Herní agenda: měsíc strategií a návratů legendárních sérií

Začátek podzimu značí i start herní sezóny, kdy na herní trh přicházejí jedny z nejočekávanějších titulů roku. I když se toho kvůli pandemii spoustu odložilo, tak se máte na co těšit.

Crusader Kings III

Datum vydání: 1. září

Platformy: PC

Pokračování série Crusader Kings jistě už netrpělivě vyhlížejí všichni fanoušci hardcore strategií. V tomto žánru totiž patří mezi ty nejlepší série. Stejně jako předchozí díl má i trojku na svědomí studio Paradox. Crusader Kings II se v některých ohledech může zdát jako perfektní strategie, na které už není co vylepšovat. Vývojáři však přicházejí se spoustou novinek.

Celé to samozřejmě začíná volbou vašeho panství. Tentokrát výběr sahá od Islandu přes Indii, polární kruh až po střední Afriku. Svoji dynastii povedete skrz celá staletí a je ve vašem zájmu, abyste pro ni zajistili co možná nejlepší život. Staráte se o ochranu svého území, o jeho růst a sílu. Je na vás, jak kýžených výsledků dosáhnete. Možnosti  volby jsou nepřeberné.

Tvůrci hodně staví na tom, že každá postava, se kterou budete ve hře komunikovat, má odlišný charakter a bude se k vám rozdílně chovat v souvislosti s vaším počínáním. Reputace tedy bude hrát nemenší roli než například vztahy mezi ostatními frakcemi a královstvími.

dd5dc6fd-1706-4e0a-a2c2-bae2e1278ac5cf4f94ca-2624-4e83-a381-54fda42fd1518422dbb9-5673-45b5-821b-4bbc554df0ec

Nedílnou součástí Crusader Kings jsou bitvy. Z počátku máte sice možnosti značně omezené, ale se zkoumáním nových technologií, rekrutování vojáků nebo najímání žoldáků to hned půjde lépe. Z válečného konfliktu budete moci vybruslit skrz diplomacii. Ne vždy ale takový přístup vyjde, takže je lepší mít vojsko připravené.

Možnosti Crusader Kings III jsou opravdu obšírné. Ani jsme nezmínili intrikaření, sňatky nebo vydírání. A pokud by vám to náhodou přišlo málo, tak si počkejte, až se do nového dílu pustí moderská komunita.

Diskuze (1) Další článek: Gods & Monsters pravděpodobně vyjdou pod jiným jménem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,