Hattrick: 3. kolo - výsledky jak na hokeji

1. liga

Fianna - 1.FC Kosice 6 : 1 - Již po prvním poločase bylo vidět, kde je rozdíl mezi soupeři. Nebylo to v kvalitě kádru, ale v kvalitě natrénování standardních situací. Takže zatímco kombinačně byli oba soupeři vyrovnaní, tak v okamžiku, kdy si domácí stavěli míč, mohl si delegát poznamenat změnu skóre. Dva proměněné přímé kopy, dva využité rohy a jako třešnička umístěná penalta je vizitkou Fianny dalším soupeřům.
FC Zdar nad Sazavou - Wizardos 0 : 3 - Oba dva soupeři pro toto utkání zvolili defenzivnější taktiky, a i když oba zvolili spíše hůře, Žďáru se hra na brejky obzvlášť nevyplatila. Wizardos se svým nepříliš vyladěným presinkem ani moc neobtěžovali, ale současně se ani nedostávali do šancí, takže domácí čekali na brejk marně. Góly Wizardos tak padly spíše náhodou. Nejprve zmatek v malém vápně soupeře využil radlický odchovanec Komárek. Další zmatek na straně domácích vyústil v proměněnou penaltu a poslední gól v devadesáté minutě už byl jen výsledkem rezignace domácích.
Slezan Frýdek-Místek - Prerov United 3 : 2 - Oba týmy nastoupily se stejnými taktickými pokyny, tj. útočit po jedné straně. V první půli se hrálo v pruhu před hlavní tribunou, ve druhém před protější. Domácí Slezan ale dokázal vymyslet i něco ve středu vápna navíc podporován převahou ve středovém kruhu. Tato převaha mu také dvakrát vynesla jednobrankové vedení, hosté ale dvakrát skóre srovnali. Na třetí gól překvapivé hvězdy zápasu - Saada Bariho už ale Přerov odpověď nenašel.
SDH Sudice - Ještěrky Kroměříž 2 : 6 - Sudice si chtěly udobřit fanoušky po minulém debaklu, za soupeře ale měly ofenzivního krále 1. ligy. Začátek zápasu sice domácím vyšel, ale rychlý gól jim klid na kopačky nepřinesl, spíše naopak. Ještěrky totiž v dalších minutách předvedly ofenzivní smršť, třemi góly do poločasu a dvěma hned z kraje druhého zdeptaly sebevědomí domácích. Ti sice hned po pátém gólu kontrovali snížením na 2:5, ale 6 minut nato zkompletoval Vilibald Prídavek hattrick a nadobro utnul poslední naděje domácích. Od 60. minuty se tak zápas už jen dohrával.
Shrnutí: Oba nováčci utrpěli v tomto kole těžký debakl a spolu se Žďárem, který zatím neúspěšně zkouší štěstí v brejcích, okupují dno tabulky. Na čele se naopak usadily Ještěrky se svou sázkou na ofenzivu a nenápadní Wizardos. Až čas ale ukáže, zda se nováčci dokážou vzchopit a zda někdo utne Ještěrkám jejich útočné manévry.

II.1

Evasiveness - FC Sternberg 2 : 3 - Od předminulé sezony je Sterberg pojetím hry k nepoznání, výsledky má však stejné, ani ambiciózní nováček Evasiveness ho o body nepřipravil. Tam, kde dříve Sternberg dominoval - ve středovém kruhu, dnes měli jasně navrch domácí, hosté ale Maracana dobyli jinou zbraní. Útok Sternbergu, který býval dříve spíše pro smích, zápasu dominoval a do půle domácím nasázel tři góly. O přestávce seřvaní domácí se nevzdali, jejich tlak ale přišel pozdě. Až 15 minut před koncem se prosadili poprvé, pět minut nato podruhé, ale zbývajících pár minut si už hosté pohlídali.
FC Dahoman Liberec - Mifa.cz 3 : 0 - Předzápasové taktické manévry byly mnohem dramatičtější než zápas samotný. Domácí nastoupili s důrazem na ofenzivu, hosté s netradičně slabým betonem a jasným pokynem vyhýbat se středovému kruhu. Na půl plynu hrajícím domácím tak nedělalo problém středový kruh ovládnout, veškerou energii tak mohli věnovat průrazům betonu. Že to bude energie vydaná správně, ukázala už 11. minuta. Hostující hráči většinu času věnovali dotazům na lavičku, co mají vlastně hrát, takže Dahomané mohli v tréninkovém tempu přidat další dva góly a v klidu si pohlídat tři body.
Parta hyc! - Radlice B 2 : 3 - Souboj titánů na trenérském křesle už počtvrté vyhrál ten radlický, který se v noci před zápasem posílen alkoholem připotácel do kabiny a papírky namíchal tak, že to nebyla katastrofa, zatímco ten bohnický byl zmožen alkoholem přespříliš a sestavu nechal na uklízečce. Nejzajímavější moment samotného utkání předvedl Simon "malý Milášek" Zelený, který ve snaze zalíbit se svému idolu zlikvidoval hvězdu soupeře a konkurenta v boji o reprezentační dres Malaníka - to už za stavu 0:3. Ve druhé půli Parta i bez své hvězdy zabrala, ale víc než snížení na 2:3 nedosáhla.
Robin Vnuk Team - Eden Devils 2 : 1 - Oba dva týmy nastoupily s opatrnou taktikou vědomi si porážky z prvního kola, přesto se bylo na co koukat. Hned z úvodu utekl domácí Kalina, přesně nacentroval a Kryštůfek "Robin" Davídek věděl, kde má stát. Hned za další tři minuty bylo ale vyrovnáno, když se středem obrany prodral Rothtorp a nekompromisně vyrovnal. Opětovné vedení pro domácí vymyslel Vnuk, jeho pas snadno zakončil Konečný. Před druhou půlí si domácí brankář posunul bránu o 10 cm doprava a celý druhý poločas si mnul ruce, jak dobře si dneska postavil tyče.
Shrnutí: Všechny čtyři týmy, které hrály minulou sezonu mimo II.1, se usadily na prvních 4 místech v tabulce a jejich výkony naznačují, že to nemusí být jen dočasné. "Starousedlíci" naopak okupují dolní polovinu tabulky a budou se muset hodně ohánět, aby drzé nováčky usměrnili.

