Herní agenda: co se urodilo v okurkovém červenci

Každý rok přijde čas, kdy herní průmysl tak nějak stagnuje a vychází opravdu malé množství her. Okurková sezóna je právě v plném proudu, takže nečekejte žádné přívaly desítek AAA titulů, které mají herní dobu přes 100 hodin. Na to si ještě nějaký ten měsíc budete muset počkat. I tak se tady ale najde pár titulů, u kterých můžete prožít letní dny.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age

Datum vydání: 18. července 2017

Je tomu 11 let, co vyšla původní verze dvanáctého dílu Final Fantasy na konzoli Playstation 2. Jednalo se o jednu z posledních her na tuto generaci. Hra využívala plný potenciál PS2, a tak už ve své době vypadala velmi dobře. Nyní po remasterech desátých dílů přichází i přepracovaná verze Final Fantasy XII, která přináší více novinek, než se na první pohled může zdát.

ff.jpgff2.jpgff3.jpgff4.jpg

Bývaly doby, kdy zpravidla japonské hry vycházely na každém trhu v jinou dobu. Občas se také stávalo, že v evropské verzi byl jiný obsah než v japonské. Mezi tyto případy patří právě i FF XII. Díky The Zodiac Age si konečně můžete zahrát tu nejplnohodnotnější verzi, jaká byla vytvořena. V původní evropské verzi byl například jiný systém úpravy postav, některé oblasti se lišily, stejně to bylo i s dialogy. V The Zodiac Age najdete veškerý obsah, který byl pro FF XII vytvořen. Navíc vývojáři také zapracovali na grafické stránce. Nečekejte žádnou kompletní předělávku, ale je vidět, že hrany jsou vyhlazenější a efekty efektnější.

Final Fantasy XII patří mezi kontroverznější díly série. Někteří hráči ho považují za ten nejlepší, jiní mu zase nemohou přijít na jméno. Je to kvůli tomu, že celkové pojetí příběhu se od ostatních dílů liší. FF XII se bere mnohem seriózněji a milostné zápletky musely ustoupit před politickými intrikami. Dalo by se říct, že příběh je dospělejší než v desátém díle, kde se mnohem více hrálo na mezilidské vztahy.

Když překousnete to, že na Final Fantasy XII jsou už ta léta vidět, dostanete opravdu masivní porci té nejryzejší JRPG zábavy. Snad jen ti z vás, kteří anglický jazyk nemají tak zmáknutý mohou mít problémy. Anglický překlad z japonštiny používá mnohdy až archaické výrazy. Tohle je ta jediná překážka, která by vám mohla zkazit tento nezapomenutelný zážitek.

Váš názor Další článek: Šušká se o Xbox verzi moderní předělávky trilogie Crashe

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,