Herní agenda: výlet do Japonska a Iron Man ve virtuální realitě

Ještě před pár lety během letních měsíců nebylo na herní scéně do čeho píchnout. Jak ale sami můžete vidět, letos toho je dost na všechny platformy.

Trackmania Nations Remake

Datum vydání: 1. července

Platformy: PC

Po čtyřech letech se vrací série arkádových závodů Trackmania. Zatím poslední díl s podtitulem Turbo nezaznamenal takový úspěch, ale stále měl svoje kvality. Nová Trackmania nemá žádný podtitul, ale ve skutečnosti se jedná o remake dílu Nations z roku 2006.

image.png

Základní koncept hry se samozřejmě nemění. Budeme se prohánět po desítkách různých tratí v pekelně rychlých vozech. Podle toho, jak se vám závod vydaří, získáváte různé medaile, ocenění a umístění v celosvětových žebříčcích. Zajímavější je ale obchodní model, který studio Nadeo s novou Trackmanií zvolilo.

Vydání očekávejte pouze na PC a do hraní se můžete pustit zdarma. Pokud ale chcete mít zpřístupněný veškerý obsah, už budete muset platit. Nadeo má totiž v plánu kromě free-to-play modelu ještě dva druhy předplatného. Jeden z nich stojí 10 dolarů, druhý pak 30 dolarů. Kompletní přístup samozřejmě získáte až s tím nejdražším. Nejedná se ale o jednorázovou platbu. I když komunitní manažer tvrdí, že se nejedná o předplatné, tak to ani nijak nazvat nejde.

Je to docela zvláštní rozhodnutí. Nejspíš se jedná o test Ubisoftu, pod který Nadeo patří. Možná, že když se nové Trackmanii bude dařit, uvidíme tento obchodní model i u dalších her od tohoto francouzského giganta. Bez placení si tak můžete zajezdit, ale už se nedostanete do editoru tratí, k replayům nebo do Open Grand League.

Váš názor Další článek: Trackmania Nations Remake: návrat závodního velikána | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,