Herní agenda: pochmurný listopad plný božích her

Konec roku se blíží a hráčská komunita se stále těší z nových AAA titulů. Ne v každém případě to ale vyjde a v minulém měsíci jsme zaznamenali pár průšvihů, které se dostaly i mimo herní svět. Nebudeme ale listopad brát tak negativně. Přece jenom se v něm objevilo pár světlých chvil, které byste rozhodně neměli minout.

Call of Duty WWII 

Fanoušci po tom volali dlouhá léta a tento rok je to už konečně tady. Ano, druhá světová zaznamenala návrat na pole FPS stříleček a nepřinesla ji zpět žádná jiná série, než Call of Duty, která tady vlastně začínala.  

9.jpg1.jpg2.jpg3.JPG

Nejprve se podíváme na kampaň. Po grafické stránce vypadá hra opravdu hezky. CoD WWII se sice neřadí mezi nejhezčí kousky, ale z tak starého enginu se jim opravdu daří kouzlit zázraky. Kampaň je značně efektní, ostatně, jak už bývá zvykem pro tuto sérii. Změnil se ale její nádech. Tady nejste žádný supervoják, který zachrání celý svět před zničením. Nacházíte se v roli řadového pěšáka, který se svojí jednotkou figuruje v předních liniích.  

Část pro jednoho hráče opravdu překvapila, to se ale nedá říct o multiplayeru. Ten je takový, jak ho každý čekal. Rychlý, se spoustou různých zbraní, herních módu a hektické akce. Letos ale není úplně důvod nějak nové Call of Duty hanit. Právě naopak. Ale jak se říká, kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Můžete tak najít po internetech rozeseté různé nářky ohledně toho, že multiplayer je cenzurovaný, že hra je historicky nepřesná a podobné věci.  

Lidi, kteří si na podobné věci stěžují by si měli uvědomit jednu důležitou věc. Je to jenom hra. To samé by si ale na druhou stranu měli uvědomit i ti, kteří se rozhodli hru cenzurovat. Pořád se sakra bavíme o hrách, u kterých se máme bavit, a ne v nich hledat kontroverzi, jak jen to jde. Bohužel se v posledních letech tento trend až nebezpečně rozrůstá, tak doufejme, že to tak nebude pokračovat i nadále.  

Další článek: Shadow of the Colossus ve vývojářském deníčku připomíná krásy hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,