PC

Heimdall 2

Návod.
Autor: Ing. Miroslav Moucha

Seběhni dolů se schodů, posbírej nějaké zbraně, které se válí po zemi a vstup do brány úplně vpravo. Vede do světa MIDGARD. Nejprve se ocitneš v Rurik's Village.

Rurik's Village
Seber runový kámen. Šípem střel do žlutého obelisku. Vpravo se objeví most. Přejdi po něm a po rozhovoru se strážcem skoč vpravo dolů ke vchodu do jeskyně. Uvnitř podběhni koule a jdi po schodech nahoru. Sejdi doleva do lodě a po přistání jdi do domu vpravo. Tady najdeš další runový kámen a potom otevři skříňku vzadu v rohu (s červenou nálepkou). Seber z ní čelenku a jdi ven. Jdi opět do lodě a dostaneš se do mapy Midgardu. Na ní zamiř do Eadrick's Village.
Eadrick's Village
Vylez po schodech nahoru, jdi do jeskyně, další obrazovku projdi směrem doleva a v následující obrazovce vstup do domku vlevo. Seber runový kámen a jdi doleva, nahoru po schodech a pořád dál až do trůnního sálu. Dej králi čelenku a dostaneš dopis. Vrať se do Rurik's Village a jdi k domku, kde jsi našel čelenku. Od něj jdi stále doleva, po schodech nahoru a do dalšího domu.Promluv s králem, který sedí nahoře a jeho poradce ustoupí a nechá tě projít po schodech až nahoru ke králi. Dej mu dopis a do staneš průkaz ke vstupu do hradu. Vrať se na loď a pluj k Fishermanovu ostrovu. (Fisherman's Hut)
Fishermanův dům a Lokiho svatyně
Jdi dolů po schodech, zabij skřeta a vstup do domu. Seber runový kámen a otevři skříň vzadu vlevo. Tím osvobodíš Fishermana, získáš posvátný artefakt a dozvíš se o jeho dceři. Vrať se k lodi a jeď k Lokiho svatyni (Loki's Shrine). Vylez po schodech nahoru do svatyně a vstup do portálu. Pokud hraješ s Heimdallem, musíš vstoupit ve chvíli, kdy bude portál blikat šedomodře, jestli ale hraješ s Valkýrou, musíš jít do portálu ve chvíli, kdy bliká červeně. Teleportuješ se na výstupek. Projdi dveřmi, zabij skřeta a jdi po schodech nahoru. Skoč s římsy dolů a projdi dveřmi naproti do další místnosti. Posbírej věci na ochozu a jdi po lávce doprostřed k zakleté dívce. Tím ji osvobodíš a získáš amulet. Vrať se do předcházející místnosti. Seber šíp uprostřed (mezi pohyblivými bodci) a stiskni vyčnívající cihlu vlevo od Lokiho sochy. Uprostřed místnosti se objeví kniha kouzel a po druhém stisknutí meč Sigil Blade. Všechno postupně posbírej a potom jdi do rohu vpravo od sochy. Je tam skrytý výtah, který tě dopraví nahoru na římsu. Vrať se na loď a jeď ke hradu (Castle).
Castle
Vrátnému ukaž pas a jdi dovnitř. Jdi rovně ke králi. Promluv s ním a on ti řekne o zmizelém synovi a bratrovi. Jdi do předcházející místnosti a doprava a v další chodbě se strážným nahoru. Nyní jsi v kuchyni. Vylez po schodech nahoru a promluv s děvčetem. Posbírej nějaké lahvičky v polici napravo a jdi opět do centrální místnosti (odkud se jde ke králi). Jdi do dveří vlevo a zatlač na obraz na zdi. Projdi tajnou chodbou až do královské ložnice.Stiskni výstupek na pravé přední tyči, podpírající královská nebesa a vedle postele se otevře výklenek s pečetním prstenem. Jdi ke strážnému před kuchyní a ukaž mu pečetní prsten. Potom tě pustí po schodech dolů do vězení. Zabij skřeta a promluv s vězni. Dostaneš dopis, který musíš doručit králi. Poradce, který sedí vedle něj, zmizí, a ty budeš moct jít nahoru po schodech a do dveří vpravo pro první část Amuletu. Aby se otevřeli dveře vpravo, musíš jít na plošinku uprostřed (pozor na ohnivé koule) a do tří otvorů v pravé zdi hodit tři vrhací zbraně - dýky, sekyry nebo šípy. Potom projdi dveřmi vpravo a seber talisman na zemi. Hadí hlava po chvíli vyplivne první část Amuletu. Jdi k lodi, jeď do Rurik's Village a projdi bránou vpravo ven z tohoto světa. Vstup do další brány po tvé levé ruce. Jsi ve světě trpaslíků, který se jmenuje UTGARD.
