Herecké hvězdy jdou do her!

Skutečnost, že mnozí herci propůjčují své hlasy do počítačových her, je všeobecně známá, avšak poslední dobou se opravdu dá hovořit o prolnutí filmového průmyslu s tím herním. Jak jsme vás informovali včera, Al Pacino, lev filmových pláten, na dabing hlavní postavy Tonyho Montana ze hry Scarface nekývl. Vivendi tuto zprávu bohužel potvrdili, a tak si ve hře prohlédneme "pouze" virtuálního Al Pacina, avšak bez jeho hlasu. Beztak bude Scarface: The World is Yours obsahovat hvězdné herecké obsazení; James Woods (GTA: San Andreas), Michael York (Logan´s Run) či Robert Davi (Licence to Kill) se spolu s dalšími herci zhostí role dabování herních postav.

Distributor Vivendi Universal Games rovněž odhalil, že hratelná ukázka Scarface nebude chybět na americké výstavě E3. Radical Intertainment pilně pracují, aby byl titul připraven na letošní podzim, kdy udeří do obchodů, a to jak ve verzi pro PC, tak pro konzole PS2 a Xbox (vidíte, Xbox je až na druhém místě :). Ze hry Scarface: The World is Yours si račte prohlédnout aktuální screenshoty.

  

  

Starší, avšak stále diskutovaná, zpráva se týká oznámení firmy Electronic Arts, že v jejich nové mafiánské hře The Godfather budou účinkovat tři nezapomenutelní herci - James Caan, Robert Duvall a dokonce i sám Marlon Brando. Horkokrevný mafián Sonny, consiglieri Tom Hagen a hlava rodiny Don Vito Corleone; ti všichni si zahrají v The Godfather jako NPC; se svými vlastními hlasy a podobami. Electronic Arts se tímto krokem povedl doslova husarský kousek a my jsme zvědaví, jak moc tato hra otřese dosud neohroženou pozicí české Mafie.

Jestliže EA mají svého Marlona Branda, herní divize Warner Bros. má svého Eastwooda. Clint Eastwood, další filmová ikona, si virtuálně zahraje v připravovaném titulu Dirty Harry, jenž je plánován pro konzole nové generace. "Tvorbou této hry představíme pamětihodný odkaz skvělého filmu, jakým Dirty Harry byl, i novým generacím, prostřednictvím média, které uznávají."; nechal se slyšet Clint Eastwood, který na hře úzce spolupracuje. V Dirty Harry se zhostíte Harryho Callahana, drsného detektiva potírajícího zločin v ulicích San Franciska. Svým pojetím se hra bude přibližovat například True Crime: Streets of L.A., s vysokou mírou volnosti a s obligátními terasovitými silnicemi San Franciska.

Zdroj: Eurogamer, ToTheGame

Váš názor Další článek: Kopněte si do svého redaktora

Témata článku: , ,