Hattrick: 4. kolo - Nováčci pokračují v dobrých výkonech

První liga

Prerov United - FC Zdar nad Sazavou 5 : 0 - Krutý debakl si z Přerova odváží Zdar, nezabrábila mu ani jeho na první pohled skálopevná obrana. Přerov kromě toho, že dominoval ve středu hřiště, měl celkem překvapivě díky Thörnsjömu převahu i ve vzduchu, ačkoliv v obraně hostů se pár urostlých chasníků najde. Právě Thörnsjöho galapředstavení rozhodlo o debaklu hostí. Ten totiž skóroval od stavu 1:0 hned čtyřikrát, v obou poločasech se prosadil vždy nejprve hlavou a pak i po zemi.
SDH Sudice - Slezan Frýdek-Místek 3 : 1 - Účel světí prostředku znělo před zápasem v kabině domácích. Ti totiž ustoupili ze své atraktivní útočné hry a rozhodli se tři body dobít přes středový kruh, což se jim také povedlo. Hosty evidentně psychicky rozhodila penalta, kterou ve 24. minutě proměnil Forsholt. Nervozita hostujících středních obránců se pak projevila o 15 minut později, kdy si nedokázali pohlídat útok domácích a rázem to bylo 2:0. Za 4 minuty sice Rppenthalem snížili, ale když se ve druhé půli chtěli nadechnout k vyrovníní, zradila je opět střední obrana. Ta jistě od trenéra po dnešním zápase chválu neslyšela.
Fianna - Wizardos 3 : 0 - Těžko říct, jaká kouzla používá Fianna, že se svým mimořádně úžasným útokem dokáže střílet tolik gólů. Ačkoliv v dnešním případě je důvod jasný - opevnění se ve středovém kruhu. Nicméně disciplinovaní hosté situaci domácím nijak komplikovat nehodlali, proto nejprve dobrovolně opustil hřiště jejich útočník a pak pro jistotu i jejich záložník. Za takové situace si i těch pár hráčů domácích, kteří směli překročit hranici středového kruhu, s hosty pohrálo a vyprovodilo je výsledkem 3:0.
1.FC Kosice - Ještěrky Kroměříž 4 : 2 - Košická reprezentační obrana se postavila ofenzivním Ještěrkám a ze zápasu nakonec odešla vítězně. Sice ani Visan s Hrůzou hostující útok úplně zastavit nedokázali a dvakrát se přes ním museli sklonit, ale an i domácí v ofenzivě nezaostávali. Pokárání si od trenéra zaslouží hostující Beckmann a Flamsjö, kteří ani ve dvou nedokázali zabránit čtyřem gólům v síti Ještěrek. Posledním gólem jejich skázu dokanal samotný Hrůza.

Souhrn: Nováčci pokačovali v bodových žních a stoupají tak tabulkou vzhůru, Košice dokonce po tomto kole už výš vystoupat nemohou. Za nimi je peloton sedmi a šestibodových týmů, na sedmém místě trošku ztrácí Slezan, na chvostu se už odpojil Ždár, který hoden své taktice bude útočit ze zadních pozic.

