Herní agenda: podzimní nálož je tady!

Tak je to konečně tady, nejoblíbenější období každého hráče, podzim! Zase jednou se můžete těšit na výběr toho nejlepšího, co za uplynulý měsíc vyšlo, a že tentokrát bylo z čeho vybírat. Je libo nějaké RPGčko, pořádnou FPS střílečku nebo spíš patříte mezi závodníky? Každý si tady tentokrát najde to svoje.

South Park: The Fractured But Whole

Pokračování jedné z mála úspěšných South Park her bylo odložené několikrát, nyní nám ale už neunikne. Fantasy svět už je pasé, elfové a čarodějové zdejší děti nezajímají. V tomto díle se podíváme do světa superhrdinů.

sp2.jpg 
sp.jpgsp3.jpgsp4.jpg

The Stick of Truth je hrou, která zvládla převést koncept South Park do hry naprosto skvěle. Kam se tedy mohli tvůrci v dalším díle posunout? Inu, Matt Stone a Trey Parker dokázali opět vymyslet takové věci, které by normálního člověka snad nemohly ani napadnout. Začíná to už u výběru obtížnosti. Po vytvoření postavy si musíte vybrat barvu pleti. Čím tmavší máte pleť, tím vyšší bude obtížnost. Kontroverze je propletená skrz celou hru.

Graficky je hra totožná s předchozím dílem. Přeci jenom se není není moc kam posouvat. South Park má opravdu jednoduché zpracování. Soubojový systém ale doznal větších úprav. Především už to není o tom, že stojíte a jen vybíráte akce. Tentokrát se můžete po bojišti pohybovat a provádět i plošné útoky. Arzenál schopností opět záleží na vaší třídě. Dostanete také možnost si třídy nakombinovat a nabýt tak nových schopností.

South Park je zkrátka takový, jaký byste očekávali. Sprostý, kontroverzní a zatraceně zábavný. Snad jen těch soubojů tam nemuseli vývojáři z Ubisoftu cpát tolik. Stereotyp se v tomto směru totiž dostaví ještě před polovinou hry. Jinak si ale není na co stěžovat.

Další článek: 7 tipů na skvělé hry, které si zahrajete s kamarády

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,