HD2 Party: Reportáž, fotky, zamyšlení... a jedna Kačenka

Jak je dobrým zvykem, start nadějného českého trháku doprovází takzvaná „Launch Party“, tedy akce na oslavu nově narozeného dítka. Tyto večírky máme obzvláště rádi v podání největšího českého vývojáře: Illusion Softworks. Reportáž a fotky z minulý týden proběhlé Hidden & Dangerous 2 Party najdete právě zde!
Kapitoly článku

Jaký je vlastně smysl všech těch večírků (zas tak moc jich není:-)) a společenských událostí, které se v herní branži pořádají – to je otázka, kterou si v závěru tohoto článku klade kolega Honza Morkes. Řekl bych, že odpověď vystihnul docela přesně, takže já místo toho odpovím na otázku jinou: jaký je smysl nebo účel reportáží a záplavy fotek z těchto (občas divokých) uzavřených akcí pro odbornou veřejnost na stránkách Doupěte? Nejde o nic jiného, než snahu přiblížit vám, našim čtenářům, náš svět herních novinářů a ukázat vám, že stejně jako naši kolegové novináři a stejně jako naše oběti (vývojáři, distributoři a další celebrity) jsme prostě obyčejní lidé, kteří se také rádi dobře baví. Doba svatých nebo prokletých Bohů a démonů z Excaliburu a Score je pryč, ale ruku na srdce, nejsou „obyčejní“ lidé z Levelu nebo třeba z Doupěte čtenáři o něco bližší?

Martin Zavřel

Slavné tváře na každém rohu

Launch párty Hidden & Dangerous 2 rozhodně byla srazem známých tváří. V záři reflektorů se tak ocitla zejména čtveřice hlavních hostů večera (složení Bára Štěpánová, Martin Zounar, Petr Martiňák a Petra Voláková napovídá, že o zábavu nebyla nouze), která pod svým vojenským praporem soutěžila v mnoha netradičních úkolech. V návalu postávajících a popíjejících hostů jste mohli zahlédnout také Reye Korantenga a samozřejmě zástupy lidí z branže, kteří si launch party největšího českého projektu letošního roku prostě nemohli nechat ujít. Největší pozornost budil jako vždy Petr Vochozka, který po celý večer zápasil s obležením novinářů a kromě jiného slavnostně potvrdil přípravy datadisku pro Hidden & Dangerous 2. Dočkáme se jej až za pár měsíců, početné řady fanoušků (včetně mé maličkosti) se však těší již dnes.

  

Fronta byla dlouhá * Stráže ozbrojené * A herci známí

Oku kolemjdoucího nemohly uniknout ani další síly Illusion Softworks - bohužel, ani alkohol smíchaný s dobrou náladou nedopomohl k jakémukoliv úniku zajímavostí o dalších projektech a tak si budeme muset na informace o prozatím utajovaných titulech ještě počkat. Coby český distributor a partner Illusion Softworks nemohla v pražském klubu Astoria chybět ani Cenega, kterou zde zastupovali lidé nejvýznačnější - jako vždy nejvíce zaujala půvabná PR manažerka Bára Veselá, nechyběl ani Slavomír Pavlíček, kterého jste mohli nedávno vyzpovídat v naší sérii čtenářských rozhovorů. Přítomnost zástupců největší světové vydavatelské firmy Electronic Arts dokázala, že o budoucí tituly Illusion Softworks je již dnes velký zájem. Ze zástupců české vývojářské konkurence (byť pojem konkurence se u nás příliš nenosí) rozhodně stojí za zmínku studio Mindware, které zastupoval Karel Papík a také další tvůrci této firmy.

