PC | Xbox One | X360 | PS3 | Vita

Herní agenda: co si zapařit v lednu

Rok 2016 teprve nakoukl do obýváku a už tu pro vás máme to nejlepší, co si v lednu budete moci zapařit.

Zatímco se budete vzpamatovávat z nočních oslav, můžete se podívat na naši tradiční rubriku, která vám poradí ty nejlepší herní pecky za měsíc leden. Co se vyplatí sledovat? A co rovnou zahrát? Čtěte níže. 

The Banner Saga

bannersaga.jpg

Datum vydání: 12. ledna 2016

Platformy: PS4, Xbox One

Index očekávání: 90%

The Banner Saga vyšla na počítačích už v roce 2014 a doteď drží příčku jedné z nejlepších tahových strategií s příměsí RPG prvků a především bravurním scénářem a příběhem z fantasy světa Vikingů, obalného pohádkovým vizuálem ve stylu Disneyovek 60tých let. 

Příběh se točí kolem návratu válečné a brutální rasy Dredge, která nesnáší vše lidské a vydává se na tažení napříč světem, aby si podmanila národy a zničila odpor. Hráč se ujme role malé armády a bude činit těžká rozhodnutí, zatímco se s karavanem snaží dostat napříč zdevastovaným prostředím a zjistit slabiny nepřítele. 

Kromě skvěle promyšlené tahové strategie tak dostanete také RPG prvky se systémem následků, které v drastickém příběhu hrají důležitou roli. Titul se po dlouhé době dostává i na konzole PS4 a Xbox One, takže si jej budete moci užít i na televizi. 

Dragon's Dogma: Dark Arisen

dragons-dogma-dark-arisen-18591-1920x1080.jpg

Datum vydání: 15. ledna 2016

Platformy: PC

Index očekávání: 75%

Mnozí fanoušci kvalitních fantasy RPG titulů obrečeli vydání Dragon's Dogmy pouze na konzole, nyní však mohou PC hráči konečně slavit. Toto parádní RPGčko se totiž začátkem roku dostává i k nim, navíc v kompletní edici s datadiskem Dark Arisen, vychytanými chybkami a bugy. Zkrátka v nejlepší možné formě.

Ve hře se zhostíte role vyvoleného, kterému drak vyrve srdce a vy se tak vydáte na dlouhou pouť za svým orgánem i záchranou fantasy země, pro kterou drak značí konec světa.

Dragon's Dogma skvěle kombinuje propracovaný systém schopností a tříd, lootování a opravdový pocit z objevování tajů rozlehlé mapy s parádními souboji s mýtickými stvořeními, které sekáním do kotníků opravdu nezdoláte. Musíte si vylézt pěkně nahoru!

The Witness

the-witness.jpg

Datum vydání: 26. ledna 2016

Platformy: PC, PS4

Index očekávání: 80%

Puzzle hříček s tajemným příběhem není nikdy dost a The Witness by nám měl v lednu zaplnit právě tuto poličku. Hra, která si bere volnou inspiraci z adventurní hry Myst, vhodí hráče na tajúplný ostrov, který je plný přírodních úkazů i lidských staveb.

Hráč musí řešit hádanky a puzzly, aby se dostal přes ostrov a vyřešil jeho záhadu. Vše je doplněno o unikátní grafickou stylizaci a podmanivou hudbu, aby to řešení hlavolamů šlo svižněji. Výsledná hra prý měla mít přes 650 rozličných hádanek, takže si váš mozek náležitě užije.

LEGO Marvel's Avengers

lego_marvels_avengers.jpg

Datum vydání: 26. ledna 2016

Platformy: PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox360, PSV, Wii U, 3DS

Index očekávání: 65%

Kostičky vládnou světu. Zasáhly už téměř všechna odvětví zábavního průmyslu a komiksy jsou náležitou dojnou krávou. Proto se není čemu divit, že do světa LEGA zavítají také Mstitelé. 

Začátkem roku na nás čeká rovnou celý chutný balíček, ve kterém se objeví hned několik generací komiksovek od Marvelu. Hra bude obsahovat jak filmové Avengery, tak filmy jako Iron Man 3, Captain America: The First Avenger, The Winter Soldier a Thor: The Dark World. Fanoušci si tedy pošmáknou.

To vše samozřejmě s pověstnou dávkou humoru a nadsázky, otevřeným světem jednotlivých úrovní, nespočtem postaviček k sesbírání a komiksově řízlou grafikou.

Sébastien Loeb Rally Evo

1418924169-sebastien-loeb.jpg

Datum vydání: 29. ledna 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 80%

Kvalitních rallye závodů je poslední dobou jako šafránu a jediným světlým bodem v tomto vesmíru je nedávno vydání titul Dirt Rally, který se vrací k dobám Colina McRae a kořenům série. Nesmíme však zapomínat na další perly jako např. Richard Burns Rally a i nyní připravovaný Sébastien Loeb Rally, kterého se dočkáme koncem května.

Titul má na starosti studio Milestone, zodpovědné např. za sérii WRC, takže máme menší obavy o kvalitu a především věrohodnost zpracování. Jak ale ukázal už Richard Burns, hra s nálepkou známého závodníka může být i hitem a proto se na Rally Evo opravdu těšíme. Už jen proto, že mnoho kvalitních rallye není.

Ve hře bude Sébastien vaším mentorem napříč kariérou. Titul má čítat přes 300 km tratí, 8 rozličných typů závodů a přes 50 věrohodně zpracovaných vozů. Jsme zvědavi, jestli půjde spíš o arkádu nebo simulaci. 

Bombshell

Bombshell_Keyart_Wallpaper_1920x1080.jpg

Datum vydání: 29. ledna 2016

Platformy: PC

Index očekávání: 70%

Nakonec nesmíme zapomenout ani na nějakou tu oddychovku, která si bere to nejlepší z izometrických stříleček let dávno minulých a přidává hrstku toho šílenství z Duke Nukem. 

Ve hře se vžijete do role Shelly "Bombshell" Harrison, ostřílené veteránky v jednotce Global Defence Force. Její hvězdná kariéra je však velmi nečekaně ukončena, když se v jedné misi něco zvrtne a Shelly přichází o ruku a celý tým. Je tedy načase stát se žoldákem a spočítat to zlým hochům jednou pro vždy.

Bombshell je klasickou izometrickou střílečkou s horou akce, originálních nepřátel a humoru. Pokud vám tedy něco podobného chybí, konec ledna máte jistý.

Diskuze (6) Další článek: Akční týmovka Battleborn odhaluje dva nové hrdiny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,