Herní bezdrátová sluchátka HyperX Cloud Alpha Wireless slibují, že vydrží až 300 hodin

Sluchátka s extrémní vydrží přitom nejsou ani příliš velká a těžká

HP, které loni od Kingstonu koupilo značku HyperX, připravilo nová bezdrátová sluchátka pro hráče. Model jménem Cloud Alpha Wireless má jeden hlavní tahák – výdrž. Tam, kde ostatní slibují na jedno nabití nižší desítky hodin, HyperX láká až na 300 hodin, tedy 12,5 dne.

Nakolik jde o „papírovou“ hodnotu, jsme zatím neměli možnost posoudit. První zahraniční recenze ale tvrdí, že sluchátka prostě neutaháte. Phillip Tracy z Gizmoda je trápil desítky hodin a kapacita byla pořád na 63 %. Eric Ravensdraft z Wired je nechal nepřetržitě hrát 112 hodin a zbývala ještě třetina kapacity. Sam Moore ze SoundGuys si zase všiml, že po několika dnech střídaného používání ukazatel klesl na 88 % a aplikace NGenuity hlásila zbývající výdrž 264 hodin.

Sluchátka v typické černo-červené barvě nejsou přitom ani extrémně těžká, výrobce udává jen 335 gramů. Cloud Alpha Wireless mají 50mm měniče, v balení jsou koženkové náušníky a oddělitelný mikrofon s redukcí šumu. HP dále uvádí frekvenční rozsah 15 až 21 000 Hz, impedanci 62 Ohmů, citlivost 103 dB a podporu prostorového zvuku DTS Headphone:X Spatial Audio.

Cloud Alpha Wireless neobsahují Bluetooth, spoléhají se jen na vlastní rádiovou technologii a USB dongle. Lze je připojit ale také kabelem, a to 3,5mm jackem i přes USB, tímto způsobem se také nabíjejí (trvá to 4,5 hodiny). Nová sluchátka se začnou prodávat na konci dubna za doporučenou cenu 5500 Kč.

Váš názor Další článek: České Mashinky se rozrůstají o multiplayer. Do stavby železnice se může zapojit až 8 hráčů

Témata článku: , , , , , , , , , ,