Dwarven Castle
Jdi doleva, projdi dveřmi a promluv s umírajícím mužem hned vpravo vedle tebe. Vrať se do první místnosti, udeř do plamenného kruhu vpravo dole a vrať se k umírajícímu. Znovu s ním promluv, jdi ještě jednou udeřit do plamenného kruhu, znovu se vrať k muži a vezmi si jeho zbroj. Nyní jdi doprava do trpasličího zámku. Pokračuj dveřmi vpravo k trpasličímu králi. Promluv s ním, vezmi jeho dopis a na stole další runový kámen. Jdi ven z místnosti a pokračuj východem vpravo dole do mapy. Na mapě jeď nejprve do lokace nazvané Giant HQ.
Giant HQ
Opatrně prokličkuj místností, jdi po schodech nahoru a projdi dveřmi. Zabij skřeta a jdi po dalších schodech nahoru. Na ochozu najdeš další runový kámen a na konci další schody dolů. Jdi ke stolu a strč do svíčky tak, aby spadla a všechny papíry na stole shořely. Místo nich se objeví talisman. Seber ho a jdi k lodi a jeď na Giant Isle.
Giant Isle
Použij lahvičku s vodou na lávu tak, aby z ní začal stoupat proužek kouře. Pokud ji nemáš, najdeš ji v této místnosti. Nádrž s vodou je v následující místnosti, kde ovšem musíš nejprve zabít jednoho skřeta. Poté se v místnosti s vodní nádrží objeví vpravo dole můstek k dalším dveřím. Projdi jimi, jdi dolů po schodech a do prázdného místa. Nespadneš, protože se pod tebou objeví plošina výtahu. Jdi po druhých schodech nahoru a do dveří. V další místnosti najdeš na podlaze další talisman. Vrať se k lodi a přes Dwarven Castle se vrať do první místnosti hry, ven ze světa Utgard. Jdi opět do brány nalevo od tebe.
Lost Clan
Ocitneš se ve vězení. Strč do chleba mezi mřížemi a až tě myška osvobodí, jdi do stoky uprostřed a projdi jí do další místnosti. Seber další runový kámen a jdi po schodech nahoru. Pozor ! Neber velkou nádobu vpravo, je to past! Jdi do dveří a promluv s králem. Dej mu dopis od trpasličího krále, dá ti pro něj odpověď a pustí tě po schodech vpravo dolů. Strč do kostlivce za dveřmi a získáš druhou část Amuletu. Vrať se nahoru ke králi a jdi dveřmi vpravo po schodech nahoru. Opatrně se vyhni ohňům a jd i do brány vpravo dole, čímž se dostaneš opět do první obrazovky hry. Odnes dopis trpasličímu králi a získáš další talisman, který ti otevře cestu do dalšího světa - Karylyn. Je to brána úplně vlevo.
Karylyn
Jdi do brány vlevo. Seber talisman vlevo za můstkem a promluv si s druidem. Potom odejdi východem vpravo do mapy světa HER KER'YN.
Village
Strážného na začátku nech na pokoji a jdi vpravo do vesnice. V prvních dveřích zabij otrokáře a získáš meč Os Blade. Jdi ven a do dalších dveří, kde zabiješ strážného. Opět jdi ven a za rohem tohoto domu najdeš další runový kámen. Vrať se na loď a jeď do lokace označené jako ???????.
???????
