Hattrick: 9. kolo - Švédské dny

Reprezentace

Reprezentační áčko se utkalo se svým pravděpodobným budoucím finálovým soupeřem na příštím MS. Aby před ním neodkrylo všechny karty, nastoupilo s blonďatým přelivem, zabezpečenou obranou a snahou o rychlé protiútoky. Návštěva ze severu se naší síly zalekla a nastoupila v konvenční sestavě 3-5-2, tradiční ofenzivní mašinu 3-4-3 tentokrát nechala doma. Do naší brány se po týdnu opět postavil Šustek a bylo vidět, že mu na výkonu neubral ani nedostatek hnoje. Bezpečně chytil všechnu jednu nebezpečnou šanci Švédů, díky němu jsme udrželi vzadu nulu a Švédové po 175 zápasech nedali gól. Naopak ale zklamali naši útočníci Kisel, který zazdil všechny naše šance. Díky jeho neschopnosti si Švédové odvážejí drahocenný bod.
V příštím zápase zajíždíme na horkou půdu do Uruguaje, která na zlatém podnose tento týden naservírovala tři body Lotyšům.
Naší dvacítku čekal poslední zoufalý pokus o postup do další fáze MS. Posunout dále nás mohlo jedině vítězství a porážka Lotyšů od Finů. Za vítězstvím jsme šli jak se patří už od první minuty, Polákům jsme nedali šanci, aby nám půjčili míč. Sázeli jsme na to, že si Poláci v zoufalosti vstřelí gól sami. Celou první půli to vypadalo nadějně, ale těsně před přestávkou jsme inkasovali. Ovšem hned v zápětí jsme z rychlého protiútoku trvajícího 4 vteřiny srovnali, navíc se naše držení balonu zaokrouhlením ztratilo. Ještě v téže minutě to na hřišti přestalo bavit našeho Andrese, který tak odešel do kabiny po červené kartě 15 sekund před ostatními. Druhá půle už nic zajímavého nepřinesla, Poláci si vlastňáka nevstřelili, náš trenér tak mohl hned po zápase sebrat všem našim hráčům dresy a začít je rozdávat novým nadějím.

První liga

Slezan Frýdek-Místek - 1.FC Kosice 3 : 1 - Mnoho diváků tohoto zápasu slavilo na Slezanském plácku celou noc předcházející úspěch české reprezentace. Při zápase však už byli tak unavení, že i přes sedmdesátitisícovou návštěvu se stadiónem neneslo obvyklé "Hu-Hu-Hu" kdykoliv se domácí Saad Bari dotknul míče. Ten se tak mohl plně koncentrovat na fotbal a do poločasu zajistil svému týmu vedení 2:0. V druhé půli pak domácí přidali ještě jeden gól a pak si již bezpečně pohlídali tři body.
FC Zdar nad Sazavou - Fianna 2 : 2 - 60000 diváků se přišlo podívat na vyrovnaný zápas vyrovnaných týmů s vyrovnanými řadami. Ani jeden z týmů nevládnul, obě obrany dominovaly nad útoky a tak se hrálo jen o to, jak vysoký bude remízový výsledek, případně o zranění, či vykartování soupeře. Žádné kartové ani jateční hody se však nekonaly, takže se týmy rozešly každý s bodem a skóre 2:2.
Wizardos - Ještěrky Kroměříž 5 : 4 - Ofenzivní fotbal ukazovaly na Wizardos Arena oba týmy. Už od první minuty bylo jasné, že vzhledem k vyrovnanosti obou mužstev rozhodne buď zaváhání v útoku nebo v obraně. První půli měli pod kontrolou domácí, za stavu 3:1 se mohlo zdát, že si vše pohlídají. Hosté si však šetřili střelný prach na druhou půli a v 81. minutě dokonce strhli vedení na svou stranu. Poslední dvě minuty se však absolutně nevyvedly středním obráncům hostí. Nejdříve na sebe oba křikli "Máš!" a domácí srovnali. A těsně před závěrečným hvizdem si ještě vysvětlovali, koho že byl ten poslední gól, čehož využil domácí útočník a zpečetil na 5:4.
SDH Sudice - Prerov United 3 : 1 - Sudice odpočaté z minulého kola přivítaly mistra z Přerova odpočívajícího v kole aktuálním. Domácí tak své převahy s rozvahou postupně využívali a nedovolili mistrovi ani náznak překvapení. Hosté pravděpodobně předpokládali, že si domácí sednou na zadek a odevzdají body. Je velice příjemné překvapení, že ti tak neučinili.