II.1

FC Sternberg - Robin Vnuk Team 3 : 0 - Poprvé v této ligové sezoně nastoupil za hosty starší bratr Robina Karel a jedině jemu vděčí tým za celkem přijatelnou pořážku 3:0. Domácí ovládali od počátku středový kruh, ale v útoku se zprvu mnoho prosadit nedokázali, právě díky Kájovi. Proto odstranili jediného schopněho záložníka hostů, čehož následně využili ke zvýšení skóre na 3:0. Jedinečnou příležitost na snížení měl po bynikajícím protiútoku Robin Vnuk, ale z malé vzdálenosti neproměnil. Nechtějte vědět, co všechno si za to od Karla vyslechl.
FC Dahoman Liberec - Evasiveness 6 : 2 - Dahoman se rozhodl pomstít svůj debakl z minulého kola a udobřit si diváky. Bohužel pro Evasiveness se mu to povedlo na 150 procent. S gólovou nadílkou domácí neotáleli a už ve druhé minutě se radovali z vedení, které do 20. minuty ztrojnásobili. Následné snížení hostí domácí ofenzivu zchladilo, do půle se tak už skóre neměnilo, ale po přestávce se vrátilo vše do starých kolejí. I druhý poločas vyzněl pro domácí 3:1.
Parta hyc! - Eden Devils 3 : 0 - Zdecimovaná Parta bodově konečně zabrala, ale hosté si za prohru mohou sami. Na domácí hypochondry stačí trošku zadupat a oni sami odpadnou, jak to ostatně ukázaly předchozí zápasy. Hosté ale hráli zcela nepochopitelně v rukavičkách, což byla voda na mlýn domácích. Ti tak poprvé mohli dohrát zápas se základní sestavou a na klidu ve hře i na výsledku se to hned projevilo.
Radlice B - Mifa.cz 2 : 4 - Ačkoliv Mifa nejspíš nikdy nečelila tak nadupané ofenzivě soupeře, přesto jí v dnešním zápase vyšlo všechno až překvapivě dokonale, čímž si ale zcela logicky vybrala štěstí až do konce sezony. Na domácích bylo přecijen znát, že po manévrech v kádru nejsou ještě stoprocentně sehraní, čehož už v první půli využili hosté k třígolovému vedení. Po přestávce přecijen i primadony v domácím dresu zabrali a umožnili čerstvé posile Èervinkovi snížit na rozdíl jednoho gólu - zápisné vydá na dva týdenní platy Miláškovi. Místo vyrovnání ale přišel roh hostů, chlupatá hlava a bylo po zápase.

Souhrn: Tabulka je po tomto kole rozdělena na tři skupiny oddělené třemi body. Devítibodobou skupinu tvoří nesourodé trio exprvoligového Sternbergu, nováčka Dahomana a betonujícího starousedlíka Mify, šestibodovou skupinu tvoří rivalové Robin a Milášek, tříbodovou pak Ďáblové z Edenu, štěstí postrádající Evasiveness a ke zranění náchylná Parta.

II.2

Blanicti Rytiri - FC Banik Ostrava 4 : 2 - Blaničtí pokračují ve spanilé jízdě. Tentokrát se obešli bez svého oblíbeného pressingu a i tak to zvládli. Ve velmi vyrovnaném zápase rozhodlo hlavně domácí prostředí a zranění Johnsona. Právě jeho strana byla cestou pro domácí.
Hop - Dynamo Dablice 3 : 1 - Hop si pomohl ze zadních řad a to se ve spolupráci s Ďáblickým trváním na útoku středem stalo rozhodujícím faktorem zápasu. Domácí se v obranné fázi mohli soustředit na bránění jen jednoho směru a sami rozvíjeli své útoky po celé ploše.
Jablonec N.n - Pohroma Ivancice 0 : 3 - Jablonecké černé údobí pokračuje. Opět se ukázalo, že pro Pohromské není nic lepšího než čitelný soupeř. Protiútoky a Vornica byli opět smrtící. Jablonec marně bušil do pohromských zadních vrat a sám nechával vzadu otevřené dvířka pro přesné kontry domácích.
FK ZLIN - Spojené Mlékárny 1 : 3 - Zlín vzal zápas velmi vážně, ale ani to tentokrát nestačilo. Bývalý reprezentant Zoubek dával lekci v proměňování. Jeho forma je opravdu udivující. Hattrick z jeho kopačky rozhodl zápas.

Souhrn: Blaničtí s Mlékárnami vévodí lize s Pohromou, která je vždy velkou neznámou. Hop ukazuje svoji sílu a potenciál být rozhodně více než rovnocenným soupeřem. Ďáblice a Ostrava bude muset zabrat. Zlín s Jabloncem jsou velkým zklamáním.

