Herní adaptace Wolverina je na cestě

Když do kin postupně dorazily všechny tři díly populárních X-Menů, mezi fanoušky zavládlo mírné zklamání, které se filmařům podařilo utišit teprve až oznámením spin-offu věnovaného Wolverinovi (omlouvám se, ale Rosomák mu nebudu říkat ani kdyby mi za to platili). A ačkoliv se kritici již nyní shodují, že se bude jednat o skutečně pompézní návrat - pokud vše půjde stejně hladce jako doposud - v herním odvětví to není tak jisté.

Vydavatelská společnost Activision včera k večeru totiž prozradila, že má v plánu uvést na trh videoherní adaptaci zmiňovaného snímku, kterou pro ně vytvoří studio Raven Software. Jak to ovšem dopadne je ve hvězdách, neboť předchozí hry z téhož univerza si mezi hráči příliš fanoušků nenašli. Příznivě se pak nejeví ani skutečnost, že se o vývoj na všechny platformy - PC, X360, PS3, PS2, PSP, Wii a DS - postará stejné studio.

Pro úplnost snad ještě uvedeme něco málo informací, vztahujících se k samotnému příběhu. Společně s Wolverinem/Loganem uniknete z výzkumného střediska, kde jste byli v rámci projektu Weapon X a vydáte se na dlouhou cestu za pomstou a především informacemi. Vydání jmenovaného titulu je předběžně naplánováno na květen příštího roku, kdy má premiéru film, avšak je možné, že se ještě posune. Ať už tím, či oním směrem.

Zdroj: Eurogamer

Dostupné pro: PC, X360, PS3, Wii, PSP, 3DS, iPhone
Žánr: Akce, Arkády
Výrobce: Raven Software
Začátek prodeje: květen 2009
Váš názor Další článek: Druhé díly Mirror's Edge i Dead Space?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,