Hellboy: Dogs of Night

Stín se rozprostírá nad Zemí a pokud někdo nedá rychle Chaosu přes jeho špinavé nenechavé prsty, uchvátí svět do své moci… Cryo Interactive nelení a usilovně pracuje za pečlivého dozoru Dark Horse Comics na své akční 3D adventuře podle slavné a pekelnou sírou načichlé comicsové série Mikea Mignolia Hellboy. Hra by měla vyjít v červnu 2000 a poslední informace říkají, že ponese název Hellboy:Dogs of Night.
Hellboy bude, jak už bylo řečeno, akční third-person adventura, takže zplozenci pekla Hellboyovi budeme po většinu hry dýchat převážně na jeho rudý býčí zátylek. Chybět nebudou real-timeové souboje, pasti a hádanky, a tak si na své přijdou nejen reflexy, ale i mozkové závity hráčů. Co je ovšem na celé věci mimořádně zajímavé, to je příběh a místo, kde se odehrávat.

23. ledna 1962. Úřad pro výzkum paranormálních jevů a obranu se rozhodne vyslat své nejlepší agenty Hellboye (to jste vy) a Sarah na misi, která se brzy změní na noční můru. Cíl mise: Československo! Úkol: najít zmizelého agenta Petra. Hlavní protivník: jistý čaroděj , který v blázinci sepisuje smlouvu s Temnými silami a chystá se je vpustit na tento svět. Shrnutí: nebude to žádná sranda. Budete muset zachránit Sarah a projdete se po takových optimistických místech jako je třeba hřbitov, klášter ztracený v čase nebo špinavá stoka plná dotěrných oblud. A hlavně vám budou v patách mocní Nohox Kanis. Dogs of Night. Psi noci.

Pokud náhodou nevíte, kdo že to Hellboy je, tak tady je jeho stručný portrét: V roce 1944 byl vyvolán jako dítě pekla při experimentu nacistů. Zůstal uvězněn v našem světě a začal pracovat pro americký Úřad pro výzkum paranormálních jevů a obranu, aby se stal brzy jeho nejschopnějším agentem. Identifikujete ho snadno. Má červenou kůži, kamennou ruku, ocas a ulomené rohy.

Víc zatím o hře není známo (nebo se to ke mně aspoň nedoneslo). Hellboy by se měl v červnu objevit nejen na PC, ale i na Playstationu a ještě v tomto roce snad i na plátnech kin. Tož uvidíme.

Váš názor Další článek: Egypt znovu na vrcholu - a na něm královna Cleopatra

Témata článku: , ,