Hattrick: 9.ligové kolo - Bum bum ratata

První liga
Fianna - FC Zdar nad Sazavou 4 : 2 - Fianna slavila 50. narozeniny svého sesterského klubu dlouho do předzápasové noci, po polovině zápasu to vypadalo, že to trochu přehnala, když inkasovala dva góly. Nikdo neví, co se přesně odehrálo o přestávce v šatně domácích, ale v druhé půli hrála Fianna jako vyměnněná a zasypala hosty sprškou gólů. Diváci se po zápase shodli, že už dlouho neviděli hrát křídlo v podání Alexandra Kubíčka takhle poctivě dopředu i dozadu, místo toho aby hrál klasicky do středu. Díky výsledku však trenérovo rozhodnutí nemohli jinak než pochválit.
Poznámka: Na naši minulou anketní otázku týkající se Žďáru nad Sázavou nám do redakce nepřišla žádná odpověď, takže se zdá, že mezi týmy není vidět žádná spojitost.
Ničivá Síla - Slezan Frýdek-Místek 0 : 1 - Dvakrát bez komentáře.
Prerov United - Wizardos 5 : 1 - Mašina z Přerova si dál jede pro vysněný titul, Wizardos jí na její cestě nekladl žádný odpor, nejspíš šetřil síly na existenční zápas v příštím kole. Trenér Přerova, na to jak je mladý, skvěle prodává svůj talent na vycítění soupeřovy slabé strany, ve většině utkání mu sázka s útokem po slabší soupeřově straně vyšla. Pokud bude mít takové štěstí nebo um i v dalších zápasech, pomůže soupeřům snad jen totální beton na stranách hřiště, protože střed Přerovského útoku je oproti Diega Armanda Corrada poloviční.
FC Sternberg - Ještěrky Kroměříž 5 : 3 - Ještěrky praktikující jako jediné v První lize něco odlišného nahrávají svými výkony remcalům, že jinak, než tak jak hrají všichni, se úspěšně hrát nedá. Pro záchranu První ligy by jim prospělo dokázat hrát ještě jednu taktickou variantu, kterou by mohly překvapit soupeře, který vsadí na střed obrany. Na jejich obhajobu v dnešním zápase však musíme říct, že to, jakým způsobem dostaly pět gólů, se nedá ani popsat, protože by tomu stejně nikdo nevěřil.

II.1
Viktoria Radim - Eden Devils 0 : 1 - Přestože Viktorka předvedla nejlepší výkon v historii klubu, nestačilo jí to v tomto existenčním zápase k výhře nad skvěle bránícímí ďáblíky z Edenu. Těm vyšla taktika do puntíku, když vstřelil jediný gól zápasu po bleskovém protiútoku. Díky tomuto vítězství se hosté vzdálili od přímého sestupu a mají možnost taktizovat pro případnou baráž, zatímco Viktorka teď bude v každém zápase bojovat o udržení soutěže.
Mifa.cz - 1.FC Kosice 3 : 1 - Vedení Košic se na základě výsledků týmu z minulých zápasů rozhodlo poslat světoběžníka BBeaumonta o dům dál a místo něj nakoupilo bývalého českého reprezentanta Prokopa Bečku. Ten však bojuje se ztrátou formy a tato skutečnost spolu s pokyny od vedení jasně přikazujícími, aby se hráči soustředili především na blížící se zápas s Partou, předurčily výsledek utkání a odsunutí Košic až na druhé místo.
FC Chlísti Kameničky - Robin Vnuk Team 2 : 1 - Přestože oba týmy vsází na trénink křídelních hráčů, jejich přístup k samotnému zápasu byl dosti rozdílný. Rubin Vnuk a jeho přeškolení záložníci proti vynikající dvojici útočných křídel Kameniček. Robinovci se tyto útočné vosy pokusili ubránit, ovšem bez úspěchu. Vnukovci tak ztrácí další body a začínají se nebezpečně přibližovat baráži, zatimco Kameničky se jí přiblížily s radostí.
FC The - Parta hyc! 2 : 4 - FC The se zápas od zápasu rapidně zlepšují a s největší pravděpodobností udělají v boji o baráž ještě velký zmatek. A kdyby měla Parta jenom trochu smůly jako z kraje sezóny, mohli jsme se dočkat velkého překvapení. Smůla však zůstala někde jinde, Parta si tak suveréním způsobem došla pro cenné body a díky zaváhání Košic se usadila na prvním místě.

