Herní agenda: nová generace je tady spolu s vyvrcholením herní sezóny

Listopad je bezesporu nejnabitějších měsícem letošního roku. Není to jen díky příchodu nové generace konzolí, ale do toho vychází celá řada pořádných pecek.

DiRT 5 

Datum vydání: 6. listopadu

Platformy: PC, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 (19. listopadu), 
Xbox Series S|X (10. listopadu)

V posledních letech nad klasickými díly série Dirt bezesporu vedla její odbočka Dirt Rally, ale s pátým dílem se to očividně studio Codemasters snaží změnit. Tentokrát vývojáři nechtěli zůstat jen u drobných vylepšení, a tak do toho pořádně šlápli. Znát to bude hlavně na verzích pro PC a novou generaci konzolí.

Prohánět se můžete po sedmdesátce tratí s dynamickým prostředím a počasím. Ve vozovém parku si pak budete moci vybírat z klasických rallye aut, trochu sportovnějších typů nebo třeba bugin. To vše doprovází hlasy známých dabérů Troye Bakera a Nolana Northa, kteří vám budou pomáhat s navigací. Kromě běžných rallye závodů dojde mimo jiné i na ice racing, tedy jízdu po zasněžených či zamrzlých oblastech.

Mimo klasický multiplayer se vrací také hraní na rozdělené obrazovce, a to až pro 4 hráče. V tomto režimu můžete bez problému odehrát celou karieru. Pokud z lokálního multiplayeru přejdete na online, tak se do závodění bude moci pustit až 12 hráčů najednou. 

217360f9-f3fc-4cfd-bd57-53ef4bdbd9128774e2ef-cf84-4180-acbf-a216ae178c7a94b731cc-9951-4b34-8d47-3e6f80de3812

Stejně jako u spousty dalších mezigeneračních titulů i u Dirtu platí, že pokud si pořídíte verzi pro současnou generaci, tak ho na PS5 a Xbox Series X|S dostanete zdarma. 

Diskuze (2) Další článek: Listopadové Games with Gold nabídnou hry zdarma z akčního žánru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,