  

Všude byly plakáty a zbraně * Kde je ta šatna? * Tady se schvovával(a?) Rybka

Veškeré aktivity celebrit i další dění v klubu Astoria samozřejmě sledovaly početné zástupy novinářů. Kromě šestičlenného týmu Doupěte nemohl na akci chybět Zdeněk Polách aka Vreco, který se zdárně ujal naší milé Kačenky a dokázal, že i po dlouhých letech vyčerpávající práce umí provést dámu po parketu. Kromě Kačenky budila svým vzhledem a dobrou náladou pozornost také Kate z GamePage a Tiscali Games. Význačnou dvojicí večera se stal Honza Herodes (dnes již pevně uchvácený ve spárech Cenegy) a Tomáš Zvelebil, v jejichž podání tekl alkohol proudem. S mírným zpožděním se na akci ukázali také zástupci všech tří papírových časopisů v čele s trojicí Ondřej Průša, Mikoláš Tuček a Jirka Sládek.

Kamil Gric

Kdo se baví, nezlobí: zábavný program

Hidden & Dangerous 2 launch párty byla jednou z nejvýznamnějších akcí české softwarové scény tohoto roku, čemuž odpovídala i hvězdná sestava VIP hostů. A protože je nemyslitelné nechat takovéto osobnosti nudit se (i když... beztak na něco takového neměly mezi všemi těmi více či méně formálními "jednáními" a "rozhovory" čas), byl pro všechny hosty samozřejmě připravený program.

  

A tady se zašilo Doupě * Zábavný program * V pozadí Petr Vochozka, šéf Illusion Softworks

O skupině čtyř mladíků, kteří u baru produkovali něco na způsob hudby (jen o poznání horšího a hlasitějšího), se raději rozepisovat nebudu - čímž přeskočím cca hodinu párty. Poté konečně zmizeli v zákulisí a byl zahájen hlavní program, který se samozřejmě nesl ve vojenském duchu. Poručík velící celé akci nejdříve nechal promluvit generální štáb (Petr Vochozka & comp.) a poté již nastoupilo úderné komando (četaři Bára Štěpánová, Martin Zounar, Petr Martiňák a Petra Voláková), aby slavnostně pokřtilo hru.

  

Martin Zounar a Bára Štěpánová * Břišní tanec * To je náhodička, závoj spadl

Pak už program pokračoval jako pacifičtější obdoba H&D2. Bára Štepánová vždy vylosovala jednu z herních lokací, rosnička Petra Voláková předpověděla roční období a poté jim byla zadána mise. Ať už to bylo hledání min-vajíček pomocí kávových lžiček v poušti směstnané do nafukovacího bazénku, šplh po naolejované tyči ve sněhové vánici nebo cokoliv podobného, tak bez ohledu na zajímavost úkolu si někteří novináři mohli prsty na spouštích fotoaparátů umačkat. Nakonec se celkovým vítězem stal Petr Martiňák (tým Illusion Softworks) a s ním i všichni členové jeho týmu - tedy ti z hostů, kteří při vstupu na párty dostala pásku s logem Illusion (další týmy byly LYNX, Cenega a AMD).

  

Šikovný maestro kuchař * Kapela nic moc, ale promítala se HD2 * Lucy, správkyně webu Final Fantasy, Kačenka, Kate

V přestávkách tohoto základního programu bylo možné si vychutnat vystoupení břišní tanečnice s hady, vojenský guláš servírovaný přímo z polní kuchyně - a další produkci výše zmiňovaných mladíků. Nakonec se s námi ale všichni četaři rozloučili a organizovaný program se za doprovodu budovatelských písní typu Kupředu levá změnil v neorganizovanou zábavu. O tom se ale dočtete v některé jiné části tohoto článku.

Martin Boček

Vojáku čelem vzad, odchod!

Zatímco od sedmé do desáté hodiny byla Astoria narvaná k prasknutí, do půlnoci už se lid novinářský, vývojářský i všelijaký jiný stačil rozprchnout do všech koutů České Republiky. Zbylé osazenstvo se nicméně snažilo zachovat dekor a pilo i za ty, kteří odešli, takže sem tam byla později slyšet i nějaká ta rozbitá sklenice nebo rozlité pivo. Zábava prostě jela dál a skupinka těch nejvýdržnějších (nebo možná nejnacamranějších), vydržela řádit na parketu v rytmu techna až do časných ranních hodin.