Jdi nahoru po schodech a dvakrát doprava. V místnosti s dlaždicemi začni na druhé dlaždici zleva a pokračuj takto : doprava, 2x nahoru, doleva, 2x nahoru, doleva a 2x nahoru. Tím se zneškodní pasti a můžeš sebrat třetí část Amuletu.Vrať se k lodi a jeď do Dakta HQ.
Dakta HQ
Seber runový kámen a vstup do jeskyně vpravo. Seskoč dolů, zabij strážce a seber lektvar. Potom jdi do výklenku, ze kterého strážce vyšel a stiskni tlačítko na zdi. Tím se objeví zbytek schodů a můžeš jít nahoru. Projdi dveřmi, promluv s čarodějem, zabij nejprve svůj stín a potom i čaroděje. Tím získáš talisman pro Království Bohů. Vrať se k lodi, jeď do Druid's Grove, odtud bránou do Karylyn a potom použij bránu vpravo do God's Realm - Království Bohů.
God of Death
Nejprve si promluv s Andersem, který ti objasní další část hry. Musíš projít svatyněmi jednotlivých bohů a získat jejich svaté symboly. Je jich šest, v šesti místnostech po obou stranách síně, ve které stojíš. Nejprve jdi do prvních dveří vpravo. Vyběhni po schodech nahoru, kde postupně oba tvoji hrdinové zemřou, protože do svatyně boha smrti se nikdo živý nemůže dostat. Poté, až vyjdeš po schodech jako duch, se na protější stěně objeví světlý ovál, kterým projdeš do svatyně. Seber runový kámen, korunu, sekeru a symbol z oltářů a jdi zpět do hlavní síně. Jdi hned do protějších dveří, kde tě čeká bůh spravedlnosti.
God of Justice
Polož korunu na hlavu sochy přímo pod soudcem a vstup do kruhu. Poslouchej dlouhou řeč soudce a potom seber druhý symbol. Jdi ven a vstup hned do vedlejších dveří - svatyně boha vzduchu.
God of Air
Vstup do všech teleportů a také prozkoumej konce všech obláčků, na které se dostaneš. Měl bys najít pár zajímavých a užitečných věcí, především nezapomeň na Ketarovu helmu (Ketar's Helmet), kterou potřebuješ před vstupem do prostředního teleportu, abys získal třetí symbol. Další užitečná věc je Zrcadlový štít (Mirror Shield), který budeš potřebovat později. Až najdeš a získáš tyto tři věci, můžeš jít ven a vstoupit hned do protějších dveří - do svatyně boha války
God of War
Úkol zde je jednoduchý - a těžký zároveň. Zabij oba bojovníky a objeví se můstek k oltáři, na kterém najdeš další symbol. Nejsnáze je zdoláš lukem a šípy. Dobrá taktika je rozdělit luky a šípy mezi Heimdalla a Valkýru a potom oba hrdiny střídat. Potom jdi ven a vstup do třetích dveří vpravo - svatyně boha světla.
God of Light
Začni na prostřední šipce a jdi dopředu. Postupně se začnou objevovat plošinky, po kterých dojdeš až k oltáři. Rychle musíš jít rovně, doleva, nahoru, doleva, 2x nahoru, doprava a nahoru. Seber symbol z oltáře a jdi ven do hlavní síně. Zbývají dveře naproti - svatyně boha přírody.
God of Nature
Tady se opět setkáš s Andresem. Promluv s ním a potom posbírej semena tří rostlin. Měly by to být ty, které jsou označeny jako X.Jejich semena pak hoď na čtvercový trávník před Andersem a získáš tak poslední svatý symbol.
Amulet
Jdi ven do hlavní síně a přistup k velkým dveřím na protějším konci síně, než odkud jsi přišel. Polož všech šest symbolů na jejich místa v podlaze přede dveřmi a můžeš jít dál. Seber runový kámen a jdi po schodech nahoru k červenému kamenu. Použij na něj zrcadlový štít, aby přestal střílet a velký krystal pod stropem spadne dolů. Sejdi k němu a seber malý červený kámen, který se objeví na podlaze vlevo od krystalu. Je to poslední, čtvrtá část Amuletu. Jdi za Andersem a promluv s ním. Dostaneš jeho symbol. Seber ho a jdi za druidem. Dej mu Andersův krystal a on vytvoří bránu vlevo v zeleném porostu. Projdi jí, seber runový kámen a jdi doprava po pobřeží, až uslyšíš hlas. Duch tě zavolá k sobě a potom tě přenese do obrazovky s bránami. Projdi prostřední bránou a jdi do pavoučí brány úplně vpravo.