Souhrn: Toto kole bylo velice zajímavé. Všechny týmy z druhé poloviny tabulky bodovaly a tak se týmy zase v tabulce nahustily. Vzhledem k tomu, že zbývá ještě pět zápasů do konce, tak vůbec není jistý ani sestupující, ani mistr a dokonce nikdo nemá ani prvoligovou definitivu. V příštím kole však změří sílu dva poslední týmy v tabulce, a ten který prohraje, už ze sestupové pozice těžko vybruslí.

II.1

Evasiveness - Radlice B 6 : 3 – V Miláškovi i přes vegetariánskou kůru pořád zůstávají podlé vlohy, důkazem byl právě zápas na Evaniseness. Veřejným tajemstvím bylo přeorání hrací plochy ďáblů z Edenu, čímž se zaplnilo jedno sestupové místo, druhé tak zbývalo před zápasem právě na Evaniseness nebo Robina. Milášek, aby se Vnukovi v reprezentaci mohl posmívat za účast ve třetí lize, vypsal v kabině prémii za prohru Radlic ve výši svého denního platu, na což všichni včetně moralisty Èervinky slyšeli. Výsledek zápasu svědčí o tom, že prémie padla na úrodnou půdu.
Robin Vnuk Team - Parta hyc! 0 : 0 – Robin Vnuk obklopen bandou netalentovaných spoluodchovanců se celý týden před zápasem modlil, jinak než zázrakem proti Partě uspět nemohl. Jak je ale vidět, že Robin osobně má tam nahoře kontakty, které zajistili, že v pátek večer připravené papírky se sestavu Party uklízečka svou prachovkou nechtěně přeházela. V útoku hostů tak nastoupili hráči, kteří v něm stáli poprvé v životě, což byla voda na mlýn betonu, který připravili domácí. Zlý jazykové tvrdí, že s tím nemá pomoc shora co dočinění a jako důkaz nabízejí otázku „Kolikrát že už letos sestavu Party „stavěla“ uklízečka?“.
Eden Devils - Mifa.cz 2 : 4 – Domácí hráči nastoupili s lukrativními nabídkami na přestup a do zápasu tak logicky nedali všechno. Hřiště navíc po celý zápas lemovaly traktory, které ihned po zápase začaly hřiště přeorávat a budovat na něm farmu, což na snaze také nepřidalo. Přes všechny tyto skutečnosti se hosté nenechali vybláznit a nastoupili s tradičně zabezpečeným vápnem a rychlými protiútoky. Že to byla správná sázka, ukázaly hned tři rychlé akce hostí, které skončily gólem. Domácí legenda Mahdal za rozhodnutého stavu už jen vstřelil na rozlučku symbolicky poslední gól svého mužstva těsně před tím, než se rozprchlo do všech koutů světa.
FC Dahoman Liberec - FC Sternberg 2 : 5 – Domácí dostali tvrdou lekci a jejich pozice v klidném středu tabulky se mohla otřást. Za debakl se Sternbergem nese jednoznačně vinu vedení Liberce, které si jako posilu pořídilo za levný peníz penězožrouta Vasilescua, který se s lukrativní smlouvou v kapse může na nějaké čutání z vysoka vykašlat, místo aby investovalo více za pořádného domácího borce. Není divu, že otrávený Vasilescu nepřivedl svůj tým k vítězství, ale do pekla.

Souhrn: Událostí kola je jistě výstavba JZD v Edenu. Spolu s ním má zatím v kapse vstupenku do třetí ligy Robin. Na čele se situace také projasnila, Sternbergu odpadl jeden z pronásledovatelů Radlice, držet krok stačí už jen překvapivě MIFA. Po zemětřesení v kabině Liberce se jeho klidná pozice neotřásá tolik jen díky pomoci uklízečky z Party.

