Herní agenda: návraty japonských legend a výlet do moravských lesů

V dubnu se na herní trh vrací hned několik kultovních záležitostí v čele s Resident Evilem a Final Fantasy. Rozhodně ale stojí za zmínku i český horor Someday You'll Return.

Resident Evil 3 Remake

Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One

Datum vydání: 3. dubna

Po úspěchu předělávky dvojky tady máme další díl ze série Resident Evil ve zcela novém kabátě. Vývojáři na to šli stejně jako v minulém roce, a ještě k tomu přidali něco navíc. Podle všeho by RE 3 měl vypadat ještě o něco lépe, a kromě singleplayerového příběhu jak ho známe z původní verze z roku 1999 dostaneme i asynchronní multiplayerovou část.

Re3demo Screenshot 2020.03.21 - 09.51.13.40.png

Hlavním lákadlem je každopádně právě příběhová část, ve které se Jill Valnetine snaží dostat z Raccoon City do bezpečí. Není to ale snadný úkol. Městečko je totiž zamořeno nakaženými, kteří jí jdou po krku. Tou největší hrozbou je Nemesis, kterého společnost Umbrella Corps vytvořila jako jejich ultimátní skrytou zbraň.

Samozřejmě na to ale nebude sama. Postupem času v příběhu narazí na další přeživší. Ne každý se ale přidá na její stranu. Vývojáři si prý dali záležet na předělávání kulis města. Budete mít více místa na prozkoumávání a sbírání předmětů. Jak už je ale zvykem, nábojů bude stále pomálu.

Multiplayer nese podtitul Resistance. Tady se postaví čtveřice hráčů v roli přeživších proti dalšímu hráči, který si zahraje záporáka. Má přehled o všech prostorách a posílá jim různé druhy nakažených, nastražuje pasti a zkrátka přeživším znepříjemňuje život, jak jen to je možné.

Váš názor Další článek: DOOM Eternal si můžete zahrát i z pohledu třetí osoby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,