Nifelheim
Přistup k lávovému poli naproti bráně, kterou jsi vstoupil. Vstup do ohnivé lodě, která tě odveze k protějšímu břehu. Jdi doprava a kolem dračí hlavy posbírej 4 dračí zuby. Potom jdi po schodech nahoru do paláce. Hned za dveřmi je schodiště nahoru a dalšími dveřmi se dostaneš do místnosti se třemi hlavami na zdi. Každou hlavu švihni mečem v momentě, kdy má otevřená ústa. Tím se uvolní dveře naproti, kterými se dostaneš do bludiště plošinek a schodů.Projdi jím a dej si pozor na četné nepřátele. Výhodnější a rychlejší je pokusit se je obejít a utéct, než je všechny zabíjet. Na konci bludiště je místnost Hely, promluv s ní a zatlač na stěnu vpravo od ní. Otevřou se tajné dveře. Projdi jimi, jdi po plošinách a schodech a do každého kruhu polož jeden dračí zub tak, aby se všechny rozzářily. Tím se aktivuje velký kruh na konci. Vstup do něho a teleportuješ se do jiného bludiště. Jdi dolů po schodech vlevo a seber rubín. Vrať se nahoru a jdi doprava. Po druhém schodišti sestup k dračí hlavě a vlož rubín do prázdného očního důlku. Pokračuj dále doleva na kraj plošiny, kde je další teleport. Nyní jdi dolů po schodech vpravo a vstup do dveří. Jdi doprava až k dalším dveřím, projdi jimi a pokračuj dále doprava až ke schodišti. Tady doporučuji sejfnout hru. Sestup po schodech dolů, zabij monstra (ale i zde je možné je po několika pokusech obejít a vyběhni druhými schody nahoru. Projdi dveřmi a jdi doprava ke schodům, nad nimiž je Ashok. Po rozhovoru, během něhož přijdeš o Amulet, se dostaneš do vězení. Objeví se zde Anders, který tě teleportuje ven, před pavoučí bránu. Vstup dovnitř.
Ashok's realm
Pozor na nepřátele! Zatlač na zeď v pravém horním rohu místnosti a otevřou se tajné dveře. Projdi jimi a potom projdi bludištěm s nepřáteli až ke schodům, nad nimiž je druhé bludiště s dlaždicemi. Musíš projít na druhou stranu. Bezpečné jsou pouze ty dlaždice, na kterých nezáří žádný symbol. Projdi dveřmi na konci bludiště (vlevo nahoře). Jdi doleva s Heimdallem, zabij jeho stín, vrať se a jdi doprava s Valkýrou a zabij její stín. Nyní můžeš projít dveřmi uprostřed. Jdi doleva a vstupuj do svítících kruhů (teleportů), až se dostaneš ke schodišti. Jdi nahoru a zahraj si šachy. Musíš se dostat na na druhou stranu šachovnice pro amulet, ale ty, tvá kopie i tvůj stín se přitom musíte vyhnout smrtícím pastím. Až se ti podaří získat amulet, vrať se do místnosti s teleporty. Vstup do prvního svítícího kruhu a jdi zase z místnosti ven. Jdi nahoru, projdi bludištěm a zabij čaroděje. Vstup do dveří nahoře vpravo. Pokračuj směrem doleva a dolů. Objeví se Ashok a zaútočí na tebe. Musíš se dostat dostatečně blízko k němu, abys na něj mohl hodit amulet. Pak projdi bránou - lebkou, zabij Lokiho a - to je vše přátelé !

Je tady KONÉÉÉC !

Váš názor Další článek: Command & Conquer: Red Alert 2 – co dodat?

Témata článku: , ,