Herní agenda: jaké hity přinesl květen

Uplynul další měsíc a je tedy čas na další agendu. Květen byl trochu chudším měsícem, takže tentokrát jsme vše zakomponovali do jednoho článku. I přes menší množství her ale vyšly opravdu parádní tituly. Mrkněte se, co by vám nemělo uniknout.

Prey

Datum vydání: 5. května 2017

Značku Prey si v posledních letech mezi sebou přehazovalo hodně vývojářských studií. Tím posledním, kde našla svůj domov, je Arkane Studios, kteří mají na triku sérii Dishonored. Od původního konceptu, který jsme viděli na E3 před pěti lety, se výsledný produkt hodně liší a není to vůbec na škodu.

2.jpg5.png6.jpg7.jpg

Na Prey je hodně vidět rukopis Arkane Studios. Stejně jako v Dishonored ani tady nemáte vytyčenou cestu. Můžete se svobodně pohybovat po celé vesmírné stanici Talos 1. Tedy pokud vám nic nebrání v cestě. Občas se totiž nemůžete nahackovat do místnosti, protože ještě nemáte tuto schopnost dostatečně vylepšenou.

Schopnosti se tady vylepšují pomocí neuromodů. Ve hře najdete 3 stromy dovedností, každý zaměřený na trochu jiný herní styl. Upgradování vaší postavy také ovlivňuje to, jakým směrem se bude ubírat příběh. Upgrady totiž obsahují geny mimozemšťanů, se kterými se na Talosu potýkáte.

Nové Prey by se dalo popsat jako sci-fi verze Dishonored. Každý hráč navíc může do jisté míry prožít odlišný příběh v závislosti na tom, do jaké míry bude mimozemských technologií využívat. Pokud máte rádi atmosférické hry s tajemným příběhem, tak s Prey neuděláte krok vedle.

Diskuze (1) Další článek: Kingdom Come: Deliverance vychází v únoru, venku je příběhový trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,