Herní agenda: říjnová smršť hitů

Se začátkem října se vrací i naše pravidelná agenda těch největších hitů, které vás s nadcházejícím měsíci čekají. Podzimní sezóna je v plném proudu a není týden, kdy by nevyšel alespoň jeden očekávaný titul. Pojďme se tedy na to společně podívat.

Forza Horizon 4

Datum vydání: 2. října 

Platformy: PC, Xbox One

Začátek měsíce bude hrát do karet závodníkům všeho druhu. Na Xbox One a PC totiž vychází pokračování veleúspěšné arkádové série Forza Horizon. I když už to u třetího dílu vypadalo, že se série nemá kam posunout, nový díl sbírá snad ještě lepší známky v recenzích. V té naší si také vedl velmi dobře.  

f2.pngf5.pngf4.pngf3.png

Ve Forze Horizon 4 se podíváme do krajin Velké Británie, po kterých se můžeme prohánět ve více než 450 unikátních vozech. I přes to, že se stále jedná o arkádu, je mezi jednotlivými typy vozidel znatelný rozdíl v řízení. To se navíc bude ještě mírně měnit s aktuálním ročním obdobím. Vývojáři ze studia Playground Games zpracovali všechny, od jara až do zimy. Nejedná se ale jen o grafické změny. V zimě se například po zamrzlých vodách můžete dostat do lokací, kam po zbytek roku nemáte přístup.  

Forza Horizon 4 je rozhodně něco, co by nemělo uniknout žádnému opravdovému milovníkovi automobilů a motorsportu obecně. I když vám úplně nesedí arkádová hratelnost, stále to stojí za to zejména kvůli perfektnímu zpracování každého modelu auta. Ostatní vývojáři by se od Playground Games mohli v tomto ohledu ještě přiučit. Drobnou vadou na kráse je, že za ultimátní edici, která obsahuje všemožné dodatky a bonusový obsah, dáte solidních 2500 Kč. Vzhledem ke kvalitě hry to ale i tak stojí alespoň za zvážení.  

Diskuze (1) Další článek: Ubisoft oznamuje rodinnou zábavu Sports Party pro Nintendo Switch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,