II.2
OB Devils Mrac - FC Banik Ostrava 4 : 1 - Ostravští venku zdaleka zaostávají za svými výkony doma a tak nikoho nepřekvapila jasná prohra 4-1. Ďáblíci z Mrače měli utkání celou dobu pod kontrolou a jen polevení v závěru mohlo za alspoň čestnou branku hostí.
Blanicti Rytiri - Jablonec N.n 1 : 1- Překvapení kola se zrodilo v Knughts Aréně. Domácí nátlakovou hrou a dobrou obranou souhrou byli schopni vyválčit bod nad favority z Jablonce Nisou nad. Útočné duo snů Jablonce Nisou nad tentokráte mělo zvlhlý prach a gól záložníka na tři body nestačil.
Dynamo Dablice - Pohroma Ivancice 2 : 2 - V souboji dvou taktických gigantů došlo ke smírné remíze. Pro domácí to dvakrát vypadalo nadějně, ale Pohroma se vždy dokázala vrátit do hry. Nákup Vornici, jak se ukazuje, se stal dobrým tahem.
SK Slavien Praha - Spojené Mlékárny 0 : 4 - Vzácně vyrovnané Mlékárny neměly větších problémů a mezi auty na parkovišti Carrefouru vždy našly mezeru. Nic nebylo domácím platné postavení tří kamiónů se shnilými banány na pomyslný středový kruh.

II.3
Fosforos Cassovia - Space Storm 4 : 0 - Jiným výsledkem asi nemohl dopadnout zápas týmu, který umí útočit středem, ale nezaměřuje se na pouze na něj, a týmu, který útočí středem, ale neumí to. Když se k tomu přidaly velmi pěkně sladěná obrana a silná záloha dmácího týmu, jedinou záhadou pak mohla být pouze výše skóre. Přesto to celý první poločas vypadalo pro hosty nadějně, ale dva góly těsně před přestávkou a další dva 15 minut po přestávce jasně ukázaly, kdo je na hřišti pánem.
AC South Park - 1.FC Donner 3 : 2 - Gigant z Donneru překvapivě padl na hřišti posledního South Parku, od porážky ho neuchránily ani pravděpodobně nejlépe zahraná obrana a střední útok v historii týmu. Domácí se ale vzepřeli a ukázali, že ještě druholigovou příslušnost nevzdávají. 4 minuty před koncem za stavu 2:2 Ulf Tervooren snadno po pravé straně obešel pět záložníků hostů namačkaných ve středovém kruhu a svou přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři šanci. Následně měli domácí další dvě obrovské šance, ale skóre se již nezměnilo. Přesto jsou domácí jistě spokojení. Přesto se v Donneru začíná herně blýskat na lepší časy, ale občas zahrozit po křídle by jim určitě neuškodilo.
1.FC Steta - Bombers Ouholice 3 : 2 - Další za zápasů, kde si diváci užili atraktivních útočných manévrů vedených po stranách hřiště byl k vidění na Stete, 4 góly z pěti totiž padly z křídelních prostor středového kruhu. Domácí o svém vítězsví rozhodli už v první půli třemi góly, snížení hostů z kraje druhé půle už na rozdělení bodů nic nezměnilo.
FK Biermannovi draci - Sakura 1 : 0 - Že se dá hrát druholigový fotbal i v jiných částech hřiště než uprostřed dnes předvedly týmy Vidláků a Samurajů, jinak známé především díky svým záložním řadám. V neuvěřitelně útočné bitvě střídala šance šanci, ale obrany se nenechaly zahanbit, bezgólové skóre tak svítilo na kupce hnoje ještě v 80. minutě. Pak však zaúřadoval otloukánek Ostiska a jeho tvrdá hlava, kterou poslal domácí do vedení a nakonec jí i zajistil tři body. Přesto po zápase dostal od spoluhráčů opět nafackováno. černou kaňku na výborném zápase předvedl v 85. minutě hostující Fabrice Richard, když si šlapákem kromě Ostisky podal také neoblíbeného spoluhráče Wang Syu-zi, po kterém ještě hodil všude se válející vidle, takže si Wang pět týdnů od fotbalu odpočine. Rozhodčí však zcela nepochopitelně ocenil tento výlev pouhou žlutou kartou.

