Heavy Metal F.A.K.K. 2 - comics, film, nebo hra?

Vše dohromady. Jste-li příznivcem comicsů Kevina Eastmana, pěkných 3D akčních her, nebo obojího, pak máte důvod k radosti - stejnojmenná hra na téma Heavy Metal F.A.K.K. 2 je za dveřmi! A aby toho nebylo málo, natáčí se i film!
Než si povíme něco bližšího o této připravované novince, rád bych poznamenal, že já jsem spíše ze skupiny příznivců těch pěkných 3D akčních her, než těch comicsů, proto ode mně nečekejte žádný zasvěcený popis Eastmanových příběhů, ani nic podobného. Tento článek je zcela zaměřen na jediný cíl: popsat Vám co nejlépe hru, kterou pro nás chystá firma "Ritual Entertainment" a která vypadá dle mého názoru docela zajímavě i sama o sobě. Takže, o co půjde?

Podle informací přímo od zdroje bude Heavy Metal F.A.K.K. 2 3D akční hra založená na enginu Quake 3 - Areny. V hlavní roli se - přesně v duchu Eastmanova příběhu - ocitne hrdinka jménem Julie, nebo chcete-li F.A.K.K.2 (podivná přezdívka, to připouštím, ale já jsem si ji ani nevymyslel, to, jak k ní chudák holka přišla, si řekneme později :-)). Sám příběh je comicsový až hrůza, ale to byl nakonec očividně záměr, takže to asi nelze brát jako mínus. Tedy, v kostce jde o to, že Jůlinka, alias F.A.K.K.2, přivedla do svého domovského světa Edenu bandu homelessů, na které narazila po cestě ze Svaté země do Galaxie dvou Sluncí, pasovala je na svůj lid s tím, že je bude ochraňovat stůj co stůj. Až potud je všechno celkem v pořádku a těžko by to poskytovalo námět na hru, leda snad na něco jako Civilizace, ale 3D akční řežbu? To těžko. Ovšem, ty hloubavější z vás jistě už napadlo, že tohle není konec, ale naopak začátek, začátek strašlivého příběhu, jehož hlavní dějová linie spočívá v tom, že k Edenu se z vesmíru blíží vesmírná loď, velká jako Slunce, jejíž pán a velitel, entita jménem GITH, má pouze jedinou vizi. Ovládnout celý vesmír, a vytvořit nový, přičemž pojídá celé planety jako švestky, a svou loď pohání dušemi jejich obyvatel. Je již téměř u konce své dva tisíce let trvající cesty, a čím více se blíží k planetě Eden, tím více je jasné, že jediný kdo mu ještě stojí v cestě, je naše F.A.K.K.2 (tady by možná bylo na čase, konečně se zmínit o tom, co znamená to F.A.K.K. - tedy znamená to - a prosím vás, ať si nezlomíte jazyk - Federation Assigned Ketogenic Killzone - tedy jakési varování pro navigátory hvězdných lodí, upozornění na biologické nebezpečí pro všechny formy života na bázi uhlíku), a je pouze na ní (potažmo na Vás), zda zachrání vesmír či ne (zííív).

Když se tak nad tím zamyslíte, tak je docela překvapující, že na toto téma vzniká i film. Jak to nakonec bude celé vypadat jsem docela zvědavý, obrázky sice vypadají dobře, ale hlavně aby se to taky ještě HRÁLO dobře. Pokud jde o technologickou část hry, tak ta by rozhodně neměla být nijak odfláknutá, autoři slibují takové vychytávky jako zakřivené povrchy, volumetrickou mlhu, realistickou simulaci ohně a kouře, střídání dne a noci, změny počasí, pokročilou podporu síťové hry a vůbec strašnou fůru věcí. O herní části se toho zatím moc říct nedá, jedině že bych zopakoval tu hromadu superlativů, co na hru pějí autoři, ale to se mi nějak nechce, mohlo by to ohrozit vaše zdraví. Jisté ale je, že tato stránka hry by se rozhodně neměla podcenit, vždyť právě tady vzniká rozdíl mezi hrou dobrou, a takovou, která nikoho nezaujme.

Ale nepředbíhejme, všechno tohle uvidíme, až hra vyjde, což by mělo být někdy v příštích týdnech, maximálně měsících (jak jinak si máte vysvětlit "Early 2000" ? :-)) V každém případě, předběžně lze říct, že je na co se těšit, a pokud jste fandové Kevina Eastmana, tak to pro Vás platí dvojnásob.

Váš názor Další článek: Soldier Of Fortune

Témata článku: , , , , , ,