II.2

Dynamo Dablice - FK ZLIN 2 : 2 - Souboj ohrožených týmů ze spodu tabulky vyzníval dlouho lépe pro domácí. Oba týmy nastoupily s hrou středem. Domácí velmi ofenzivně. První poločas zahráli ukázkově a zaslouženě vedli 2-0, soupeře k ničemu nepustili. Druhá půle však přinesla nečekané. Domácí drželi míč až moc profesorsky a v koncovce si počínali laxně. Trest musel zákonitě přijít. Zlín z nahodilé akce snížil a vznesl zmatek do řad soupeře. Ten se snažil opět útočit a přidat pojišťovací gól. Jeho snaha však šla úporně středem, což vedlo nakonec k rozhodujícímu gólu, kde zbytečně ztracený míč proměnili hosté v rychlý kontr, ve kterém se zkušený Polák nemohl mýlit.
FC Banik Ostrava - Jablonec N.n 5 : 2 - Ostrava si doma tradičně věří, takže se na soupeře vrhla pěkně zostra. Hosté přijeli bránit s myšlenkou, že jim občas tím středem něco projde. Stalo se tak už v 20.minutě. Od té doby byl však už na trávníku jen jediný tým. Tým domácích. Akce stíhala akci a hlavně patřičnou koncovku.
Pohroma Ivancice - Spojené Mlékárny 1 : 1 - Souboj lídrů sliboval velmi zajímavý zápas a bylo tomu tak. Domácí nastoupili v klasické defenzivní formaci s myšlenkou rychlých kontrů. Hosté klasicky hodně ofenzívně. Ivančice se ujali vedení po krásném pasu Vornici. Mlékárny dostaly poté domácí pod tlak, ale Malee nedokázal dokončit a tragéd zápasu Zoubek minul branku z penaltového puntíku. Rozhození hosté pak museli čelit akcím Pohromy s taktéž mizernou koncovkou. Druhá půle připomínala dobývání tvrze. Hosté se marně snažili ztéct. Zoubek potvrdil opět roli tragéda dne už druhou zahozenou penaltou. Až Saragova hlava ukončila trápení hostů. Zaskočení domácí pak připravili v peprné dvojminutovce dvě šance, ale Swensson tým podržel. Body se dělily.
Hop - Blanicti Rytiri 2 : 1 - Domácí nastoupivší v přerovském vzorci zápas vzali velmi vážně a bojovně. Hosté přijeli s klasickým kvalitním pressem ve 4-5-1. Tentokrát to však nevyšlo. Důvodem byla lepší produktivita domácích, kteří hned v úvodu strhli vedení na svou stranu a hned po přestávce dodali uklidňující pojistku. Baroš sice snížil, ale domácí už soupeře nikam nepustili.

Souhrn: Mlékárny udržely těsný náskok před Ivančicemi. Blaničtí odmítli vklínit se mezi lídry. Ostrava a Hop se drží na pomezí pohody a baráže. Zlín je těsně za nimi následován Dynamem. Jablonec už se jen těžce vzepře cestě do třetí ligy.

II.3

Space Storm - Oggy FC 3 : 2 - Domácí pečlivě nastudovali hru soupeře a postavili jasně vítěznou taktiku. S mírnou převahou v poli pokrýt většinu útoku soupeře a obranu přehrávat po celé šířce. A na hřišti to bylo ze začátku znát. Již v 7. minutě vedli domácí 2:0. Pak ale uspáni svoji převahou dovolili hostům srovnat výsledek. Trenér Space Stormu byl však opravdu skvěle připraven a vydal jasný taktický pokyn. Poté, co byl z hřiště odnesen Jonáš Taragel, pak hosté - zaskočeni brutalitou zákroku bez trestu - dovolili domácím vstřelit vítězný gól.
1.FC Donner - Fosforos Cassovia 4 : 3 - Hezký ofenzivní fotbal s mírnou převahou Donneru se hrál na Jiskřišti. V tomto východočeské derby šlo Donneru o upevnění první pozice, zatímco Cassovii o případné zapojení do boje o titul. Donner svoji převahu řádně využil a do šaten se odcházelo za stavu 3:1. Probuzení hostů přišlo paradoxně poté, co je rozhodčí poslal do desíti. Vyrovnání na 3:3 však semknuté mužstvo natolik vyčerpalo, že pro domácí nebylo nakonec složité dát vítězný gól.
Bombers Ouholice - FK Biermannovi draci 1 : 4 - Na domácích bylo celý zápas vidět, jak jsou na tom psychicky špatně. I ve vyrovnaném zápase, navíc s vidláky, hráli od začátku druhé housle. Někteří řádně posilnění domácí fanoušci mohli být ještě o přestávce poměrně optimističtí, protože domácí vedli 1:0. Ale všem, kdo viděli výkon Ouholic, muselo být jasné, že doma tři body nezůstanou. Vladan Langr pak v 51. minutě zavelel ke zteči ("Seno a vidle zvítězí na lží a nenávistí!!!") a bylo vymalováno.
SK Slavia - Sakura 4 : 2 - Mark "Tvrdá hlava" Kandinsky se před zápasem zamyslel, co na Slavii vymyslet. Pak si řekl, že jeho dosavadní taktika nemá chybu, pouze mu nepřeje štěstí. A tak, jak už je zvykem, přijeli jedni z nejlepších hráčů českého fotbalu na hřiště průměrného mužstva pro porážku. Slavia nabídku přijala, nasázela Sakuře čtyři góly a mohla se radovat.