II.2

Dynamo Dablice - Blanicti Rytiri 1 : 2 - Hrát proti presinku Blanických je za trest. To vám potvrdí většina soupeřů. Ať sou horší nebo lepší, oni prostě pokoj nedají a vyhrají. Ďábličtí diváci už tohle dobře vědí a tak tuto těsnou prohru oslavovali, jako by šlo o vítězství v rozhodujícím zápase sezóny.
Hop - Spojené Mlékárny 0 : 8 - Domácí si po milém překvapení v minulém zápase připsali nemilé překvapení. I když po skončení zápasu mohl být překvapen pouze trenér. Vsadil totiž vše na držení míče. Domácí jej pak drželi více, ale jen o málo. A ve všech ostatních řadách prohrávali rozdílem několika tříd. Pravda, výsledné skóre je nespravedlivé, ale tři body pro hosty jsou jednoznačně zasloužené.
Jablonec N.n - FK ZLIN 1 : 1 - Kulhání Jablonce, které začalo na konci minulé sezóny, se mění v chůzi o francouzských berlích. Výkonem na úrovni třetí ligy se mu však vyrovnal i soupeř. Po poločase, kdy oba týmy braly po bodu, se ve druhé půli radši ani nepřibližovaly k soupeřově brance a byly rádi, že získaly své první body v sezóně.
FC Banik Ostrava - Pohroma Ivancice 0 : 0 - Ivančice přijely prozkoušet svůj beton do Ostravy. Domácí se na známou skálopevnou obranu pokusili něco vymyslet, ale otázkou je, proč nakonec padla jejich volba na presink. Jejich hra na tři útočníky tak přišla vniveč, protože tým, místo aby se pokoušel překonat hradbu hostí, radši čekal, až se soupeř zmocní balónu, aby jej mohl napadat. A tak domácí mohou děkovat štěstí, že Ivančicím tentokrát nevyšel žádný brejk a doma jim zůstal aspoň bod.
Shrnutí Blaničtí rytíři tuto sezónu šlapou od začátku, a pokud jim i nadále bude vycházet jejich taktika presinku, nebude v této lize boj o titul moc zajímavý. Ale o týmech, které budou bojovat o sestup, můžeme zatím jen spekulovat. I když pokud budou Zlín a Jablonec pokračovat v tempu, které nasadily dnes, nebudou mít v tomto boji ani oni konkurenci.