II.4
Good-Boys - SDH Sudice 2 : 2 - Good-Boys po třech porážkách v řadě přivítalo necelých 35 tisíc fanoušků, což bylo sice zklamáním a do jisté míry i potupou, ale zároveň si domácí na nepřízeň osudu rozhodně stěžovat nemohli. Vezmeme-li totiž v potaz předvedenou hru, je pro ně i ten bod velkým vítězstvím. Věčná snaha dostat se k bráně středem hřiště se sice často míjela účinkem, k jedné brance ale nakonec spěla. A když k tomu přidal parádní pas na druhý gol Arab s asi nejdelším jménem v české lize, mohl si rozčarovaný manažer Sudických pouze povzdechnout nad ztracenými body, které ještě budou chybět - i když stále ligu vede.
1. FC Brno - FK Tabor 1 : 2 - Poněkud úsměvně působila rozestavení obou soupeřů, kteří se vyšachovali tak spolehlivě, že se dá o výsledku mluvit jako o stoprocentně spravedlivém. Brno si vyhrát nezasloužilo a Mirgiho svěřenci více gólů snad dát ani nemohli. Více než samotná hra ale odborníky zaujalo využití křídelních hráčů. Proti sobě se totiž postavila dvě vyníkající křídla, která sice pobíhala po postranní čaře, ale trenér jako kdyby naordinoval, aby jim spoluhráči neposílali míč. Daleko více pozornosti se ale soustředí na středeční zápas Brňanů, kteří si to rozdají o postup do finále českého poháru. Čeká je ale minimálně rovnocenný soupeř...
DXX - Sparta Prag Club 1 : 4 - Osvědčená taktika - nacpat všechno do zálohy a koncových útočníků - DXX opět nevyšla. Teď jde jenom o to, jestli se vedení soutěže rozhodlo podpořit tento trend uprostřed sezony nebo jde o čistý projev náhody. A jelikož druhé variantě věří většina fotbalové veřejnosti, nezbývá než pogratulovat Spartě k překvapivě výraznému vítězství a přát manažerovi domácích štěstí alespoň ve středu, kdy se ve druhém semifinálovém zápase českého poháru utká s Žabičkami, a kam zcela jistě míří po nepovedeném ligovém utkání i pozornost vedení klubu. Šance na "ligové" finále je minimálně slušná.
Chivas Town - FK Chmelari Zatec 0 : 5 - Těžko říct, co čekalo těch 28.814 platících diváků, kteří se přišli podívat na "zápas." Asi rozhodně ne svůj tým, který byl už ze soutěže vyloučen. Tak diváky alespoň pobavilo áčko žateckých, které si kolem středového kruhu zahrálo bago a prozkoušelo svého nevrlého gólmana.

O dalším dění se můžete dozvědět na stránkách příznivců českého HATTRICKu na adrese http://www.HATTRICK-cz.com.

Zdroj: http://www.HATTRICK-cz.com/

Váš názor Další článek: Quake 4 bude představen na na Quakeconu

Témata článku: , , , , ,