Souhrn: Donner si v tomto kole upevnil svoji pozici v čele. V Ouholicích v jejich aktuální formě nemá soupeře, a pokud nespadne do podobného bahna jako Bombeři, asi bude slavit. To na druhé straně nyní není vůbec jisté, kdo doprovodí Sakuru do třetí ligy. Tento černý Petr teď čeká na čtyři týmy, a pokud budou Ouholice Ouholicovat, tak na pět.

II.4

Good-Boys - FC Tescoma Zlin 2 : 2 - Velmi vyrovnaný zápas byl k vidění v aréně hodných hochů. Hra se přelévala ze strany na stranu a přinesla zajímavé zvraty. Domácí se ujali vedení, ale hosté dokázali odpovědět a v druhé půli i plně otočit. Domácí však nezaostali a v 65.minutě srovnali. Poté už se hrálo velmi obezřetně bez šancí. Remis.
DXX - FK Chmelari Zatec 2 : 3 - Naplněná DXX aréna hostila zápas čelních týmů tabulky. Hosté začali zostra a Škoda předvedl jeden ze svých klasických sprintů za obranu, ale v koncovce se zachoval jak útočník Sigmy. Pak přišly chvíle domácích, kteří dokázali dvě ze tří šancí proměnit a jít tak s uspokojením do šaten. Uspokojení však mělo brzy přejít. Chmelaři nasadili ostré lokty a ruce navyklé ze sběru chmele na ledacos a zvýšili agresivitu o 1000%. Sejmuli brankáře a přejeli pár achylovek. Nezapomněli však hrát. Pět minut před koncem srovnali. Domácí však měli červeno před očima a tak místo soustředění na hru se vrhli na oplácení. To odnesl Maynard, který si dlouho nezahraje. Trest za to přišel v závěru, kdy Fogelsten využil následné strkanice a rychlé rozehrávky k úniku po levé straně a v 1na1 se nemýlil.
FK Tabor - Sparta Prag Club 4 : 1 - Poloprázdné jihočeské Dele Alpi sledovalo zápas proti Spartě. Sparta přijela přesně s tím, čím se nemá do Tábora jezdit, a byla za to po zásluze odměněna debaklem.
Hovadas - Ničivá Síla 2 : 7 - Hovadas se chtěla na Ničivou vytáhnout, ale byla to marná snaha. Od začátku byl zápas jasně v režii hostů, kteří se moc s bráněním nenamáhali a umožnili, tak domácím čestné zásahy.

Souhrn: DXX přišel o bodový náskok před přímým konkurentem z Žatce. Zároveň se nebezpečně na dostřel přiblížila Ničivá síla. Tábor se drží jen těsně v klidné vodě před Tescomou a Spartou. Tito tři bojují o klidný 15.týden. Hodní hoši sice můžou ještě plavat nahoru, ale spíše vypadají na doprovození Hovadas do třetí ligy. Zajímavostí této ligy, na kterou opakovaně upozorňujeme, je skvělá účast v pohárech. Finále se bez jednoho z nich určitě neobejde a možná bude ryze ligovou záležitostí.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: Sony je ve ztrátě

Témata článku: , , , , ,