí klub kopal už v sedmé minutě penaltu, kterou také využil, ale od této chvíle byl na hřišti jen jeden tým (a nebyl to domácí gigant). Od 30. minuty bavili diváky jen hosté a to střídavě góly a brutálními zákroky. Fosforos tak dále potvrzuje, že se s příchodem Mládka začíná orinetovat na přední příčky tabulky místo boje o záchranu, naopak Donner začíná ztrácet půdu pod nohama, hrozba sestupu se nebezpečně přiblížila.
Space Storm - 1.FC Steta 2 : 1 - Ačkoliv domácí střední útok hrůzu mezi soupeři stále nenahání, dokonce ani nepřevyšuje útoky z křídelních prostor, přesto domácí trenér stále a stále tvrdošijně preferuje tuto cestu. I tak ale tentokrát domácí vydřeli všechny tři body, neboť hráči sami pochopili, že trenérovy příkazy už nemají brát vážně, a útoky na hostující branku vedli vesměs ze stran. V mimořádně trvdém utkání se Storm dostal do vedení po bravurně provedeném přímém kopu, hosté ale po přestávce vyrovnali. Vítězstí na stranu domácích tak musel strhnout Adam Iwan, po geniální akci jak jinak než zprava. Trenér domácích si tak mne ruce, jak mu do puntíku vyšla taktika, všichni na stadionu i daleko za ním však vědí své.
Sakura - Bombers Ouholice 2 : 0 - Domácí Sakura vsadila na zabezpečené malé vápno a rychlé protiútoky, naopak hosté vsadili na zabezpečený středový kruh a v něm tlačení až do ruda. Vítěznou taktikou se ukázala ta domácí, hosté se ze středového kruhu prakticky nedostali, naopak domácí nerušeně pronikali kolem nich. V tom vynikal především brazilský mladíček Filipe Chaves, který pro své spoluhráče připravil oba góly. Po tom druhém zahnal domácí trenér všechny své ovečky bránit, ani tehdy se ale hosté ze svému kruhu nehli, takže si odvážejí zaslouženou porážku 2:0 a červenou kartu jako bonus.

II.4

Chivas Town - 1. FC Brno 0 : 5 - Pro Dráčka přišlo kontumační vítězství před nejdůležitějším zápasem sezony - středečním finále českého poháru. Ztrácí tak dva body na místo zajišťující baráž, ta by ovšem s jeho kádrem neměla být nejmenším problémem. Uvidíme, jak moc se bude na dané finále soustředit celý tým.
FK Tabor - Good-Boys 3 : 2 - Mareduv Vrch poctilo svou návštěvou více než 77 tisíc diváků, kteří shlédli dramatický a napínavý souboj vrcholící americkým happy-endem. Režiséři hry domácích se rozhodli převzít otěže nad vývojem celého zápasu, což se jim sice podařilo, ale oč byly výpady hostí méně časté, o to byly účinnější. A nikoho už nemohlo překvapit, že hráč, přes kterého šly oba góly hostí a byl nejhorším hráčem zápasu, rozhodl v 87. minutě brankou na 3-2. Zlý cizák tak byl poražen, uvidíme jestli se příští sezonu dočkáme druhého dílu.
SDH Sudice - DXX 4 : 2 - DXX byl nedávno vyhlášen nejoblíbenějším týmem sázkařů, ve vyrovnaných zápasech totiž prostě v lize prohrává. Vyjímkou nebyl ani zápas na půdě lídra ligy, který už se mílovými kroky blíží k titulu. Sudičtí tentokrát vyrovnali soupeře v záložní řadě a ve snaze bránit útočnou vozbu DXX uspěli. Blýskl se hlavně domácí blonďatý trenér domácích hrající stopera - vsítil hattrick.
FK Chmelari Zatec - Sparta Prag Club 4 : 4 - Vyprodaná Chmelnice viděla osm branek a nevídanou taktiku soupeře - ten už podesáté v této sezoně překvapil hrou bez křídel s pěti záložníky v sestavě, tentokrát ale krmil hráče před zápasem syrovým masem, prý po vzoru trenéra české dvacítky. Výsledkově jej ale nenapodobil - po odstranění dvou žateckých hráčů mohl bez problémů vyhrát, což se mu nepovedlo. Dělba bodů nakonec byla pro Kuppu takovým malým vítězstvím...

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: OPRAVA: Doom 3: Máme co závidět konzolistům?

Témata článku: , , , ,