  

Lucy a Kačenka si dobře rozumněly * V klubu Astoria bylo narváno * To je samopal Thompson, to znám z Call Of Duty!

Vojenské pozice před barem, ke smůle všech včetně pojízdné kantýny, byly vyklizeny už kolem jedné hodiny. Tedy ono nebylo divu, obsluha strojů měla vypito nejméně stejně tolik co nejsnaživější návštěvníci klubu, takže velitel se zřejmě rozhodl, že raději zavelí ústup. Popravdě bych rád věděl, jak za daného stavu všechnu tu techniku (včetně krásného starého pojízdného bavoráka se sajdkárou) dostali zpátky tam, odkud ji přitáhli. Ale to už i alkoholový opar v mé hlavě začínal slábnout, takže jsem se vydal čelem vzad a po schodech vzhůru, aby se mi nestala ta hrozná věc, že bych stihnul vystřízlivět ještě uvnitř.

Jan Horčík

Mají podobné akce smysl?

Ač by se z výše uvedeného popisu mohlo zdát, že hlavním smyslem podobných akcí je možnost pro novinářský hnůj a póvl pořádně se s prominutím ožrat a nažrat zadarmo a zviditelnit se tak v reportážích, kterých se po každé takové akci vyrojí spousta, nemyslím si, že je to pravdivé tvrzení. V prvé řadě je třeba brát v úvahu fakt, že většina alkoholických nápojů nebyla zadarmo a také zásoby potravin ve válce přidělovaných každému návštěvníkovi v mobilní kuchyňce brzy došly.:-) A nevím jak ostatní, ale já bych se netrmácel osm hodin dopravními prostředky a druhý den neabsolvoval s notným spánkovým deficitem jen kvůli tomu, abych ochutnal tři plátky šunky a džus či pivo zadarmo.

  

Jan Horčík testoval kulisy * Kdopak to zaklel spolupráci Doupěte a Bonuswebu? Na každé společné fotce někdo mrkne:-(

Akce jako launch party Hidden and Dangerous 2 jsou skvělou příležitostí k seznámení s lidmi, s kterými většinou komunikujeme pouze prostřednictvím telefonu či emailu. Díky party jsme mohli přímo oslovit zástupce jiných médií či herních firem a domluvit s nimi spolupráci nebo nabídnout účast v našem populárním seriálu Čtenáři NAOSTRO.

  

Nudí vás večírek? Zastřílejte si... * Vreco a Kačenka * Při tanci byla legrace (smál se i fotograf a tak je záběr rozmazaný)

Čtvrteční party také ukázala, že herní scéna v České republice opravdu není spolkem undergroundových nadšenců, jejichž největším úspěchem je ministr informatiky, který si na Invexu zahraje deset minut jednu hru a mezitím stihne napomenout diváky, aby u her netrávili tolik času.

Naopak je patrné, že herní průmysl se stává stále více seriózní záležitostí na úrovni filmu či hudby. Nebo si snad myslíte, že by Bára Štěpánová nebo Ray Koranteng zavítal na akci nevalné úrovně a pochybné pověsti? Ještě sice pár let zbývá do toho, kdy se Petr Vochozka a další budou objevovat v Prásku a jiných bulvárních pořadech, ale ta doba je nyní blíže než by před pár lety někdo očekával. Po čtvrtku jsme se jí přiblížili o dalších pár metrů.

Jan Morkes

Další fotografie a hlavně text poctivé reportáže naší drahé kolegyňky Kačenky najdete v druhé kapitole článku, stačí kliknout na odkaz níže. Dozvíte se, jaký byl Kačenčin křest v rámci odborné veřejnosti (se zakladatelem konkurenčního magazínu se netančí každý den:-)), kdo jí nabídl odvoz (a v čem, panečku!) nebo jak to vlastně je s tím erotickým kouzlem břišních tanců! Kačenčina reportáž je, jak jste jistě správně vytušili, tak trochu „jiná“...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,