Herní agenda: co budeme hrát na začátku léta?

I když bývá zvykem, že léto je pro herní průmysl okurkovou sezónou, letos to vypadá jinak. Po odkladech konečně vychází několik dlouho očekávaných titulů.

The Wonderful 101 Remastered

Datum vydání: 19. května

Platformy: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch

S tvorbou tohoto remasteru to bylo docela neobvyklé. I když byl v zásadě už skoro hotový, tak k němu studio PlatinumGames uspořádalo kampaň na Kickstarteru. Prý to udělali proto, aby zjistili, jestli je o tuto hru, která vyšla původně jen na WiiU, opravdu zájem. Fanoušci jasně dali najevo, že ji chtějí, když během pár hodin dosáhli cíle.

image.png

Wonderful 101 spadá do žánru hack‘n‘slash akcí, se kterými PlatinumGames slavilo jeden úspěch za druhým. Z posledních let je to například Bayonetta nebo Nier: Automata. Wonderful 101 se už od pohledu liší komiksovější stylizací a také hratelnost je značně odlišná.

Na akci se většinou koukáte z izometrického pohledu a ovládáte ne jednoho, ale celou bandu čítající desítky hrdinů. Postupně se její řady ještě rozrůstají. Hrdinové pak „morfují“ do nejrůznějších forem zbraní a čím víc jich máte k dispozici, tím silnější a účinnější budou vaše útoky.

Původně bylo v plánu vydání jen na Nintendo Switch, ale vybral se dostatek peněz na to, aby vznikla i verze pro PlayStation 4 a PC. Hráči na Xboxu si bohužel pro tentokrát budou muset nechat zajít chuť.

Váš názor Další článek: The Last of Us: Part II v příběhovém traileru tlačí na hororovou pilu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,