II.3

Sakura - 1.FC Donner 2 : 2 - Sakura Garden uvítala dvě jinde často nevídaná rozestavení, která však tito soupeři praktikují od začátku sezóny. Sakura se rozhodla hrát na brejky opět se čtyřmi obránci a třemi útočníky, i když jí to v dosavadním průběhu soutěže body nepřineslo. To hosté zvolili svoji úspěšnou taktiku na čtyři střední záložníky a tři útočníky bez křídelní podpory. Lépe začala Sakura, která již ve třetí minutě nachytala soupeře rychlým brejkem. Hosté se však poměrně rychle z této rány zotavili a do poločasu odpověděli dvěmi góly. V 71. minutě se však nechal zbytečně po druhé žluté kartě vyloučit Aukusti Lievonen. Přesilovku však pouze jednou brankou využil reprezentant Kisel.
SK Slavia - Space Storm 1 : 3 - Minulý týden se fotbaloví bohové otočili ke Slávii zády až po lkání trenéra Ouholic. Tentokrát však domácí bohy urazili ještě před zápasem, když některým svým talentům neumožnili absolvovat čtvrteční trénink. A bohové si hrát umí. Do 83. minuty drželi typický slávistický výsledek kontaktního gólu. Ale místo toho, aby v 83. minutě zafoukal vítr tak, aby pravý slávistický obránce vyslal dopředu útočníka, který by srovnal výsledek, zafoukal na druhou stranu,a obránce tak vyzval k zakončení útočníka soupeře a bylo dobyto parkoviště u kérfíru.
Fosforos Cassovia - Bombers Ouholice 1 : 4 - Bombeři z Ouholic se zastavili na SonicMeadow, na jedné zastávce svého turné "čtyři a více v soupeřově brance 2005". Fosforáci se soupeřovo turné snažili zkazit vyrovnanou hrou všech řad. Bohužel pro ně zvolili hosté hru především středem, takže zatímco soupeřovi obránci snažili pokrýt celý prostor, bombeři se silou stále tlačili skrz střed. V druhém poločase již pak začala povolovat vyčerpaná obrana domácích a Ouholice si tak připsali další zářez na pažbě.
Oggy FC - FK Biermannovi draci 5 : 2 - Draci si na Arénu Franty Krupičky zajeli pro výprask se zajímavým ofenzivním rozestavením 2-5-3. Ofenzivní manévry z jejich strany se však nekonaly. Nejenom že hráči se s touto variantou špatně vyrovnali, ale i vedení klubu jasně přikázalo šetřit se na pohár.

Souhrn: Bombeři utíkají všem a zanechávají za sebou jen plakající gólmany. Sakura konečně získala první bod, ale na nějaké výrazné zlepšení to nevypadá. Slavia se chystá na mocný Donner a pokud jí ani tam štěstí nepopřeje, tak se s ní asi rozloučilo na dobro a začne balit kufry do třetí ligy. Pokud jí však popřeje a Ouholice potvrdí svojí roli favorita, budou mít už po pátém kole šestibodový náskok. Pokud by jej neproměnili v titul, byli by to hodně velké ostudy.

II.4

Ničivá Síla - DXX 2 : 4 - V přerovském stylu nastoupivší Ničivá si dnes věru věřila. Nicméně HT měl na tento víkend v kapse mnoho "zajímavých" výsledků a tak bylo už po úvodní 15ti-minutovce rozhodnuto Ojedovým hattrickem. Dál už to bylo zbytečné nahánění. Výkony na obou stranách byly hodny zaznamenání.
Hovadas - Good-Boys 2 : 5 - Hoši zvládli ovládnout střed a to ve spojení s tradičně kvalitní ofenzívou vedlo ke třem bodům. Domácí se snažili, ale i přes podporu ze zadních řad na hosty nestačili.
FK Chmelari Zatec - FK Tabor 4 : 0 - Dříve prestižní zápas staříků už není to, co býval. Žatec poslední dobou pravidelně jihočechy drtí a, pokud Tábor ještě přistoupí k zápasu vlažně, zbývá pak jediná otázka. Kolik?
FC Tescoma Zlin - Sparta Prag Club 2 : 2 - Tescoma celkem překvapivě klopýtla doma s předvídatelnou Spartou, když nepochopitelně nenastoupila s duem obránců ve středu. Tím dala soupeři šanci a ten se jí chopil. Sparta hrající v obvyklém vzorci mohla slavit tři body, ale 5 minut před koncem prokázal Gregor reprezentační zkušenosti a srovnal.

Souhrn: Tescoma stále kraluje. V těsném závěsu je tým DXX a Sparta. Chmelaři, Tábor, Good-boys tvoří tvrdé jádro skupiny a vzadu se velmi překvapivě drží Ničivá. Hovadas směřují svými výkony do nižší soutěže.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/


 

Váš názor Další článek: Stalo se 21.6. - Battlefield 2 v obchodech

Témata článku: , , , , , , , , ,