Herní agenda: březen jako předzvěst úrodného jara

Máme tady další měsíc, takže nemůže chybět ani naše pravidelná agenda. Tentokrát se zase urodilo pár povedených kousků, které by rozhodně neměly chybět ve vaší knihovničce. Mimo jiné se také podíváme do zákulisí fanatického kultu, do vězení nebo za kormidlo pirátské lodě.

Far Cry 5 

Ubisoft se nezastavil ani po ne tak úspěšném Far Cry Primal a chce s touto značkou zajít ještě dál. Tentokrát je prostředí opravdu zajímavé a nevidíme ho v každé druhé hře, především je ale věrohodnější a realistické. Konkrétně se podíváme do americké Montany, kde řádí fanatický kult jménem The Project at Eden's Gate.  

FC5_01.jpgfc4.jpgfc3.jpgfc2.jpg

Celé to vede Josef Seed, který sám sebe jmenoval svatým otcem a členové kultu věří, že jen on je může dovést ke spáse. K tomu jim mimo jiné mají dopomoci zbraně, díky kterým se mohou chránit před hříšníky. Ve finále to ale vypadá tak, že každý, kdo neuznává tento kult, se považuje za hříšníka a přívrženci kultu s takovými lidmi nemají slitování.  

Ve chvíli, kdy už má skoro celou oblast Seed pod palcem, přicházíte vy coby outsider, který se nakonec stane tím, kdo to s kultem musí vyřídit. Sami na to ale nebudete. Vývojáři se už od oznámení chvástají tím, že celá hra půjde projít v kooperaci. Ještě před vydáním jsme dostali pořádnou nálož informací o vedlejších postavách, mezi které patří i pes. To pro případ, že nemáte po ruce kamarády. 

Z hlediska hratelnosti to nevypadá na žádnou revoluci. I tak si ale Far Cry drží zajetých standardů. Pokud patříte mezi fanoušky třetího a čtvrtého dílu, pětka vás určitě nezklame. A jestli bude tohle vaše první zkušenost s touto sérií, tak si to užijete ještě více.  

Váš názor Další článek: Plošinovka Flashback se letos podívá na Nintendo Switch v narozeninové edici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,