II.3

Space Storm - Sakura 1 : 0 - Hosté, nedávní prvoligoví příslušníci, stále čekají na první body v této sezóně. Jejich pokus o hru na brejky ukazuje, že zajištěná obrana nepřichází ze dne na den, ale s časem. Domácí se soustředili na svoji hru uprostřed hřiště a s překvapením o přestávce zjistili, že se balón nějakým způsobem dostal až k 50 metrů vzdálené soupeřově brance a vedou 1:0. A tak si řekli, že dělají správně, a i v druhé půli si posílali balón mezi třemi soupeřovými záložníky, v dostatečné vzdálenosti od dalších hráčů hostí.
SK Slavia - FK Biermannovi draci 3 : 3 - Vidláci se oproti svým zvykům rozhodli, že v Praze nejenom nakoupí, ale odvezou si z ní i tři body. Většina hráčů hostů nucených vysokými pokutami se dostavila na hřiště i přes nevídané akce v nedalekém marketu. Nováček od Kerfíru však ukazuje, že slevy na zboží soupeřům rád zajistí, ale úlevy na hřišti ať od něj nečekají. Domácí si tak připsali další bod na cestě k udržení soutěže.
Fosforos Cassovia - Oggy FC 4 : 3 - Oba týmy k zápasu nastoupily s chutí po gólech a divákům na SonicMeadow se to muselo líbit. Zvláště když jejich tým odešel z této přestřelky vítězně. To hosté už se začínají lehce potit. Další vyrovnaný zápas a opět jim štěstí nepřálo. I na Petrovi Hlaváčovi, horkému adeptu na reprezentační dres, byla vidět nervozita. Zvláště v 81. minutě, kdy měl na kopačkách alespoň bod pro hosty, neudržel nervy na uzdě a zklamal.
1.FC Donner - Bombers Ouholice 1 : 5- Jiskřiště vidělo v sobotu opravdu kvalitní zápas, ve kterém však jeden z týmů stále doplácí na mládí svého klubu. Je jasné, že starší tým by takový zápas dotáhl přinejmenším k bodu. Ne tak nešťastní domácí, kteří náskok soupeřů nemohou nikdy smazat. A tak přesto, že měl domácí tým více ze hry, góly padaly do jeho brány.
Shrnutí: Pokud před sezónou Sakura pomýšlela na titul, úvod sezóny jí naznačuje, že by plány měla začít přeorientovávat na získání alespoň několika jistých bodů. Vidláci, spolu se Sakurou bojující o loňský titul, jí i v této sezóně následují, tentokrát však na druhou stranu. Nováček od Kerfíru zase ukazuje, že pokud s ním někdo plánuje body, měl by si dát velký pozor, aby se nepřepočítal. Bude to opět zajímavá sezóna ve II.3.

II.4

Good-Boys - Ničivá Síla 3 : 2 - Jak je vidět, tak pán kostek nebude mít na růžích ustláno ani ve druhé české lize. Smlsnul si na něm další kovaný Čech s týmem dobrých hochů. Visitors byli sice opticky lepší, ale efektivitu vyučovali domácí. Ačkoliv ti dokázali prohospodařit dvougólové vedení, přesto se radují ze tří bodů právě oni. Dokázali totiž využít svou jedinou šanci ve druhé půli, zatímco Síla obrat skóre i další návrat do hry lehkomyslně odmítla.
Hovadas - Sparta Prag Club 0 : 3 - Nováček Hovadas přivítal na svém stadionu dalšího z čistokrevných Čechů, taktického mága s jeho Sralta Prag Club. Hosté tentokrát překvapili s divácky atraktivní taktickou variantou zahuštěný středový kruh. Takovouto taktickou variantu nemohli domácí ani ve snu čekat a celý zápas tak díky tomu tahali za kratší konec. Hovadas se vepředu prakticky k ničemu nedostali, jejich obrana třikrát zaváhala, hosté si tak bůhví kam odvážejí tři body.
FK Chmelari Zatec - FC Tescoma Zlin 1 : 2 - Tescoma Zlín vyniká svojí ofenzivní hrou, stopku mu nevystavil ani tradiční účastník II.4 z Žatce. Ten se zakopal uprostřed hřiště, což hosté kvitovali s povděkem, protože měli na stranách hřiště dostatečný prostor k ofenzivním manévrům. V nich je navíc podpořila domácí defenziva a jejich školácká chyba ze sedmé minuty, kterou pohodlně využil Aníbal Mandrini. Ten samý hráč ve druhé půli zužitkoval rychlý kontr po pravé straně, následné snížení domácích na 1:2 už na dělbě bodů nic nezměnilo.
DXX - FK Tabor 6 : 0 - Hosté přijeli s cílem útočit převážně středem hřiště, ale popravdě s k útočení prakticky nedostali. Jedinou vážnou šanci měli za stavu 1:0, ale neproměnili. Od té doby byl zápas hrou kočky s myší a jedinou otázkou bylo, na jakém čísle se zastaví gólový účet domácích. Zastavil se na šesti, vadou na kráse bylo z pohledu domácích jen zbytečné vyloučení Lyhinga, který psychicky nezvládl fakt, že spoluhráči střílí jeden gól za druhým a on nic.
Shrnutí: Na nějaké závěry je ještě brzy, přesto se dá odhadovat, že se favorité soutěže usadili v horní polovině tabulky, naopak týmy, které se nacházejí v dolní polovině, budou mít nejspíš hodně co dělat, aby se vyhnuly sestupovým potížím. Každopádně oba bezbodové týmy to budou mít v příštím kole velmi těžké, soupeři by jim mohli bodově výrazně odskočit.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: Silácký oblek jako v Half-Life

Témata článku: , , , , ,